Ciekawi mnie tylko, czy jak dojdziemy do 100 strony to zainteresowanie tematem spadnie?? Mam nadzieję, że nie
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 81 z 8230 |
|
---|---|
Pluszowa | Post #1 Ocena: 0 2007-09-10 20:40 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Gratulacje
![]() Ciekawi mnie tylko, czy jak dojdziemy do 100 strony to zainteresowanie tematem spadnie?? Mam nadzieję, że nie ![]() No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2007-09-10 21:06 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
zgodze sie ze 2500 zl to na polskie warunki duzo.ale minus czynsz srednio 500 zlprad 200 zl samochod(oczywiscie jak ktos dojezdza do pracy)200-300 zl w moim przypadku jedno male dziecko czyli pieluchy itd 250 zl drugie dziecko szkola itd,,kolejne setki ,w domu internet itd.....no i oczywiscie zycie...duzo by jeszcze mozna wymieniać mniejsze i wieksze potrzeby a rodzina 4 osobowa .i tak naprawde te 2500 zl to nie jest zbyt wiele...
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
frelcia | Post #3 Ocena: 0 2007-09-10 23:35 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Napewno zarobki cosik sie podniosly, ale to jednak jeszcze ciagle malo, a mnie tu dobrze w UK.
Pozdrawiam ![]() |
Gucior | Post #4 Ocena: 0 2007-09-11 09:54 (18 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2007 Skąd: Luton |
a to zalezy od czlowieka juz...nie krytykuje nikogo bo to indywidualna decyzja kazdego z nas.Ale uwierzcie mi ze duuuuzo sie zmienilo.Tu trzeba tylko przyjechac i sie przestawic i naprawde nie bedzie powodow do narzekan!Mnie osobiscie krew zalewa kiedy widze pijanych anglikow przyjezdzajacych sobie na tanie polskie piwo i prostytutki paradujacych nago na starym miescie i zaczepiajacych ludzi dlatego nie mam zamiaru wrocic ani szanowac UK
Més que un club
|
4ary | Post #5 Ocena: 0 2007-09-11 11:18 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
Wlasnie ,wlasnie niestety 2500 na utrzymanie rodziny na przyzwoitym poziomie to wciaz malo. Nie wspomne ewentualne plany mieszkaniowe, wakacyjne czy glupi samochod.
A co do zabaw anglikow , kto nie ogladal zapraszam na superwizjer.onet.pl To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
|
|
Gucior | Post #6 Ocena: 0 2007-09-11 17:02 (18 lat temu) |
No to powiedzcie mi jak godnie zyjemy w UK??tam zarobisz ok 800-1000 f i na co ci to wystarcza na tak godne zycie?mieszkanie na waskim flacie gdzie dziecko raczej nie ma szans na wlasny kat lub mieszkanie z 2 innymi rodzinami??to rowniez nie brzmi fascynujaco a jesli ktos na ambicje moze oczywiscie wynajac sobie cos wiekszego z czym rowniez wiaza sie duze koszta i w tym momencie granica POL-UK topnieje niczym snieg latem
Més que un club
|
Gucior | Post #7 Ocena: 0 2007-09-11 17:07 (18 lat temu) |
co wiecej czuje sie bezpieczniej i nikt mi nie mowi ze jak mi sie nie podoba to mam zjezdzac do domu widuje sie z ludzmi ktorzy mnie znaja i szanuja.jakby nie patrzec mamy najgorsza reputacje w europie jak to mowie angol: jedyne wasze szczescie ze jestescie biali!moze jestem mlody i duzo nie wiem ale nie trzeba byc filozofem by zobaczyc w jak szybkim tempie UK zamienia sie w wysypisko...ja zdarzylem uciec z tego statku ktory zaczyna juz tonac
Més que un club
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2007-09-11 19:30 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
widze gucior ze nie miło wspominasz pobyt tutaj. a ja ci powiem coś innego.mieszkam w angli juz prawie trzy lata.mam dwójke dzieci i tylko mąż zarabia ja wychowuje dzieci,mamy mieszkanie 2bedroom w bardzo ładnej dzielnicy..i zyjemy na dobrym poziomie..mój maz mial w polsce prace na kierowniczym stanowisku i zarabiał 2500 trzy lata temu.teraz pracuje fizycznie ale jak sie go spytasz czy chce wracac mowi nie bo tutaj jestesmy w stanie zapewnic naszym dzieciom lepsza przyszlosca z brakiem szacunku to w moim miescie sie nie spotkalam.pozdrawiam
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Pluszowa | Post #9 Ocena: 0 2007-09-11 20:32 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Gucior ma rację, że to zależy od człowieka. Może i w Polsce nie zarabiam tyle co w UK, ale mieszkam z rodziną i jestem szczęśliwa. Fakt, że nie mam dzieci na utrzymaniu, co zmienia całkiem postać rzeczy, stać mnie jednak na drobne przyjemności jak wyjście do kina czy restauracji. Wiem, że budowa domu również zajmie nam dłużej, ale liczę się z tym i cieszy mnie każda oszczędzona złotówka. W końcu tutaj znalazłam to, co chcę robić w życiu a to jest przecież bardzo ważne.
Nie chcę nikogo namawiać do powrotu, bo to indywidualna sprawa, zresztą każdy sam wie co dla niego najlepsze. Mam tylko szczerą nadzieję, że jeszcze za mojego życia będzie można szczerze powiedzieć, że Polska to kraj perspektyw, i że przestanę patrzeć jak kolejni znajomi pakują walizki. No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
Post #10 Ocena: 0 2007-09-11 20:34 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|