Ja kawke pije a on sobie odkurza sam. Moja siostra ma I zadowolona - ale ona ma male mieszkanko a ja dwupietrowy dom I psa co nienawidzi odkurzacza wlaczonego
Str 8196 z 8230 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2017-10-09 13:41:22 (8 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
dlatego mi sie marzy I- robot
Ja kawke pije a on sobie odkurza sam. Moja siostra ma I zadowolona - ale ona ma male mieszkanko a ja dwupietrowy dom I psa co nienawidzi odkurzacza wlaczonego "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Melanija | Post #2 Ocena: 0 2017-10-09 15:40:33 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
No ja też mam dwupiętrowy, na dole jest drewno i kafelki, na górze wykładziny, robot daje sobie świetnie radę z zasierściuchowanymi carpetami, schody odkurzam takim małym ręcznym, później wstawię fotkę
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
ZlotaBabka | Post #3 Ocena: 0 2017-10-09 15:43:28 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-07-2017 Skąd: West Yorkshire |
A ciuchy dzieciakow z podlogi tez zbiera , bo juz sily nie mam na tych moich nastolatkow
![]() |
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2017-10-09 17:00:06 (8 lat temu) |
Zlota babka - na ciuchy z podlogi jest tak zwany - Friday - pocket money.
Moje nastolatki maja system kar I nagrodzen - kazdy dzien I obowiazek ma swoja wartosc - pod koniec tygodnia sumujemy ile dziecko zarobilo I placimy . Jesli czegos nie zrobilo to nie bedzie mialo zaplacone Nie daje im pieniedzy od tak sobie - musza zasluzyc - z tych pieniedzy musza oplacac sobie wyjscia extra np do kina , z kolezankami do Mc Donald czy Starbuck lub prezenty, U mnie dziala bo starsza czesto dopytuje co moze extra w domu zrobic bo potrzebuje wiecej kasy. Melanija - jaki model I-Robot masz? ja mam panele wszedzie I na gorze I na dole - najgorsze nasze utrapienie to siersc psa, z tego powodu tez byla wymiana wykladzin na panele wszedzie. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2017-10-09 18:03:54 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2017-10-09 13:41:22, littleflower napisał(a): dlatego mi sie marzy I- robot Ja kawke pije a on sobie odkurza sam. Moja siostra ma I zadowolona - ale ona ma male mieszkanko a ja dwupietrowy dom I psa co nienawidzi odkurzacza wlaczonego Mój pies bardzo polubił I robota. Leżał sobie i wodzil za nim wzrokiem. |
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2017-10-09 18:13:06 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2017-10-09 15:43:28, ZlotaBabka napisał(a): A ciuchy dzieciakow z podlogi tez zbiera , bo juz sily nie mam na tych moich nastolatkow ![]() Pozbieraj i zapakuj gdzies, gdzie nie znajda? I do ubrania bedzie szkolny mundurek badz jedna/dwie zmiany ubran ![]() Wtedy latwiej ogarnac szafy. A wytlumaczysz, ze przechodzisz na zen w ramach ich postepowania i regul porzadku ![]() |
ZlotaBabka | Post #7 Ocena: 0 2017-10-09 19:12:48 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-07-2017 Skąd: West Yorkshire |
Cytat: 2017-10-09 18:13:06, karjo1 napisał(a): Cytat: 2017-10-09 15:43:28, ZlotaBabka napisał(a): A ciuchy dzieciakow z podlogi tez zbiera , bo juz sily nie mam na tych moich nastolatkow ![]() Pozbieraj i zapakuj gdzies, gdzie nie znajda? I do ubrania bedzie szkolny mundurek badz jedna/dwie zmiany ubran ![]() Wtedy latwiej ogarnac szafy. A wytlumaczysz, ze przechodzisz na zen w ramach ich postepowania i regul porzadku ![]() Byly tygodnie - co znalazlam na podlodze wedrowalo za okno do ogrodka, nie skutkowalo, kary zabieranie tabletow, telefonow, nie skutkuje, zakaz spotykania sie nie skutkuje. A staremu 18 latkowi jak zabiore telefon, sila , wysmieje mnie , nagrody pieniezne ha on sam juz zarabia na siebie. Chyba musza z tego poprostu wyrosnac. Stary nastolatek to jak koledzy msja przyjsc to blysk jest w pokoju, czyli jak chce to moze,tylko szkoda ze daleko mieszkamy, moze czsciej by przychodzili. A mloda jak cos chce to salon , kuchnie na blysk posprzata, ale problem z jej pokojem, pokoj 1,5x2,5 a ona czuje sie jakby miala caly zamek wysprzatac [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaBabka 09-10-2017 19:14 ] |
Melanija | Post #8 Ocena: 0 2017-10-09 22:49:09 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Wiecie co mnie to normalnie wstyd za moich
![]() ![]() LF mam ostatni model z kamerką ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
littleflower | Post #9 Ocena: 0 2017-10-10 07:53:08 (8 lat temu) |
Moj pies nie tylko szczeka ( a to duzy pies hysky z owczarkiem niemieckim zmieszany) ale do tego sie rzuca I gryzie odkurzacze jak tylko jest wlaczony. Ta fobia jest tylko na odkurzacze, inne urzadzenia w domu mu nie przeszkadzaja.
ciekawe czy mozan gdzies kupic na probe taki robot - oddac gdyby nie zdal egazminu ? Ja moge tak wlasnie kupowac w Costco z tym ze tychj odkurzaczy jeszcze tam nie maja. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2017-10-10 14:46:18 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Na te klaki tylko James Industrial dzialal u mnie, to kupilam:
![]() a teraz sie przenosze obok na chate bez dywanow. Poddalam sie ![]() Koty natomisat wyladuja na dworze. Tak na poprzedniej chacie spedzaly wiekszosc czasu. A odkad sie zrobily kotami domowymi to jeden wielki kudel na dywanach. Mam dosc ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|