Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Business » cis

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Business" opiekują się: AGALON, stokesay

Strona główna » Business » cis

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 3)
akacja1971

Post #1

2008-05-19 11:27:55 (6 miesięcy temu)

akacja1971

Z nami od: 15-11-2007

witam
maz jest self-employed, i do tej pory pracodawca odprowadzal podatek 20%, a teraz daje mu vochuery z podatkiem ( cala suma) no i sam ma sobie odprowadzać podatek. tylko jak to zrobic. wolelibysmy odprowadzac go co miesiac bo jak pozniej się nazbiera to nie damy rady/
Gdzie mam ten podatek odprowadzać i jak to się robi?
z góry dziękuje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2

2008-05-19 15:09:24 (6 miesięcy temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

No to jak nie dacie rady potem to należy samemu sobie odliczyć te 20% i odkładać na konto oszczędnościowe, gdy przyjdzie czas zapłaty będziesz miała pieniądze na podatek. i zostaną ci odsetki.

To jest właśnie genialne w Anglii w porównaniu z polską że masz cały rok pieniądz na borut nimi, a nie tak jak w polce ze zabierają ci zanim cokolwiek zarobiłaś.

Prowadzicie firmę, jak by nie patrzeć to się nazywa gospodarką budżetu, jak przejecie środki to wasz problem, szczerze mówiąc to taka szkoła jest bardzo dobra, bo uczy gospodarki, również domowego budżetu, z czasem kupując np patelnie, pomyślisz o niej jak o inwestycji i nie kupisz tej za 5 funów, a tylko za 14, bo raz że lepiej wyjdzie ci naleśnik po drugie kupisz jedną na wiele lat a nie co miesiąc byle jaką.
A więc czas otworzyć subkonto oszczędnościowe :D
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

akacja1971

Post #3

2008-05-19 15:35:55 (6 miesięcy temu)

akacja1971

tez tak myslalam,ale roznie w zyciu bywa... a wiem ze jest mozliwosc rozlicznie co miesiac i co 6 miesiecy i zaplacenia tego podatku. tylko nie wiem gdzie sa formy do tego.
wogole mi to sie kupy nie trzyma, jak zaplace 20% podatku na koniec roku, to kiedy go odzyskam, bo przeciez jak normalnie sie pracuje na cis to na koniec roku jes szansa na odzyskanie tego podatku,

Do góry stronyOffline

akacja1971

Post #4

2008-05-19 16:19:27 (6 miesięcy temu)

akacja1971

tez tak myslalam,ale roznie w zyciu bywa... a wiem ze jest mozliwosc rozlicznie co miesiac i co 6 miesiecy i zaplacenia tego podatku. tylko nie wiem gdzie sa formy do tego.
wogole mi to sie kupy nie trzyma, jak zaplace 20% podatku na koniec roku, to kiedy go odzyskam, bo przeciez jak normalnie sie pracuje na cis to na koniec roku jes szansa na odzyskanie tego podatku,

Do góry stronyOffline