Str 18 z 19 |
|
---|---|
insulin | Post #1 Ocena: 0 2013-04-16 15:08:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-04-2013 Skąd: london |
a ten city&guilds byc moze nie jest wymagany przez pracodawcow, ale jest to jakas poczatkowa wiedza, zebym mial jakies pojecie na ten temat, nie bede sie rwal od razu na AAT bez niczego i jeszcze to wlasnie, ze zwalania z paru przedmiotow. mysle, ze jestem jeszcze na tyle mlody, ze nie bede tego odczuwac jako stracony czas ;d na razie chyba zrobie tak jak pisala wielbicielka, sporoboje pojsc na rozmowe, jesli sie uda to dobrze, jesli nie to zrobie ten ESOL.
|
grini85 | Post #2 Ocena: 0 2013-04-16 18:17:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2011 Skąd: Chester |
Moze sie dowiedz w collegu czy musisz placic, bo w tym wieku powinno byc za darmo. W mojej szkole sa Polacy ktorzy robia AAT level 3 i jednoczesnie maja tez ESOL bez ponoszenia dodatkowych kosztow z tego tytulu. Moze moglbys robic jedno z drugim? No chyba ze twoj angielski naprawde wymaga powaznych nakladow pracy, ale level 2 jest dosc prosty, wcale nie powiedziane ze te Bookkeeping od City&Guilds bedzie latwiejsze. Na moim kursie wszyscy zostali zmuszeni by robic angielski i matme na poziomie 2, chyba ze moga udowodnic ze nie potrzebuja bo juz maja.
|
insulin | Post #3 Ocena: 0 2013-04-16 19:33:29 (12 lat temu) |
city&guilds niestety nie ma zadnych obnizek, wiem ze w wieku 16-18 lat niektore kursy sa za darmo, ale tez wyczytalem zeby sie dostac na AAT trzeba miec pare dobrych ocen z GCSE ( nie jestem pewien ), ale to jest dobry pomysl, zeby robic jednoczesnie ESOL, a moj angielski nie wymaga az tak duzych nakladow pracy ;d mam tylko troche problemy z mowieniem, nie moge sie jakos przelamac, chyba ze rozmawiam z kims kto tez nie za dobrze mowi po angielsku.
|
insulin | Post #4 Ocena: 0 2013-04-16 19:39:12 (12 lat temu) |
patrze wlasnie na AAT level 2 i pierwsze co mi sie rzuca w oczy to : international : 5,025 funtow za jeden rok. zaczyna sie 6 wrzesnia i jeszcze : Entry requirements:
This course is suitable for students of all ages. You will need 3 GCSEs (C-G) which must include maths at grade C or above, a level 1 qualification or relevant work experience. bede musial popytac w collegu dokladnie ... |
insulin | Post #5 Ocena: 0 2013-04-16 19:41:55 (12 lat temu) |
tez przeczytalem, ze majac 16-18 lat ten kurs jest za darmo ;d przepraszam, ale wszystko tak w biegu teraz robie, troche jest zalatwiania z tym wyjazdem. jeszcze chcialem od razu podziekowac za pomoc
![]() ![]() |
|
|
basialiv | Post #6 Ocena: 0 2013-04-18 13:21:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Hej na level 4 jest tylko jeden projekt do napisania, jeszcze tego nie robie wiec nie wiem czy jest trudny. Na razie mialam 1 egzamin z 4 poziomu i nie byl trudny ale wyniki za ok miesiac dopiero. Ogolnie nie jest najgorzej, jak sie przylozysz to dasz rade. Angielski nie jest problemem bo ksiazki sa napisane bardzo przystepnym jezykiem.
Pwoodzenia |
adamson67 | Post #7 Ocena: 0 2014-03-08 12:40:50 (11 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2011 Skąd: Leicester |
Hej, skończyłem cały kurs od lvl 2 do lvl 4. Fakt, że lvl 4 był trudniejszy, ale ciągle jest do opanowania. Problematyczne mogą być przedmioty Financial Statements - nie każdy to od razu łapie oraz Auditing - suchy przedmiot podchwytliwe pytania na egzaminie. Też projekt wymaga nieco wysiłku zwłaszcza jak się nie może opisać firmy z własnego doświadczenia i trzeba bazować na case study, czyli opisać firmę fikcyjną daną przez providera. Jednak i to jest do przełknięcia poza tym przy projekcie jesteśmy nadzorowani nawet w przypadku distance learning.
Co do efektów posiadania certyfikatu to właśnie zostałem zatrudniony przez polskie biuro tutaj i może finansowo jeszcze nie eldorado, ale moja intuicja mi podpowiada że będzie dobrze ![]() |
AlexandraH | Post #8 Ocena: 0 2014-07-17 13:01:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 17-07-2014 Skąd: Londyn |
Witam.
Chciałabym ukończyć na początek AAT, potem ACA, ale to dalszy plan. Jednak nie mam w tym kierunku ani wykształcenia, ani doświadczenia. Także zaczynam zupełnie od zera. Moim głównym problemem jest temat GCSE z angielskiego i matematyki. Poradzono mi już kilka razy bym zrobiła oba, pomimo iż mam ukończone studia wyższe z Polski (jednak z informacji naukowej), gdyż właśnie wyniki z GCSE najbardziej honorują przyszli pracodawcy. W ofertach pracy również w większości przewija się właśnie wymaganie GCSE maths i english minimum C. Ktoś wcześniej tutaj wspominał, iż na uczelni wymagano od niego GSCE w trakcie AAT. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Chciałam się poradzić czy warto to robić? Czy może wziąć inny kurs angielskiego? Nie ukrywam, że o angielskim myślę najbardziej, wciąż czuję się niepewnie w tym względzie, a hasła w ofertach pracy: 'excellent communication skills' lekko mnie stopują. Pomimo, że stale słyszę, iż mój angielski jest bardzo dobry. Jednak nie jest to niestety biznesowy język, a mowa codzienna. Mam teraz przed sobą dwa lata, nim mój najmłodszy Maluch pójdzie do przedszkola, a ja w końcu do pracy i chciałabym obrać jak najlepszą ścieżkę na ten czas, by kiedy będzie pora być już przygotowaną. Będę niezmiernia wdzięczna za wszystkie rady. |
aisuga | Post #9 Ocena: 0 2014-07-17 13:34:18 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: UK |
Jesli chcesz robic ACA to moim zdaniem nie ma sensu marnowac czasu na AAT. ACA,ACCA czy CIMA kazdy ma poziom podstawowy od ktorego zaczyna sie gdy nie ma sie zielonego pojecia o ksiegowosci.
Ja pare miesiecy temu ukonczylam CIMA i warunkiem rozpoczecia byla znajomosc angielskiego i matematyki, ale nikt nie wymagal zadnych papierkow. KAzdy logicznie myslacy czlowiek nie bedzie sie porywal na ksiegowosc czy finanse gdy nie umie dodac czy pomnozyc dwoch liczb. Jesli boisz sie, czy podolasz jezykowo sciagnij sobie ze strony przyklady egzaminow z poprzednich lat i zobacz czy rozumiesz. Mozesz tez zakupic uzywane podreczniki, na forach danej kwalifikacji sa sekcje gdzie studenci oglaszaja sprzedaz. Jesli chcesz mam w pdf wiekszosc podrecznikow (ale dotycza one CIMA) to moge Ci przeslac. Poza tym zrobienie kwalifikacje zajmuje srednio 2-3 lata wiec w tym czasie twoj jezyk sie takze bedzie rozwijal. |
AlexandraH | Post #10 Ocena: 0 2014-07-17 14:12:17 (11 lat temu) |
Z nami od: 17-07-2014 Skąd: Londyn |
Dziękuję za odpowiedź.
ACA to właśnie najpierw znalezienie pracodawcy, żeby studiować musisz najpierw pracować. Stąd moja niepewność pójścia od razu na ACA. Natomiast po AAT poprzez 'fast track' możesz mieć od razu zaliczone część egzaminów. Ale jeśli źle coś rozumiem, proszę mnie poprawić. Dlatego wydawało mi się, że ta ścieżka wygląda dobrze. Egzaminy w zrozumieniu nie są dla mnie problemem, wszystko czytam i słucham bez problemu. Największe trudności mam właśnie z mówieniem. Ostatni kurs jaki robiłam to był CAE, ale bez żadnego certyfikatu tylko dla siebie. I był dla mnie trochę wyzwaniem. Czyli rozumiem, że GCSE nie warto robić? A czy pracujesz w zawodzie? Jak patrzyli na CV względem polskiego wykształcenia? Warto tłumaczyć przez NARIC, czy lepiej tłumaczenie przysięgłe? |