MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Self-employed a sprzedaż w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

polskismak

Post #1 Ocena: 0

2011-01-13 18:54:16 (14 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

luckies faktycznie jest tak jak mówi kamelka2286 , ale to tylko z korzyscią dla Ciebie bo jeszcze więcej możesz sprzedać.

Przepraszam za nieaktualne dane
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

reivilo

Post #2 Ocena: 0

2011-01-13 19:24:29 (14 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2011-01-10 07:05:58, polskismak napisał(a):
Jeżeli prowadzisz firmę w UK możesz sprzedać przez internet w ciągu roku przedmioty do Polski za kwotę do 35000 euro i wszelkie podatki zapłacić w UK . Z wszystkich przychodów ponad tę kwotę powinnaś rozliczyć się w Polsce .

Drogi POSLKI SMAKU.... informacja ta jest BZDURA!!!!!!!limit dotyczy TYLKO PODATKU VAT :-]:-]

35000 euro to wlasniue 160 000zl ..ten limit to 100 000 euro ale kazdy kraj moze go zmniejszyc:-]

czyli po przekroczeniu tego limitu trzeba sie zarejetrowac jako platnik vat W PL .. Z WSZYSTKIMI TEGO KONSEKWENCJAMI :-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 13-01-2011 19:31 ]

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

luckies

Post #3 Ocena: 0

2011-02-01 14:14:27 (14 lat temu)

luckies

Mężczyzna

Z nami od: 13-01-2011

Jako, że ostatnio mi tak pięknie pomogliście to spróbuję szczęścia jeszcze raz :)

Dzisiaj wystawiłem klientowi (polskiej firmie), FVat w funtach dodając kwotę do przelewu w PLN (według aktualnego kursu przeliczyłem to co jest w funtach na złotówki i tyle chce żeby mi zapłacił). Przy czym on stwierdził, że nie może zapłacić w złotówkach, bo faktura jest w funtach i może mi tylko zapłacić w funtach...

O co chodzi?

Pyta się mnie czy mogę mu wystawić fakturę w złotówkach...mogę?

Dzięki, jeeszcze raz dzięki z góry. Ratujcie mnie biednego :)

Do góry stronyOffline

kamelka2286

Post #4 Ocena: 0

2011-02-01 22:53:23 (14 lat temu)

kamelka2286

Kobieta

Z nami od: 18-08-2009

Pewnie że możesz.Uwzględnij tylko na fakturze kurs z dnia sprzedaży.

Do góry stronyOffline

luckies

Post #5 Ocena: 0

2011-02-02 10:03:52 (14 lat temu)

luckies

Mężczyzna

Dzięki kamelka2286

Do góry stronyOffline

Igoria

Post #6 Ocena: 0

2011-02-03 11:09:07 (14 lat temu)

Igoria

Kobieta

Z nami od: 03-02-2011

Wszystko pięknie, co Ci tu napisali, ale musisz jeszcze pamiętać o Wewnątrzwspólnotowym Nabyciu Towarów. To odnośnie VAT. W Polsce tłumaczy się to tak - jeśli jesteś zarejestrowaną firmą w UK, to jak przetransportujesz towar do Polski, to obowiązują Cię już stawki Vat z Polski. Np. Ksiązki, które w UK mają stawkę )%, a przetransportujesz do Polski i dopiero z Polski rozsyłasz do klientów, to musisz sprzedawać z Vatem 5% (od stycznia są nowe stawki VAT) i te 5% odprowadzić do US w Polsce. Można to ominąć tylko wtedy, gdy wysyłka następuje bezpośrednio z UK do klienta w Polsce.
Popytaj jeszcze w UK, bo nie jestem tego do końca pewna, ale tak by mi wynikało z czytania przepisów polskich, a ponieważ jest to przepis unijny, więc chyba dotyczy wszystkich w Unii (przykłady dotyczyły np. firm z Niemiec czy Danii)
Moje kilkuletnie bratanice: -Nie mówi się "no", tylko "tak"! -No!

Do góry stronyOffline

Igoria

Post #7 Ocena: 0

2011-02-03 11:10:19 (14 lat temu)

Igoria

Kobieta

Miało być, że ksiażki w UK mają stawkę 0%

Do góry stronyOffline

Igoria

Post #8 Ocena: 0

2011-02-03 11:12:31 (14 lat temu)

Igoria

Kobieta

Acha, przepraszam, że narobiłam zamieszania. Bo to dotyczy zarejestrowanych płatników VAT, albo niezarejestrowanych, którzy przeproczyli limit. W tym wypadku ten limit to chyba 10 tys. euro. Więc Ciebie to chyba nie dotyczy.
Sorry, że zestresowałąm :-(

Do góry stronyOffline

luckies

Post #9 Ocena: 0

2011-02-03 14:58:25 (14 lat temu)

luckies

Mężczyzna

Ufff, już oblałem się potem strachu :)))

To o czym piszesz, to tak jak piszesz obowiązuje powyżej jakiegoś tam limitu. Ponadto akurat w moim przypadku usługą (towarem?) jest reklama internetowa, tak więc w zasadzie to niczego nie przesyłam do Polski...tylko Klient jest z PL.

Pozdrówki
Filip

Do góry stronyOffline

tyrymsa

Post #10 Ocena: 0

2011-02-08 10:10:39 (14 lat temu)

tyrymsa

Kobieta

Z nami od: 08-02-2011

czesc kamelka, mozesz mi napisac jak rozwiazalas swoj problem apropo sprzedazy na allegro. wczoraj dostalam podobny anonim, mieszkam na stale w anglii, tu mam zarejestrowana dzialanosc, konto w allegro mam zarejestrowane rowniez na adres angielski. rozliczam sie IR w anglii - to znaczy bede gdyz poki co czekam na jakies papiery od nich. i wczorak jakas panna zaczela mnie starszyc ze zglosila wszystko na policje i do US i ze odpowiednie wladze zajma sie takim nieuczciwym sprzedawca jak ja, pislalm jej ze mam dzialalnosc w UK i tu odprowadzam podtaki od dzialalnosci, a ona ze jest prawnikiem i ze gratuluje mi nienzajomosci prawa i ze bedzie mnie to drogo kosztowac, powiem szczerze ze mnie to ruszylo i nie wiem co mam myslec. jak mozez to napisz jak ty to roziwazalas na moj meil: katarzynaskalska@interia.pl. bede bardzo wdzieczna

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,