MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aat z home learning college

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 14 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

adamson67

Post #1 Ocena: 0

2012-07-14 23:47:05 (13 lat temu)

adamson67

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2011

Chyba takie same jak i z Kaplanem, w granicach 53 funtów od egzaminu, mam cennik ze sobą, nie ma żadnej wzmianki o wyższych cenach dla tych co nie z Kaplana

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mala24

Post #2 Ocena: 0

2012-07-15 00:29:20 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Cytat:

2012-07-14 22:04:20, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

2012-07-14 21:59:16, adamson67 napisał(a):
Trochę podrążyłem temat i na angielskich forach znalazłem informacje, że możliwe jest zaliczanie egzaminów bez providera, tzn. nauka na własną rękę i zdawanie eksternistyczne w Kaplanie lub BPP. Jedynie na unity takie jak Spreadsheet Software lub ICAS trzeba mieć providera, bo tam ktoś Ci na bieżąco sprawdza Twoją pracę/projekt. Oczywiście to jest dobra metoda jedynie dla tych z wysokim poziomem motywacji, tak samo jak distance learning. Tutaj dodatkowo jesteś zdany/a tylko na siebie. Niemniej kupując tylko ICAS i 4 brakujące egzaminy zapłacę około 400 funtów, oszczędność 390 funtów. No to cóż, książki mam - do nauki czas... :) Planuję zrobić tempo ekspresowe - 3 unity w 3 m-ce + ICAS w międzyczasie, uff

Powodzenia

A wiesz moze jakie sa ceny egzaminow jak sie nie jest studentem w danej szkole? Wiem ze drozej, tylko ciekawa jestem o ile drozej.

Mala przyznaje sie ze nie wiem co mam odpisac na Twoj post, nie wiem co zawiera Level 1. Ja zaczynalam od Level 2

[ Ostatnio edytowany przez: <i>wielbicielka</i> 14-07-2012 22:07 ]

Wklekam info o level1.
About this course:
AAT Access is a short qualification to help you develop essential business and finance skills you can apply directly to the workplace, including:

Essential accounting procedures: Assets and liabilities; recording payments made and monies received; bank paying-in slips.
Accounting in a professional environment: Types of organisation; types of customers; ethics and professional behaviour; health and safety; personal skills required for work.
Mathematics for accounting: Adding; subtracting; multiplication; division; percentages.
Creating business documents: Types of business documents; communication styles; document accuracy.

AAT Access will help you develop skills that open doors for you in all types of businesses - from small local firms to large multinational companies.

Once you've achieved AAT Access you'll have the option to progress to the Level 2 Certificate for Accounting Technicians course.

For further detail refer to the AAT website http://www.aat.org.uk/.
Assessment is based on one computer based examination

Additional notes:
AAT student fees for AAT Access
o AAT admission fee - No charge
o Student registration - &pound;32 (registration lasts one year)
o Learning materials - &pound;16 plus &pound;2.95 postage and packaging*
o Computer based assessment fee - &pound;27

Students can also register for both AAT Access and AAT Level 2 at the same time, in which case they will be charged for AAT Level 2 registration only. Fees for learning materials and the assessment will still apply.

Joint Level 1 and Level 2 Registration
o AAT admission fee - &pound;35
o Annual student registration and membership - &pound;82
o Learning materials (student book) - &pound;18..95 *
o Computer based assessment fee - &pound;27

* 2011- 2012 prices. Students will be given information on how to pay for their text book in their first lesson.
All AAT fees are accurate for 2012-2013.

Entry criteria:
You don’t need formal qualifications or experience to study for AAT Access.

You should enjoy working with figures and be literate and numerate.

Progression details:
On successful completion of the level 1 Access to AAT course you will be able to progress on to the Level 2 Certificate in Accounting course, which in turn leads to Leve 3 Diploma in Accounting and and then on to the AAT Level 4 Diploma in Accounting course.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #3 Ocena: 0

2012-07-16 18:47:18 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Mala nie wiem do czego Tobie jest to potrzebne ale moim zdaniem na level 2 nauczysz sie wiecej

Do góry stronyOffline

mala24

Post #4 Ocena: 0

2012-07-16 18:59:31 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Cytat:

2012-07-16 18:47:18, wielbicielka napisał(a):
Mala nie wiem do czego Tobie jest to potrzebne ale moim zdaniem na level 2 nauczysz sie wiecej
Pewnie tak ale wlasnie nie zamierzam isc nigdzie wyzej w sensie praca w ksiegowosci czy cos podobnego bo cyferki to nie moja bajka.Zmieniam prace niedlugo,myslalam o kursie jakims i wpadlam na to coby miec jakies podstawy jesli chodzi o chociazby pomoc w biurze.POmoc a nie faktyczne zajmowanie sie tym,nabyc jakies inne slownictwo itp.Zeby nie bylo ,ze babka mnie o cos poprosi a ja nie zakumam,rozumiesz.Kurs dla siebie tylko i wylacznie aby wzbogacic Cv.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #5 Ocena: 0

2012-07-16 19:17:32 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Mala jak chcesz wiedziec jak sie wystawia np faktury to szkoda kasy na takie kursy, to mozesz dowiedziec sie i bez kursu. Ten kurs aat jest dla osob ktore chca pracowac w ksiegowosci i pod tym wzgledem przygotowuje.

[ Ostatnio edytowany przez: wielbicielka 16-07-2012 19:21 ]

Do góry stronyOffline

iwonkaa501

Post #6 Ocena: 0

2013-01-26 14:26:23 (12 lat temu)

iwonkaa501

Kobieta

Z nami od: 26-01-2013

Witam, ja skończyłam bookkeeping Level 1i2 w moim college'u w mieście i teraz myśle o zrobieniu w home learning college AAT Level 3! Już mnie przyjęli ale cena mnie przeraziła bo 1900f szok! Co prawda mam już wszystko w cenie książki lekcje online egzaminy itp ale sama nie wiem. Niby tez pomagają szukać pracy, pisać cv i cover letter. Macie jakieś nowe opinie o tym college'u ? Z góry dziękuje :)

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2013-01-26 17:47:34 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2012-04-04 10:01:35, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

2012-04-04 09:45:11, Dangerous__girl napisał(a):
Zaraz ide zaniesc aplikacje i zobaczymy co mi powiedza. ale mysle ze oni i tak na to nie patrza, najbardziej bedzie sie liczyl assesment i interview;) aczkolwiek maja duzo chetnych podobno. bo ja bede sie uczyla w collegu, nie przez elearning.

powodzenia...........a jak nie dostaniesz sie do tego, to sa przeciez inne ktore z otwartymi ramionami Cie przyjma wiec sie zbytnio nie przejmuj, gdzie sie bedziesz uczyc nie ma znaczenia, najwazniejsze jest to co bedziesz miala w glowie na egzaminie bo tylko od tego zalezy czy zdasz czy nie, a egzaminy jak wczesnie pisalam nie zaleza od szkoly a od aat i sa jednakowe dla wszystkich

Oczywiscie dostalam sie. Tylko teraz mam problem, bo zeby dostac sie pozniej na level 4 to musze miec GCSE z matematyki i angielskiego. No i dzis rozmiawialam z nauczycielka i mi powiedziala, ze moge to robic w czasie nauki na level 3, czyli GCSE i Level 3 w ciagu jednego roku. Czy te egzaminy sa trudne? I czy mozna je szybciej zaliczyc? Albo gdzies znajde probne egzaminy?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2013-01-26 17:59:42 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak wpiszesz w Google: GCSE Maths past papers, znajdziesz przykladowe; rowniez z angielskiego.

Google Maths GCSE

Przyklad
Ada

Do góry stronyOffline

mk_1_2

Post #9 Ocena: 0

2013-01-26 18:30:10 (12 lat temu)

mk_1_2

Kobieta

Z nami od: 08-06-2011

naprawde musisz zrobic GCSE?...to jakis absurd...jezeli radzisz sobie na lvl3 to chyba wystarczajace potwierdzenie ze rozumiesz matme i znasz ang. Mysle ze jak skonczysz lvl3 to nie bede wymagac GCSE, wes sie dobrze dowiedz... no chyba ze chcesz ten papier to inna sprawa.

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #10 Ocena: 0

2013-01-26 18:48:18 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2013-01-26 18:30:10, mk_1_2 napisał(a):
naprawde musisz zrobic GCSE?...to jakis absurd...jezeli radzisz sobie na lvl3 to chyba wystarczajace potwierdzenie ze rozumiesz matme i znasz ang. Mysle ze jak skonczysz lvl3 to nie bede wymagac GCSE, wes sie dobrze dowiedz... no chyba ze chcesz ten papier to inna sprawa.

No wlasnie o to chodzi, ze zeby dostac sie na level 4, to musze miec GCSE zaliczone. Tak mi powiedziano, a ta nauczycielka jest glownym menadzerem accountingu w tej szkole i to ona decyduje kogo przyjmnie a kogo nie...

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,