MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niespłacone kredyty w PL

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 2 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tom8104

Post #1 Ocena: 0

2008-02-21 06:43:51 (17 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Jezeli nie toczy sie wobec ciebie zadne sledztwo w sprawie tych niesplaconych kredytow bo zostales np oskarzony o wyludzenie albo twoje kredyty nie sa wyludzone to nie masz sie czego obawiac.

Wazna uwaga dla tych ktorzy wzieli na siebie kredyt bo np poprosil cie o to kolega badz znajomy.
Jezeli odezwie sie do ciebie widykacja i zaproponuje Ci ze zebys podpisal oswiadczenie ze kredyt ktory wziales nie byl dla ciebie POD ZADNYM POZOREM tego nierob bo wtedy prokuratora na glowie masz na 100%. To jest standartowa zagrywka wszystkich widykatorow i komornikow ktorzy bazuja na niewiedzy ludzi.

Pracowalem w kredytach i windykacji w Polsce pare ladnych lat wiec jezeli macie jakies pytania to chetnie odpowiem :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-02-21 10:23:17 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-02-21 02:44:32, shinjo napisał(a):
a co z wejsciem na pensje tu w anglii moga to zrobic?

Żaden polski sąd, komornik ani nikt nie mogą nic zrobić w Anglii. Ich władza kończy się na linii Odry. Musieli by podać cię do angielskiego sądu, a najpierw namierzyć cię w Anglii, pismo procesowe po angielsku, wszystkie papiery przetłumaczone...
Myślę że trochę :) czasu upłynie zanim polscy komornicy nauczą się jak to robić bo to są totalne buraki, gorsi nawet od policjantów.
Jeden taki 'windykator' oszukał mnie kiedyś przyszedł do domu, ściemnił i żona wypisała mu czek na 1,000 zł sk...syn wypłacił szmal i wziął do swojej kieszeni :-Y
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

shinjo

Post #3 Ocena: 0

2008-02-21 15:21:44 (17 lat temu)

shinjo

Mężczyzna

Z nami od: 17-02-2008

jak juz pisalem to nie ja zaciagalem kredyt ja bylem zyrantem sad go przezocil na mnie z tego co wiem zadne sledztwo sie wobec mnie nie prowadzilo, sprawa zaoczna (zero powiadomienia) i bum nagle komornik odwiedza moja rodzine w polsce a przy okazji dziekuje za pomoc

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

tom8104

Post #4 Ocena: 0

2008-02-21 15:44:21 (17 lat temu)

tom8104

Shinjo w twoim przypadku to normalka probuje z ciebie sciagnac kase bo jestes zyrantem. Moja rada to jezeli mozesz wymelduj sie z miejsca zamieszkania i nastepny raz jak komornik zapuka niech rodzina pokaze mu pismo ze nie jestes juz pod tym adresem zameldowany a komornik niech podpisze ze dostal taka informacje od rodziny. Jak nie bedzie chcial podpisac to wyslac mu to poleconym listem z potwierdzeniem odbioru.
Od tego czasu nie bedzie ci nachodzil rodziny a komornik prawdopodobnie sam po 3 czy 4 latach zlozy wniosek do sadu o umorzenie dlugu bo nie jest w stanie scioagnac naleznosci od goscia ktory mieszka na ulicy. Oczywiscie komornicy to zazarte bestie i czasem trzeba czekac az sie dlug przedawni.

Do góry stronyOffline

shinjo

Post #5 Ocena: 0

2008-02-21 15:49:32 (17 lat temu)

shinjo

Mężczyzna

Z nami od: 17-02-2008

oki dzieki za pomoc pocieszyliscie mnie troche jeszcze raz wielkie podziekowania dla wszystkich a co do wymeldowania to rodzinka zrobila cos innego podczas wizyty komornika zostalo sporzadzone pismo ze nie posiadam w polsce majatku ani stalego ani ruchomego oraz ze ponad rok juz przebywam w angli komornik z ojcem to podpisali

[ Ostatnio edytowany przez: shinjo 21-02-2008 15:56 ]

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

justuska2tm

Post #6 Ocena: 0

2008-02-22 14:37:43 (17 lat temu)

justuska2tm

Kobieta

Z nami od: 14-01-2007

Halo,
moj chlopak ma podobny problem. Ma dwa niesplacone kredyty w Polsce i troche porozrzucanej drobnicy :) JEst zameldowany w domu mojego ojca i od pewnego czasu przychodza tam listy z prokuratury, a dzielnicowy przychodzi co jakis czas i prosi o kontakt. Moj ojciec nie wie o dlugach. Mieszkamy za granica od ponad roku, nie chcemy wracac na stale do Polski, ale chcemy od czasu do czasu odwiedzic Polske. Czy mamy sie czego bac? Jak i gdzie sprawdzic czy zostal wystawiiony list gonczy? A drugie pytanie czy mozna sie jakos dowiedziec czego chce prokuratura bez odwiedzin w Polsce?
Pozdrawiam
Nadzieja umiera ostatnia

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

justuska2tm

Post #7 Ocena: 0

2008-02-22 14:38:51 (17 lat temu)

justuska2tm

Kobieta

Z nami od: 14-01-2007

Aha i czy wymeldowanie sie z Polski cos pomoze?
Nadzieja umiera ostatnia

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2008-02-22 15:02:29 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #9 Ocena: 0

2008-02-22 16:26:29 (17 lat temu)

tom8104

justuska2tm

Prokuratura pewnie probuje wezwac go na przesluchanie a dzielnicowy przychodzi bo nie moga ustalic jego miejsca pobytu. Po jakims czasie przestana chodzic i wystawia list gonczy liczac ze sam kiedys wpadnie. Jezeli dostana informacje ze Twoj chlopak jest w Anglii to prokuratura wystawi ENA (Europejski Nakaz Aresztowania) i wtedy beda go mogli aresztowac w Anglii i deportowac do Polski.
Nie napislas najwazniejszego jaka jest kwota tych kredytow i czy Twoj chlopak po ich otrzymaniu wplacil jakies raty no i ile jest tej tzw drobnicy ;) bo od tego w duzej mierze zalezy co chce od niego prokuratura.
Ojciec moze oczywiscie porozmawiac z dzielnicowym lub pojsc do prokuratury ktora w przypadku gdy nie jest to jakas gruba sprawa powie mu jakies blizsze szczegoly. ( oficjalnie nie powinni tego robic ale oni tam zrobia wszystko zeby zamknac sprawe) Mozna tez wynajac adwokata ktory dowie sie wszystkiego bez problemu.
Jezeli chodzi o wizyty w Polsce po wystawieniu listu gonczego to nie polecam bo taka osoba jest aresztowana np na lotnisku a nastepnie do czasu zakonczenia sledztwa zwykle zastosowany zostaje srodek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania zeby podejrzany znowu gdzies nie zaginal.
Wymeldowanie w przypadku poszukiwania przez prokurature niewiele pomoze a po ewentualnym aresztowaniu moze nawet skomplikowac sprawe. Napisz jakie Twoj chlopak ma plany odnosnie tych kredytow to postaram sie jakos pomoc.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

vitek

Post #10 Ocena: 0

2008-02-22 23:26:59 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Prokuratura ani policja NIE zajmują się niespłaconymi kredytami (ponieważ te instytucje zajmują się przestępstwami a niespłacenie kredytu nim nie jest). Przestępstwem jest wyłudzenie kredytu czyli albo uzyskanie go na podstawie podanych nieprawdziwych danych albo zaciągnięcie kedytu z powziętym z góry zamiarem niespłacania.
Jak przychodzą listy z prokuratury i policja to musi mieć coś innego na sumieniu.
Oczywiście bez uzasadnionego podejrzenia o przestępstwo jakiekolwiek listy gończe, europejskie nakazy itp. nie mają racji bytu.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,