The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Ogólne » Zalożenie gazu do samochodu!!!

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Ogólne" opiekują się: Redakcja, _Steve_

Strona główna » Ogólne » Zalożenie gazu do samochodu!!!

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
bloby00

Post #1

2008-05-16 17:02:26 (2 miesiące temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2008-05-16 16:57:27, bamus napisał(a):
a jak juz jestesmy przy smiejszniejszych tematach:)
probowal ktos na olej kuchenny dieslem jezdzic? bo podobno w Polsce tak sie teraz praktykuje:)?

Probowal :-] No i nawet sie jakos jezdzilo. Niestety, olej trzeba albo rozrzedzic, albo podgrzac, inaczej sie (zawory?) zapychaja i ogolnie silnik sie moze wylozyc.

Druga sprawa, ze aby wszystko bylo legalnie to trzeba placic clo na ten olej. Jak sie zaplaci to wyjdzie cena diesla, wiec na legalu jest lipa - wielkie mi "ECO-FRIENDLY" :-|
My name's Bloby.... just Bloby :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #2

2008-05-16 17:04:13 (2 miesiące temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 21-05-2006

Jak najbardziej sie da.Czym starszy typ silnika diesla ,tym lepiej to znosi.W UK swego czasu byla to glosna sprawa i wielu ludzi jezdzilo.Rzad nie byl temu przychylnyi nalozyl jakies dodatkowe oplaty.Nie znam szczegolow,ale pamietam odcinek Top Gear o tym.
To ja Miś Pszekliniak i Włatcy Móch. Zmeczony Londynem...Szukam innego miejsca do zycia...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3

2008-05-16 18:36:35 (2 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

taaa, pojechałem w polsce na wiejski targ... myślałem że się udusze, smród taki jak by pożar MC donaldsa był, w pierwszym momencie tak pomyśałem, dopiero po chwuili zorjentiwałem się ze prosto w otwarte okno dymi mi jakiś wan z burakami :))

hehe, wyobraździe sobie podjeżdza polak pod Sainsburego, 4 bańki słonecznikowego wali do baku na parkingu.... ciapaci by się powywracali a anglicy... oniemieli :-]

A tak mi się przypomniało kolega tutaj miał fajną fure spory samochód w dizlu, skóry elektronika, nie to że nowy, ale dobrze utrzymany i dobrze ponad 3 litry z niezbyt dużym przebiegiem, chciał oszczędzić kupił jakiś filtr na necie, a olej beczkami brał z zaprzyjaźnionej knajpy... po kilku miesiącach zmienił samochód, silnik do remontu, na pewno żuki, nyski i tym podobne stare samochody bez problemu na tym będą pracowały, bo kiedyś ropa miała taką jakość że nie wiele się różniła od starego oleju, ale teraz nowe dizle sa tak skomplikowane i wyżyłowane że czystość rafinaty musi być bardzo wysoka, nie da rady szkoda kasy
ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony