MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niespłacone kredyty w PL

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: 0

2014-01-01 17:26:32 (11 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Po pierwsze nie jestem "zenek" i nie 5 razy w tygodniu.
Po drugie zagapilam sie i tyle. Nie mialam intencji przejechac sie komunikacja miejska za free. Tak wyszlo i tyle.
Jak pisalam...poprosilam rodzine zeby ten mandat zaplacila, wyslalam im na ten cel pieniadze, uwazam ze odpokutowalam za przewinienie. Nie rozumiem czemu po 7 latach od zdarzenia sciga sie mnie jakimis listami od firmy windykacyjnej/komornika czy innych sluzb. Chcieli mnie ciapnac to czemu nie zrobili tego od razu?
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #2 Ocena: 0

2014-01-01 17:30:09 (11 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Ponieważ cały czas rosło zadluzenie.

A Zenek gapa:-)
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2014-01-01 17:46:41 (11 lat temu)

NightFury

Kobieta

Ale jakie zadluzenie skoro zostalo oplacone?

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-01-01 18:14:15 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #5 Ocena: 0

2014-01-01 18:38:29 (11 lat temu)

NightFury

Kobieta

Nie, zadaje po prostu pytania.

Do góry stronyOffline

polock

Post #6 Ocena: 0

2014-01-01 19:16:26 (11 lat temu)

polock

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2008

komornik bardzo łatwo cię odnajdzie w UK bo ma dostep do bazy urzedu skarbowego w pl a US ma niepisaną umowe z bankami takimi jak hsbc.pl i santander.pl o przekazywanie info o polaczkach w UK tym samym mają pełen dostęp do info z historii kredytowej polaków i ich miejsca zamieszkania w uk lista wyborcza i takie tam...
tak własnie polski/angielski bank sprzedał info o mnie polskiemu US i zarzadali odemnie podatku od posiadanych oszczedności/zarobionych procentow w uk . ale olałem tych polskich poj*..ow bo teraz mam brytyjskie obywatel i s*am na nich
Niczego im nie dam
السلام عليكم

Do góry stronyOffline

darmund

Post #7 Ocena: 0

2014-01-01 20:08:06 (11 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2014-01-01 15:52:10, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2014-01-01 15:34:36, darmund napisał(a):

Masz jakies namiary lub link do bardziej szczegolowych informacji o tej umowie? Szperam i jakos nie moge znalezc, wszystko co mi wyskakuje to o unokaniu podwojnego opodatkowania.

http://praca.wp.pl/title,Polski-urzad-skarbowy-odnajdzie-cie-w-Wielkiej-Brytanii,wid,15581576,wiadomosc.html

http://www.elondyn.co.uk/newsy,wpis,17305

Dzieki. Ten drugi link znalazlem wczesniej ale nie bylem pewien czy o to chodzi.
Jakos nic nowego to nie wnosi, ciagle jest mowa o unikaniu placeniu podatkow do urzedu skarbowego, jakos nic nie ma o sciaganiu naleznosci przez komornika z tytulu nirsplaconych kredytow bankowych.

Do góry stronyOffline

darmund

Post #8 Ocena: 0

2014-01-01 20:16:14 (11 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2014-01-01 19:16:26, polock napisał(a):
komornik bardzo łatwo cię odnajdzie w UK bo ma dostep do bazy urzedu skarbowego w pl a US ma niepisaną umowe z bankami takimi jak hsbc.pl i santander.pl o przekazywanie info o polaczkach w UK tym samym mają pełen dostęp do info z historii kredytowej polaków i ich miejsca zamieszkania w uk lista wyborcza i takie tam...
tak własnie polski/angielski bank sprzedał info o mnie polskiemu US i zarzadali odemnie podatku od posiadanych oszczedności/zarobionych procentow w uk . ale olałem tych polskich poj*..ow bo teraz mam brytyjskie obywatel i s*am na nich
Niczego im nie dam

Trza bylo konto w Barclaysie otworzyc.

Do góry stronyOffline

polock

Post #9 Ocena: 0

2014-01-01 23:16:13 (11 lat temu)

polock

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2008

Cytat:

2014-01-01 20:16:14, darmund napisał(a):
Cytat:

2014-01-01 19:16:26, polock napisał(a):
Niczego im nie dam

Trza bylo konto w Barclaysie otworzyc.

w przypadku komornika skarbowego nie ma najmniejszego znaczenia w jakim uk banku masz konto i tak ma on pelna informacje kredytowa o posiadanych kontach bankowych ,savings...
jest tylko jeden sposob na zmylenie US w pl przyjecie obywatelstwa i zmiana danych personalnych .
w przypadku polaka zmiana imienia nazwiska nic nie da bo w swietle nowych przepisow skarbowych unii europejskiej US musza sie miedzy soba automatycznie dzielic inform o swoich obywatelach...
pomijam fakt ze polscy znajomi negatywnie reaguja na zmiane nazwiska :-8
السلام عليكم

Do góry stronyOffline

kardam

Post #10 Ocena: 0

2014-01-01 23:20:00 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Pieknych rzeczy sie dowiaduje. Wlasnie z miesiac temu przyszedl mi list od komornika z US z wezwaniem do zaplaty mandatu. Nie robilabym sobie z tego nic, gdyby nie fakt, ze ja ten mandat zaplacilam przelewem z konta, ktore jest juz zlikwidowane, a wyciagi z niego mialam udostepniane online :-( A myslalam, ze to przejdzie w przedawnienie i po klopocie, a teraz sie dowiaduje, ze moge po raz drugi za to samo zaplacic. To byl moj pierwszy i jedyny mandat w Pl.

Cytat:

2014-01-01 17:26:32, NightFury napisał(a):
Jak pisalam...poprosilam rodzine zeby ten mandat zaplacila, wyslalam im na ten cel pieniadze, uwazam ze odpokutowalam za przewinienie. Nie rozumiem czemu po 7 latach od zdarzenia sciga sie mnie jakimis listami od firmy windykacyjnej/komornika czy innych sluzb. Chcieli mnie ciapnac to czemu nie zrobili tego od razu?

U mnie ta sama sytuacja. Ja zaplacilam, a komornik i tak sie upomina. To samo moj brat i szwagier maja. W naszym przypadku wszystko za przekroczenie predkosci :-T[

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 01-01-2014 23:37 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,