The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Business » SE- LTD

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Business" opiekuj± siê: Redakcja, stokesay

Strona g³ówna » Business » SE- LTD

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 4 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 4
yoazii

Post #1

2008-03-26 23:10:41 (3 miesi±ce temu)

yoazii

Mê¿czyzna

Z nami od: 26-03-2008

Sk±d: Leeds

Ale jak na nazwÄ? jeÅ?li w papierach rejestracyjnych trzeba podaÄ? imiÄ? i nazwisko - czy moÅ¥na podaÄ? swoje imiÄ? i nazwisko przy rejestracji a wystÄ?powaÄ? jako firma(nazwa) i wtedy mogÄ? mieÄ? adres zamieszkania i nie potrzebuje mieÄ? aktu wÅ?asnoÅ?ci ani biura - czy dobrze rozumiem??

Rrrr - czy mozesz do mnie napisac na gg - jestem gotow zaplacic za konkretna porade i odpowiedz na moje pytania - bo szczerze mowiac brakuje mi kilku wiadomosci... a angole nie bardzo potrafia pomoc - pytania moje sa podobno zbyt dociekliwe....

[ Ostatnio edytowany przez: yoazii 27-03-2008 16:29 ]

Najpierw s± marzenia dopiero pó¼niej rzeczywisto¶æ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

Rrrr

Post #2

2008-03-30 13:41:19 (3 miesi±ce temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Sk±d: UK

nie mam gg, pytaj na forum.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

reivilo

Post #3

2008-03-31 22:02:19 (3 miesi±ce temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Sk±d: Winthorpe

w sp z o.o. tutejsze LTD - Nazwa firmy rowna sie firma - Kogucik ltd - zalozycielami, wspolnikami firmy sa konkrete osoby - Kazio Z Dyzio O Ziuta F - to podaja w formie swoja dane jesli jest to tylko Kazio Z - to tylko on je podaje .....dla siedziby firmy nie trzeba wykupuwac calego budynku wystaczy wynajac pokoj - to a propos wlasnosci

Do góry stronyOffline

ironiqus

Post #4

2008-03-31 22:12:06 (3 miesi±ce temu)

ironiqus

Mê¿czyzna

Z nami od: 30-10-2007

Sk±d: London

Cytat:

2008-03-31 22:02:19, reivilo napisa³(a):
w sp z o.o. tutejsze LTD - Nazwa firmy rowna sie firma - Kogucik ltd - zalozycielami, wspolnikami firmy sa konkrete osoby - Kazio Z Dyzio O Ziuta F - to podaja w formie swoja dane jesli jest to tylko Kazio Z - to tylko on je podaje .....dla siedziby firmy nie trzeba wykupuwac calego budynku wystaczy wynajac pokoj - to a propos wlasnosci

Czy mozna tak patrzac od d..y strony ;)
Wynajac caly dom, zajmowac jeden, dwa pokoje na dzialalnosc firmy, a reszte podnajmowac?
Z ciekawosci pytam, poniewaz wiele razy widzialem na domach tabliczki Firma X LTD, a z zewnatrz widac, ze tam normalnie ludzie mieszkaja :)
Anwjn¿avrwfmr j ¿lpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Rrrr

Post #5

2008-04-01 00:05:30 (3 miesi±ce temu)

Rrrr

Kobieta

Cytat:

2008-03-26 23:10:41, yoazii napisa³(a):
Ale jak na nazwÄ? jeÅ?li w papierach rejestracyjnych trzeba podaÄ? imiÄ? i nazwisko - czy moÅ¥na podaÄ? swoje imiÄ? i nazwisko przy rejestracji a wystÄ?powaÄ? jako firma(nazwa) i wtedy mogÄ? mieÄ? adres zamieszkania i nie potrzebuje mieÄ? aktu wÅ?asnoÅ?ci ani biura - czy dobrze rozumiem??

Rrrr - czy mozesz do mnie napisac na gg - jestem gotow zaplacic za konkretna porade i odpowiedz na moje pytania - bo szczerze mowiac brakuje mi kilku wiadomosci... a angole nie bardzo potrafia pomoc - pytania moje sa podobno zbyt dociekliwe....

[ Ostatnio edytowany przez: <i>yoazii</i> 27-03-2008 16:29 ]

OK, nie mialam czasu czytac/pisac wczesniej, a jak mialam czas to forum nie dzialalo...

nie spiesz sie z placeniem, jeszcze nie otworzylam dzialalnosci :-]

mam problemy z czytaniem pierwszej czesci bo tam jakies hieroglify wyskakuja. jak rejestrujesz SE to wpisujesz imie i nazwisko (swoje oczywiscie) a do tego wpisujesz business name jakiego chcesz uzywac (jest na to odpowiednia rubryka) - i tu juz wybierasz sobie co Ci tam pasuje. ale musisz sprawdzic na stronie Companies House czy inna firma ne uzywa takiej samej nazwy, i np w yellow pages ze ktos juz pod taka nazwa nie dziala (zeby Cie potem po sadach nie ciagali).

to tyle. tylko nie zadawaj za duzo trudnych pytan bo ja sie zajmuje glownie Ltd nie SE ;-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

yoazii

Post #6

2008-04-01 15:57:36 (3 miesi±ce temu)

yoazii

Mê¿czyzna

Reasumujac - najlepsze w moim przypadku bedzie chyba nierejestrownianie niczego (3 miesiace nie ma obowiazku) a po tym okresie zarejestruje ltd i oplace wszystko wstecz - co myslicie??

Ps. Sa firmy oferujace adres wirtualny jak rowniez dyr i sekretarke oczywiscie wurtualna - macie jakies doswidczenia z tym zwiazane...

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi!!!!!!!!!!!111

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #7

2008-04-01 21:50:55 (3 miesi±ce temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:

2008-03-31 22:12:06, ironiqus napisa³(a):
Czy mozna tak patrzac od d..y strony ;)
Wynajac caly dom, zajmowac jeden, dwa pokoje na dzialalnosc firmy, a reszte podnajmowac?
Z ciekawosci pytam, poniewaz wiele razy widzialem na domach tabliczki Firma X LTD, a z zewnatrz widac, ze tam normalnie ludzie mieszkaja :)

mozna, jest przeciez mnostwo sposobow na zarabianie kasy bez posiadania biura w sensie - pokoj, biurko, tel, fax, sekretarka.......czasem firma to ..laptop to co w nim no i to co w mozgu wlasciela/wspolnika/ prezesa/dyrektora

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #8

2008-04-01 21:56:21 (3 miesi±ce temu)

reivilo

Kobieta

Cytat:

2008-04-01 15:57:36, yoazii napisa³(a):
ltd

czemu akurat uparles na ltd....bo ktos ci powiedzial ze to lepsze?
tak lepsze ale jak prowadzisz firme lub wiesz ze bedzie to frma z dobrymi ( wysokimi) obrotami lub generujaca przywzoity zysk.
Mam wrazenie ze w twoim przypadku tak nie jest. LTD to nie tylko kwestia rejestracji to przede wszystkim pelna ksiegowosc i tu bez ksiegowego ( moim skromnym zdaniem niekoniecznie blyskotliwego aczkolwiek dobrego rzemieslnika) sie nie obejdzie a to sa koszty!
Moja rada - pofunkcjonuj jako SE jak ci dobrze pojdzie przeksztalc sie w Ltd....a potem w Plc...powodzenia

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #9

2008-04-01 23:12:15 (3 miesi±ce temu)

Rrrr

Kobieta

Cytat:

2008-04-01 15:57:36, yoazii napisa³(a):
Reasumujac - najlepsze w moim przypadku bedzie chyba nierejestrownianie niczego (3 miesiace nie ma obowiazku) a po tym okresie zarejestruje ltd i oplace wszystko wstecz - co myslicie??

Ps. Sa firmy oferujace adres wirtualny jak rowniez dyr i sekretarke oczywiscie wurtualna - macie jakies doswidczenia z tym zwiazane...

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi!!!!!!!!!!!111

od nowego roku podatkowego sekretarka nie jest wymagana, wystarczy dyrektor. z dyrektora wirtualnego nie ma zadnego pozytku, najczesciej zmienia sie go na "zywego" zaraz po otworzeniu firmy.

a adres wirtualny to bardzo czesta praktyka - problem polega na tym ze nie kazda firma sie wywiazuje (czasowo) z przekazywania korespondencji wiec roznie to moze byc. najpewniejsza forma to zwykle ksiegowy - wiekszosc firm ktore zajmuja sie ksiegowoscia oferuje swoj adres (nawet bez dodatkowych oplat).

poza tym to nie kombinuj bo tak to daleko nie zajdziesz :-]
nie ma nic na skroty. jak chcesz odwlec troche rejestracje to idziesz w kierunku SE, a jak chcesz miec Ltd to sie musisz zarejestrowac zanim zaczniesz dzialalnosc...

biorac pod uwage Twoj brak doswiadczenia i przepisow to kierunek SE jest jak najbardziej wskazany. w Ltd mozesz sie przeksztalcic jak juz sie nauczysz "biegac". no chyba ze przewidujesz wysokie dochody od samego poczatku. albo szybkie bankructwo... :-P

Do góry stronyOffline

Strona WWW

yoazii

Post #10

2008-04-04 19:51:15 (3 miesi±ce temu)

yoazii

Mê¿czyzna

Reivilo - dzieki za rady ale co do mojego businessu to sie mylisz niechce sie bawic w zadne male sprawy i wszystko zapowiada sie na duza kase wiec....

Rrr - nie chodzi o skroty - tylko niechce robic czegos czego nie musze - dlatego chcialem sie zorientowac

Ps. MAcie moze jakia stronke na ktorej mozna poczytac same konkrety o SE i LTD ??

Pzdr...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony