|
|
---|---|
karolilenka | Post #1 Ocena: 0 2011-04-17 15:06:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-04-2011 Skąd: omagh |
Witam serdecznie. Pisze na forum gdyz mam pytanko otoz od dluzszego czasu planuje zalozyc domowe przedszkole w Irlandii Polnocnej. W zwiazku z tym ukonczylam wlasnie NVQ3 Childcare learning and developing children.szukam i szukam gdzie moglabym zwrocic sie o jakakolwiek pomoc by zrealizowac moj cel ale nieznalazlam nic konkretnego. W zwiazku z tym mam pytanko czy ktos zna jakie adresy organizacji gdzie moglabym sie zwrocic o pomoc badz sam mogl by mi udzielic informacji. Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje.
|
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2011-04-17 15:26:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
poszukaj w swoich lokalnych centrach dla dzieci. u nas np raz w tyg maja takie opiekunki swoje spotkania czy tez szkoelnia, jak kto woli.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Post #3 Ocena: 0 2011-04-17 16:03:24 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ania_caterham | Post #4 Ocena: 0 2011-04-17 16:39:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Dzieki za pamiec
![]() Chodzi Ci o rejestracje jako childminder ... czyli sama opiekujesz sie dziecmi we wlasnym domu? Czy planujesz wynajecie domu i otworzenie przedszkola? Wiem ze troszke sie to rozni od tego co mamy w Anglii ale najlepszym rozwiazaniem jest kontakt z councilem. Oni powinni miec swoja Early Years Team i tam ktos powinien byc wstanie podpowiedziec jakie sa reguly. Poszukaj nawet na ich stronie internetowej... czesto maja podstawowe informacje tam. U nas rozni sie to zaleznie od councilu. Moj council mial duzy budzet i zasponsorowal mi wszystkie potrzebne kursy ... teraz juz trzeba placic. Na pewno muszisz miec pediatryczny kurs pierwszej pomocy oraz przejsc specjalne szkolenie przygotowujace do bycia childminder mimo to ze masz juz NVQ. Polecam tez to forum <a href="http://www.childmindinghelp.co.uk/forum/" target="_blank" target="_new">http://www.childmindinghelp.co.uk/forum/</a> . Dziewczyny sa bardzo pomocne ... ale ostrzegam to forum bardzo uzaleznia ![]() Jak masz jakies pytania pisz tutaj albo do mnie na priv. [ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 17-04-2011 17:06 ] |
karolilenka | Post #5 Ocena: 0 2011-04-18 14:25:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-04-2011 Skąd: omagh |
Dziekuje wszystkim za pomoc wlasnie dzisiaj skontaktowalam sie z Western health social care trust i jutro ma sie z nimi spotkac wiec bede cosik wiecej wiedziec
|
|