MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakie wymogi spelniac zeby prowadzic przyczepe gastronomiczna???

 

Postów: 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bezpanski

Post #1 Ocena: 0

2011-02-04 16:50:54 (13 lat temu)

bezpanski

Posty: 4

Mężczyzna

Z nami od: 04-02-2011

Skąd: london

Witam
Tak jak w temacie zastwanawiam sie nad prowadzeniem wlasnej dzialanosci w UK.Jednak nie wiem jak sie do tego zabrac.Posiadam wieloletnie doswiadczenie w gastronomi.Potrzebuje informacji na temat otwarcia wlasnej przyczepy gastronomicznej z kebabem,hot-dog oraz hamburgery.Czy wystarczy zarejestrowac dzialalnosc i juz mozna prowadzic?Czy potrzebuje dokumentow od sanepidu?Czy potrzebuje jakis zaswiadczen z urzedow?
Z gory dziekuje za pomoc.;-)

[ Ostatnio edytowany przez: bezpanski 04-02-2011 16:53 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tom8104

Post #2 Ocena: 0

2011-02-04 17:07:50 (13 lat temu)

tom8104

Posty: 1434

Z nami od: 08-10-2007

W lokalnym councilu sie dowiesz

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bezpanski

Post #3 Ocena: 0

2011-02-04 17:12:47 (13 lat temu)

bezpanski

Posty: 4

Mężczyzna

Z nami od: 04-02-2011

Skąd: london

Cytat:

2011-02-04 17:07:50, tom8104 napisał(a):
W lokalnym councilu sie dowiesz


Dzieki za info ale zalezy mi na jakis informacjach konkretnych.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-02-04 17:57:06 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

no dobrze ci radzi.
różne councile mają rożne wymagania, w jednym dostaniesz pozwolenie bez problemu w innym będzie to gehenna.
Są 3 rodzaje licencji, na dania gotowe na zimno, podgrzewane i gotowanie.
Im wyżej chcesz tym więcej musisz przejść :>

Czasami sąsiednie punkty gastronomiczne tak ci nabrużdżą ze za chiny nie dostaniesz pozwolenia. Bywa że urzędnik się nie wiedzieć dlaczego uprze i już w danej dzielnicy nie dostaniesz.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

keramczak

Post #5 Ocena: 0

2011-02-04 19:36:17 (13 lat temu)

keramczak

Posty: 5981

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Musisz miec kurs ktory zrobisz w ciagu jednego dnia w colegu.Sanepidu nie stwierdzono na poczatek sprawdzaja czy masz czysto i zabezpieczenia p.poz gasnica itp.A zastanawiales sie nad kurczakami z rozna?
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

bezpanski

Post #6 Ocena: 0

2011-02-04 20:23:35 (13 lat temu)

bezpanski

Posty: 4

Mężczyzna

Z nami od: 04-02-2011

Skąd: london

Cytat:

2011-02-04 19:36:17, keramczak napisał(a):
Musisz miec kurs ktory zrobisz w ciagu jednego dnia w colegu.Sanepidu nie stwierdzono na poczatek sprawdzaja czy masz czysto i zabezpieczenia p.poz gasnica itp.A zastanawiales sie nad kurczakami z rozna?


Dzieki bardzo za odpowiedz.Jesli moge wiedziec skad masz takie informacje?Rowniez zastanawialem sie nad kurczakami.Zbadam rynek i podejme decyzje.:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bezpanski

Post #7 Ocena: 0

2011-02-04 21:04:50 (13 lat temu)

bezpanski

Posty: 4

Mężczyzna

Z nami od: 04-02-2011

Skąd: london

A czy wiecie jak to jest z lokalem gastronomicznym?Niewielkim w stylu - take away?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

 

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,