Str 3 z 4 |
|
---|---|
mcdonesco | Post #1 Ocena: 0 2007-07-03 23:41 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
Przepraszam bardzo nie wychudze a wychodzę.Rozpisałam sie za bardzo. Teraz to widzę(szkoda ze nie idzie mi tak dobrze to w angielskim).
|
UKDarek | Post #2 Ocena: 0 2007-07-04 00:48 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2006 Skąd: Midlands |
Kursy ESOL są na 5 poziomach:
Entry 1, 2, 3 (dla poczatkujacych) Level 1, 2 kazdy rok konczy sie egzaminem (jak ktos nie chce to nie musi, ale fajny certyfikat Cambridge (bo oni maja uprawniena do egzaminow ESOL)ladnie wyglada na scianie ![]() Egzaminy - na kazdym poziomie te same, inny stopien trudnosci: 1. Mowienie i słuchanie 2. Czytanie i pisanie Jezeli ktos chodzi na zajecia i wykazuje odrobine checi to raczej nie ma problemu ze zdaniem ![]() College moga tez robic tylko wewnetrzne egzaminy z certyfikatem college'u. Od wrzesnia beda platne, ale tak naprawde to jeszcze nie sa ustalone stawki, szkoly troche sie licytuja bo kazda chce dostac dotacje od rzadu. Te kursy nie sa sponsorowane przez UE, jedyne co jest pewne, to to, ze pobierajacy WTC beda zwolnieni albo dostana duze ulgi w platnosciach. Pozdrawiam wszystkich, ktorzy maja zapał do nauki. It is never too late to be, what you might have been
|
ula_ituriel | Post #3 Ocena: 0 2007-07-04 08:33 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-08-2006 |
w moim Collegu bedzie to 0,95 funta za godzine + oplaty za egzaminy. Egzaminy podzielone sa na 3 grupy: *mowienie i sluchanie *pisanie *czytanie i mozna zdac tylko jeden lub dwa wybrane, ale by zaliczyc poziom to w pozniejszym terminie nalezy zdac takze trzeci= zdany pakiet=zaliczenie poziomu [ Ostatnio edytowany przez: ula_ituriel 04-07-2007 08:40 ] ula
|
_Ola_ | Post #4 Ocena: 0 2007-08-13 16:37 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 |
Witam wszystkich
![]() Miałam podobny problem z językiem. Oglądanie TV po angielsku naprawdę dużo daje. Trochę irytowało mnie na początku, że zbyt wiele nie rozumiem aż dostałam w prezencie słownik Franklin ![]() Metoda wyszukiwania słów pozwalająca znaleźć słowo po takim zapisie jak słyszymy słowo jest genialna. Słowa wytłumaczone są prostym językiem a jeśli to nie pomoże to jest słownik synonimów (Tezaurus). Jest to słownik angielsko-angielski więc trzeba język trochę znać ale dzięki temu wyjaśnione są wszystkie znaczenia słowa a nie jak w biednych translatorach tylko najpopularniejsze. Naprawdę polecam, to taki kombajn do Angielskiego. Każdy nauczyciel angielskiego, który oglądał ten słownik stwierdzał, że to pożądne urządzenie i śmiało można polecać go innym. Dodatkowo jest lekki i mieści się do każdej mojej torebki ![]() W każdym bądź razie do pracy bez niego nie wychodzę ![]() Więcej znajdziecie na www.franklin.edu.pl Czasem pojawia się na allegro w nieco bardziej atrakcyjnej cenie. Mam nadzieję, że komuś się przyda taka informacja. [ Ostatnio edytowany przez: _Ola_ 13-08-2007 23:26 ] |
ParaDox | Post #5 Ocena: 0 2007-08-13 17:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
_Ola_ ma racje ale... Jezeli slownik to tylko angielko-angielski
Lista slownikow Dlaczego? To oczywiste. Polskie slowniki nie sa zle ale co z tego ze wiesz co znaczy dane slowo jak nie wiesz czy jest odpowiednie w danej chwili. Rzeczowniki, jasne! Tu nie ma problemu, ale czasowniki, przymiotniki, itd. Hmm, co slownik to inne tlumaczenie i co gorsze kazdy slownik ma racje. Slownik angielsko-angielski podaje opis i 3-5 zdan z tym slowem. Jezeli uczyc sie angielskiego to tylko po angielsku. Pamietajcie, nie ilosc slow a sposob myslenia jest wazny. Mozesz znac caly slownik na wylot a i tak nie bedziesz w stanie sklecic zdania. Przecietny anglik uzywa 2000 slow i to zalatwia codzienne prawy. Telewizja i radio to super lekcje! I oczywiscie slowniki online ![]() All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
|
|
_Ola_ | Post #6 Ocena: 0 2007-08-13 23:19 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 |
Słownik Franklin jest właśnie Angielsko-Angielski
![]() ![]() To właściwie elektroniczna wersja słowników Merriam Webster. Wyjaśnione jest każde znaczenie słowa. Nawet podaje kiedy słowo weszło do użytku ![]() Dużo lepsze rozwiązanie od wersji książkowej. Szybciej i przyjemniej ![]() |
mcdonesco | Post #7 Ocena: 0 2007-09-26 22:16 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
Witam ponownie! Uczę sie i uczę jestem już nawet po pierwszym egzaminie a jak ta nauka wychodzi mi to już inna sprawa.
Ale mam kolejne pytanie i prośbę. Straszny problem sprawia mi wymówienie niektórych wyrazów. Powiedziałabym ze sposób wymawiania przeze mnie co niektórych słów jest dla moich znajomych bardzo zabawny i nieraz mamy wszyscy z tego ubaw. Czy polecicie mi jakie ćwiczenia na poprawę gibkosci i giętkości języka. wiem ze takie ćwiczenia są, coś takiego jak w stylu: a,e,o,u,i,a itp |
mcdonesco | Post #8 Ocena: 0 2007-09-26 23:06 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
No nie nikt sie nie odzywa a już późno. No napewno Wam jest łatwiej napisać niż mnie wypowiedzieć!!
|
arturoskrasnik | Post #9 Ocena: 0 2007-10-20 09:32 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-10-2007 |
Czesc
![]() Ja sie uczylem angielskiego metoda sita i jestem zadowlony z efektow. Metoda skuteczna pod warunkiem ,ze chcecie sie nauczyc jezyka ![]() Samo do glowy nie wejdzie !! Trzeba tylko chciec pozd arturoskrasnik |
Pluszowa | Post #10 Ocena: 0 2007-10-20 13:14 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Zgadzam się, że telewizja bardzo pomaga w nauce. Szczególnie polecam oglądanie filmów (najlepiej jeszcze z angielskimi napisami), gdyż wszystko mówione jest jasnym, prostym językiem i można łatwo zorientować się o co chodzi.
Co do wymowy niektórych wyrazów, to polecam słowniki internetowe gdzie można odsłuchać poprawną wymowę. Osobiście używam 'ling.pl' - duża ilość słów i zwrotów. Jeśli chodzi o słowniki angielsko-angielskie to jestem za. W domu korzystam z 'OXFORD Advanced Learner's dictionary'. No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|