MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aat z home learning college

« poprzednia strona

Strona 19 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 19 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aisuga

Post #1 Ocena: 0

2014-07-17 14:40:20 (11 lat temu)

aisuga

Kobieta

Z nami od: 09-02-2010

Zeby studiowac nie musisz pracowac. Musisz miec doswiadczenie (3 lata)zeby ukonczyc i byc qualified.
Wiele firm oferuje prace + dofinansowanie osobom, ktore juz rozpoczely nauke i ta sciazka warto podazac.
AAT daje zwolnienie z poczatkowych egzaminow tylko wg mnie mozna sie uczyc to samo tylko pod "lepsza" i bardziej ceniona nazwa i uniknac potem ubiegania sie o exemptions (i placenia dodatkowo bo i tak nawet jak sie ma zwolnienie to sie placi, ja za kazdy egz musialam zaplacic 225 a mialam 5 zwolnien na podstawie studiow z PL).

Mowic nie bedziesz bo egzaminy sa pisemne:) Wazne zebys umiala czytac i pisac by zdac egzamin. Mowienie oczywiscie wyjdzie podczas rozmowy kwalifikacyjnej.

Tak, ja pracuje w zawodzie. Dyplomy mialam przetlumaczone z uczelni ale szczerze to nikt ich do tej pory nie widzial ani o nie nawet nie pytal. Szkoda kasy na ich tlumaczenie moim zdaniem, ale nie wiem, moze inni pracodawcy chca je ogladac.

Skoro siedzisz teraz w domu ja bym radzila zapisac sie juz na ACA (powiedz prosze czemu akurat ten?), samemu sie uczyc w domu i zrobic podstawowy poziom. Wtedy latwiej sie starac o prace piszac, ze jest sie studentem. Najlepeij wybierac oferty z dofinansowaniem na dalsza nauke, bo koszty rosna wraz z poziomem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AlexandraH

Post #2 Ocena: 0

2014-07-18 07:24:31 (11 lat temu)

AlexandraH

Kobieta

Z nami od: 17-07-2014

Wybrałam ACA, gdyż po wielu poszukiwaniach zrozumiałam to tak: ACA i ACCA są bardziej od tej finansowej strony, natomiast CIMA od zarządzającej. A ja właśnie wolałabym bardziej być w finansach i robić swoją samodzielną pracę. I najczęściej przewijała mi się informacja, że ACA jest bardziej renomowane niż ACCA, choćby właśnie z tego względu, że musisz mieć doświadczenie do zdobycia tytułu i 'podobno' ciężej to osiągnąć aniżeli ACCA.

I naprawdę dziękuję za informacje i porady, okazały się niezwykle pomocne, gdyż zdecydowałam, iż rzeczywiście od razu pójdę na ACA.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 19 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,