Str 2 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-06-17 02:37:14 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krycha23 | Post #2 Ocena: 0 2010-06-17 06:35:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: Cheltenham |
Languagewarehouse podales juz troche wiecej konkretow. Na poczatek chcialbym sprostowac kilka rzeczy. Podana cena lotek jest za komplet ( 3 sztuki ) i o dziwo nia ma podanej takiej informacji,co zrobie wkrotce. W kwestii cen nie bede polemizowal, powiem tylko ze mam ustawione dosyc niskie i klienci sa bardzo zadowoleni ( z cen ). Mozna znalezc duzo tansze lotki,wybrales akurat z wyzszej polki.Sklep podaje chyba najwiecej konkretnych informacji : srednice,dlugosci,wagi,a nawet cechy piorek ( moj autorski pomysl ). Jako, ze gram w darta juz 9-ty rok wiem czego moga oczekiwac klienci.
Mowisz strona krzyczy,za duzo informacji,hm kto wie czy nie masz racji,wezme to pod uwage. Wypytam sie jeszcze na darterskim forum i bede wprowadzal zmiany. Dzieki za uwagi,pozdrawiam. [ Ostatnio edytowany przez: krycha23 17-06-2010 06:38 ] |
Post #3 Ocena: 0 2010-06-17 12:19:20 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
BritPort | Post #4 Ocena: 0 2010-06-17 20:39:32 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: Edynburg |
skoro zostalem wywolany
![]() Cytat: 2010-06-16 21:51:39, krycha23 napisał(a): - boks nasze atuty z punktu widzenia SEO to musi byc tekst!!!! Tzn nasze 'teksty' nie sa tekstami ![]() Dziekuje za cenne uwagi ( przynajmniej jadem nie pocieklo ) Nasze Atuty w prawej kolumnie - masz tekst ktory jest wklejony jako obrazek. SEO to Search Engine Optimalization - czyl jak zrobic by google widzialo nassza strone na pierwszym miejscu. Podstawowa zasada to 'content is a king' czyli jezeli to jest obrazek to google nie ma jak tego odczytac no chyba ze dodasz atrybut ALT ale to i tak jest slabsze niz tekst. Takie rzeczy jak zalety powinny byc tekstem i stad moja propozycje Bloga bo macie o czym pisac - zasady gry (sam nie znam), wydarzenia, turnieje itd itd. Jezeli Google zobaczy duzo ciekawych informacji z keywordami na ktorych ci zalezy (np dart, rzutki itd) to bedzie sie pojawial wyzej w wynikach - im wyzej w wynikach tym lepiej dla Ciebie. Ja ze swoja strona Paczki do Polski dopiero zaczynam przygode z SEO takze moge powiedziec ze nie ma w tym czarnej magii potrzeba jedynie samo zaparcia i troche poczytania albo po prostu kogos do tego wynajac. Co do stronki ktora podeslales to graficznie wydaje mi sie sensownie rozplanowana ale co mnie pozytywnie zaskoczylo to super prowadzony profil na facebook'u - naprawde pelen profesjonalizm nic tylko czytac i sie uczyc ![]() [ Ostatnio edytowany przez: BritPort 17-06-2010 20:43 ] britportnet - paczki do Polski
|
BritPort | Post #5 Ocena: 0 2010-06-17 20:52:56 (15 lat temu) |
Cytat: U Ciebie jest dokładnie na odwrót. Kliknąłem na PRECISION DISTINCTION 18G, bo była po prawej stronie, na górze. (oczywiście możesz sobie zainstalować program do robienia tzw heatmap, ale pi-razy drzwi mozna założyć, że im wyżej coś jest na stronie i im bardziej po prawej - tym częściej bedzie klikane). To tutaj powinny być tanie produkty. A ty masz tam strzałki za 184PLN.
![]() languagewarehou - troche bym sie z tym nie zgodzil Heatmap pokazuje ze najwieksza aktywnosc jest w lewym gornym rogu Heat map link jak to rozumiec - heatmap to jakby mapa gdzie kieruja swoj wzrok uzytkownicy strony. lewy gorny rog jest o tyle latwy to wyjasnienia gdyz czytamy od lewej do prawej - przynajmniej po polsku i angielsku - i od gory do dolu. Rzeczywiscie nie glupim pomyslem byloby w takim miejscu na stronie wrzucic jakas promocje ![]() britportnet - paczki do Polski
|
|
|
krycha23 | Post #6 Ocena: 0 2010-06-17 21:46:14 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-06-17 12:19:20, languagewarehouse napisał(a): Uwaga zupełnie na boku. Mnie osobiście wnerwiają przykłady anglizyzmów i ponglisza na Twojej stronie. Heh,a widzisz i z tym sie stanowczo nie moge zgodzic. W zargonie darterskim pewne slowa brzmialy by wrecz smiesznie jakbym jeprzetlumaczyl na jezyk polski. Sam raz zwrocilem uwage konkurencji jak pytali sie na forum co zmienic na sklepie. Milei napisane po polsku 'nasadki' z czym sie nie zgadzam i 95% graczy uzywa slowa shafty ( polskie to czy angielskie? ). Tak samo okreslenie dlugosci shaftow - SHORT czy EXTRA SHORT jest uzywane przez minimum 80% graczy. Wiec ten ponglisz to nie tak,ze ja juz z 6 lat zyje w UK i zatracam jezyk ![]() Oczywisicie dziekuje za cenne uwagi. O pewnych rzeczach nie mam zielonego pojecia i fakt na weekend poprzestawiam produkty - tansze na gorze,drozsze na dole. Kierowalem sie polkami jak w marketach gdzie drozsze produkty sa na gorze,tansze na dole he,he. [ Ostatnio edytowany przez: krycha23 17-06-2010 21:49 ] |
Post #7 Ocena: 0 2010-06-17 22:07:57 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-06-17 22:16:13 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
BritPort | Post #9 Ocena: 0 2010-06-17 22:45:48 (15 lat temu) |
Languagewarehouse
1. Wrzucilem link do google ale nie zmienia to faktu ze przyjetym wzorem jest 'F - shape' 2 Przyklady innych stron Link Link 3. Mylisz dwa pojecia - Tobie chodzi o heatmap klikalnosci - czyli gdzie ludzie klikaja i to mozna zrobic skryptem albo po prostu uzyc Google Analytics. Tutaj rzeczywiscie byly nawet teorie co do umieszczania nawigacji z lewej strony gdyz tam kierujemy myszke do przsuwania w dol strony. teoria troche podupadla po wprowadzeniu scrolla (pokretelka) na myszkach heatmap eye trackingu jest bardziej skomplikowane - montuja tobie takie urzadzonko na glowie link i zapisuja ruch galki ocznej. Dzieki temu dostajesz raport ze strony jak ludzie ogladaja Twoja strone. No i stad ten wzor w ksztalcie F [ Ostatnio edytowany przez: BritPort 17-06-2010 22:47 ] britportnet - paczki do Polski
|
krycha23 | Post #10 Ocena: 0 2010-06-17 22:58:32 (15 lat temu) |
Bez urazy,ale tak sie wlasnie mowi w zargonie darterskim i juz wyjasniam :
4 Ladies - taka nazwe wymyslili i wybrali klienci. Grawerki na barelach ( chyba o to Tobie chodzilo ) - slowo grawerowanie istnieje raczej w polskim nazewnictwie,prawda? A slowo barele jest poprawne jak najbardziej bo chyba nie 'beczułki? Nikt jak dotad nie wymyslil polskiego odpowiednika tej nazwy. Paki - kolejna przyjeta przez wysztkich graczy nazwa, ewentualnie etui,ale te sa waskie i plastikowe. Tungsten - racja,moze byc Wolfram,ale Tungsten jest rowniez poprawne. Personalizacja - tu juz przegiales ![]() www.websmarty.net - jakis spersonalizowany mailing heh Po prostu : w darcie ( ty bys pewnie wolal w rzutkach ![]() P.S Nazewnictwa nie ruszajmy,reszta Twoich uwag jest interesujaca. [ Ostatnio edytowany przez: krycha23 17-06-2010 23:00 ] |