Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Business » własny portal internetowy

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Business" opiekują się: AGALON, stokesay

Strona główna » Business » własny portal internetowy

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 1)
biznesmen1

Post #1

2008-03-20 19:01:44 (7 miesięcy temu)

biznesmen1

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2008

Witajcie !

Mam w planach uruchomienie portalu internetowego który będzie służył jako platforma reklamowa dla firm i rożnego rodzaju fora itp.dla ludzi prywatnych.

Mam związku z tym pytanie, bo zapewne będę musiał zarejestrować działalność gospodarczą(w polsce czy anglii lepiej to zrobic) gdyż już dzisiaj wiem że firmy chcą mieć na wszystko pokwitowanie.

Jak najlepiej do tego podejść - by zarobić swoje i by wszystko było legalne,ile potrzebuje na poczatek pieniedzy?jakie sa koszta reklamy? czy macie jakieś pomysły?

może moderator cos podpowie!?
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #2

2008-03-20 20:56:19 (7 miesięcy temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no proszę kolejny operatywny, no fajnie że chcesz coś zrobić, tylko czy masz pojęcie o prowadzeniu, budowie stron internetowych???
I nie chodzi tu o zwykłe html, ale to co ty chcesz musi współpracować z bazą danych, a wiec SQL PHP itd

Mozesz oczywiście zatrudnić informatyka, ale na początku jak musiałbyś w takim razie ładować niezłą kase bo ci panowie są kosztowni :)

Dalej, zakładasz firme, owszem możesz zrobić w polsce, bardzo fajna sprawa dogadujesz się we wszystkich urzędach po polsku, latasz po nich przez kilka tygodni, i koszt miesięczny coś około 600zł, czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie bo sprzedałem firmę 5 lat temu.
Jak się dorobisz trochę kasy to konkurencja czy sąsiedzi też będą mieli zabawę nasyłając ci kontrole za kontrola, jak się bawić to się bawić
:-?8-)

Druga opcja, zakładasz firmę tutaj ściągasz druczek z internetu wysyłasz poczta przychodzi ci wszytko poczta, płacisz 2,5 funta tygodniowo co kilka miesięcy, na koniec roku płacisz podatek od dochodu i masz święty spokój możesz zajmować się biznesem a nie lataniem po urzędach.

Teraz, możesz wykupić dostęp do internetu ze statycznym IP, następnie rejestrujesz domenę, tu koszt zazwyczaj od kilkunastu do 100 funtów za rok, będziesz musiał zadbać o Rozgłoszenie w DNSach itd, druga możliwość to wykupienie Domeny i dzierżawa serwera dostajesz większości wypadków w pełni działające narzędzie, potrzeba "tylko" zbudować odpowiednią oprawę graficzną i powiązać z bazą danych, to zrobi za ciebie web master, ale hmm, to są kolejne spore koszty, taki portal jak ten może kosztować nawet setki tysięcy złotych :)
Ale to co napisałem to nie wszytko, musisz mieć przede wszystkim pomysł, by twój portal był na tyle wyjątkowy by był odwiedzany przez ludzi, bo ja nie dałbym nawet funta, na reklamę gdzie nie było by odzewu, bo to jak wywalanie do tamizy :>
A nie jest łatwo, praktycznie co chwile do mnie dzwonią ludzie z różnych portali, gazetek, itp że tylko 10, tylko 50, tylko 100 funtow, tylko że ja muszę mieć pewność że ta reklama zarobi na siebie i jeszcze ja na tym zarobie.
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW