MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aat z home learning college

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 2 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

frida24

Post #1 Ocena: 0

2009-09-15 16:51:39 (16 lat temu)

frida24

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 07-09-2009

W grudniu zaczęłam w HLC Sage Accounts i Payroll, ale jakoś nie chciało mi się uczyć a teraz mam małego bobasa i chce się a czasu nie ma. Na skończenie tych dwóch kursów mam dwa lata i w sumie kosztuje to 2tys funtów około, razem z egz. Egzwygląda tak, że przysyłają do domu papier i cd, które trzeba wypełnic i odesłac a potem rejestruja cie w czymś w rodzaju królewskiego spisu księgowych (mówiac najprościej). Moja wiedza o rachunkowości czy księgowości jest żadna a podręczniki z HLC są napisane prostym językiem, choć jakoś włąsnie dziwnie wytłumaczone. Jako student masz dostep do ich strony internetowej, tam jest forum i tak mozna poznac róznych ludzi (tak znalazłam przez przypadek dziewczyne z mojego rodzinnego miasta). Tutor jest dostępny dla ciebie na necie i pod telefonem. Poznałam ludzi, którzy sobie chwalili tę szkołe, ja jak zacznę się wreszcie uczyc to wtedy powiem więcej konkretów. Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-09-15 17:58:42 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-09-15 18:57:06 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #4 Ocena: 0

2009-09-15 18:57:49 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

paolomario, jak masz okazje zrobic szybciej CAT to sie nawet nie zastanawiaj, na pewno nie bedziesz zalowac. poza tym jak planujesz robic ACCA to robienie calego AAT nie ma sensu, chyba ze Ci tak wyjdzie taniej. ale jak zrobisz CAT i po tym dalej bedziesz chcial przerabiac podstawy po angielsku to mozesz zrobic AAT foundation (slownictwa nie ma az tak duzo), a potem wrocic do ACCA i kontynuowac.

CAT wystarczy do znalezienia pracy, nawet zanim uzyskasz kwalifikacje, wystarczy ze w CV napiszesz ze sie uczysz. w tej chwili niby malo jest pracy ale kandydatow tez jakos malo. u mnie np szukaja kogos od paru miesiecy, bez powodzenia. potrzebujemy junior staff (czyli jakies podstawy ksiegowosci i entuzjazm) ale na razie wszyscy kandydaci odpadli bo albo za wysokie kwalifikacje (i nie ma dla nich stanowiska) albo za malo inteligencji... i nawet o ta inteligencje bardziej chodzi, bo kwalifikacje mozna zdobyc "po drodze".

poza tym jak chcesz sie zajmowac ksiegowoscia to juz teraz powinienes zaczac szukac pracy, bo duzo latwiej jest sie uczyc jak masz prace. wyslij CV do biur, w ktorych chcialbys pracowac, na pewno w ktoryms z nich szukaja kogos - jak nie teraz to moze za miesiac lub dwa :-D

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-09-15 20:59:56 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-09-15 21:45:48 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-09-16 17:14:29 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-09-16 21:16:47 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-09-16 21:21:04 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #10 Ocena: 0

2009-09-16 21:55:12 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2009-09-16 17:14:29, paolomario napisał(a):
Zaczynając od końca to C A T jest jakoś mniej rozpoznawalne niż inne dyplomy. Nie pierwszy raz z tym się spotykam. A przecież to kwalifikacje sygnowane przez ACCA.:-o Zwłaszcza w ofertach pracy częściej pojawiają się wymogi co do AAt, ICB czy innych a CAT rzadko się wymienia:-o

bo CAT to nowa kwalifikacja i nie jest jeszcze tak rozpowszechniona jak np AAT, choc daje Ci dokladnie taka sama wiedze i umiejetnosci jak AAT...

a co tych "szczesliwcow" to tutaj jest to normalne ze pracodawcy placa za kursy (tzn jesli pracujesz w biurze rachunkowosci) - bardziej im sie oplaca placic £2,000 na rok za kursy niz Tobie w formie wyplaty ;-)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,