Z góry dziękuje za pomoc
rafal

|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2004-03-12 11:16 (21 lat temu) |
![]() Anonim |
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają formalności przy założeniu firmy jedno osobowej,co nalezy przedstawić i jakie sa koszty.Jak wygląda sytucja z składkami zdrowotnymi itd.Jaką wybrać osobowość prawną aby były to jak najnizsze koszty działalności.
Z góry dziękuje za pomoc rafal ![]() |
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2004-03-12 20:27 (21 lat temu) |
![]() Anonim |
zadajesz pytanie na formum i sam zastanawiam sie czy to dobry pomysl czy nie. Na tyle firm na rynku ktore oferuja uslugi zwiazane z biznesem mysle ze warto o tym porozmawiac. Z doswadczenia wiem ze firmy z doswiadczeniem sa "dobre" a wielkorotnie oferowane serwisy nie wychodza poza standardowa usluge ale UWAGA w kadym przypadku inna. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jedni byli dobrzy w prawie a inni w podatka. Nie wiem czy powinnismy wymieniac tu firmy, prac brudy jak "Radio Heynow".
dpbra rada to szukaj firm z uznaniem. Kogo zapytac kto ma UZNANIE - proste Zjednoczenie Polskie w Wielkiej Brytani. ![]() |
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2004-05-22 18:47 (21 lat temu) |
![]() Anonim |
Co to jest wogole Radio Heynow??Pewniwe zowu jakis byly kurier,ktory mysli ,ze siegnal szczytu??Pamietacie firme Polonus??
|
beata_pais | Post #4 Ocena: 0 2005-09-20 21:37 (20 lat temu) |
Z nami od: 14-07-2005 Skąd: North Finchley N12, London |
Najtaniej jest zarejestrowac sie jako self employed (sama rejestracja niz nie kosztuje), ale w razie klopotow finansowych lepiej byc w limited private company (sp. z o.o.), zawsze mozna taka firme zlikwidowac.
Tutaj jednak i rejestracja, i skladanie corocznych sprawozdan, i likwidacja kosztuje. Rowniez koszt prowadzenia nawet najmniej wymagajacej ksiegowosci jest drozsza ze wzgledu na dodatkowe (w stosunku do individual self employment ) wymogi. Rowniez dostosowanie sie do wymogu oddzielenia spraw prywatnych od biznesu w limited company to dodatkowe obciazenie. Beata ZWROT PODATKU i rozliczanie z karty CIS.
Przyjazna i rzetelna obsluga.
Na podst. P60, P45: Koszt max 9%, od £35.
Tax Return: do ustalenia po wstepnej rozmowie.
Zadzwon, to nic nie kosztuje (a jesli Cie kosztuje, to chetnie oddzwonie).
|
sachlebek | Post #5 Ocena: 0 2006-03-14 20:31 (19 lat temu) |
Z nami od: 14-03-2006 Skąd: hope ave,Tonbridge |
Beata ma racje,zarejstruj sie jako self employed.Mozesz zlozyc aplication przez internet to H.M.Custom za darmo.Oni daja znac do National Insurance za ktory bedziesz placil 2,10 tygodniowo.
Juz taniej nic nie zalatwisz. Slawek S.A.Chlebek (CeMAP)
|
|
|
Redakcja | Post #6 Ocena: 0 2006-03-14 21:00 (19 lat temu) |
Z nami od: 19-04-2003 Skąd: Londyn |
To proste, porozmawiaj z firma ktora robi to od lat
|
magda1210 | Post #7 Ocena: 0 2007-04-05 15:53 (18 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2007 |
slawek widze ze sie orientujesz w temacie zalozenia wlasnej firmy a raczej wlasnego malego interesiku w anglii- prosze, jesli mozesz napisz mi na maila kasbuj@op.pl, jakie dokladnie trzeba podjac kroki od samego poczatku i gdzie sie zarejestrowac by moc troszeczke pohandlowac na ulicy???
![]() |
|