MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Znacie jakies osoby ktore wrocily do Polski na stale?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wembley27

Post #1 Ocena: 0

2021-09-23 10:32:55 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Mi się podoba że w angli wszystkie dzieci przechodzą do następnej klasy ...
Jak pamiętam w polsce zawsze ktoś nie zdawał do następnej klasy...a byli i tacy co pare lat mieli ta sama klase zaliczana ...I z tego powodu musieli zmienić szkole o poziomie niższym

Znam dzieci co tylko mówią po angielsku ...a jak chca porozmawiać z dziadkami po rodzice musza tłumaczyć rozmowę...*DANCE*

[ Ostatnio edytowany przez: Wembley27 23-09-2021 10:41 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2021-09-23 10:47:36 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Mnie się to najmniej podoba. Znam kobietę z Jamajki, która przyjechała tu w wieku 9 lat i skończyła szkołę nie potrafiąc czytać i pisać. Takich ludzi jest masa, nawet jeśli dosłownie nie są analfabetami to ich stan wiedzy jest tak dramatycznie niski, że wydaje im się iż jest w tym jakiś zamysł. Takim społeczeństwem jest najłatwiej manipulować.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #3 Ocena: 0

2021-09-23 10:54:20 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Nie wszyscy muszą być Alfa i Omega..
A zawsze znajdzie się ktoś psychicznie silniejszy zeby manipulować słabszym
A to wina rodziców tej kobiety
I jej samej

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2021-09-23 11:48:37 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

No to pojechałaś... alfa i omega vs analfabetyzm.

To wyłącznie wina szkoły i nieudolności systemu. Rodzice wysyłają dziecko do szkoły po zdobycie edukacji.
Ale niestety tutaj słabiej radzące sobie dzieci odstawiane są na boczny tor, tutejsze również, a tym bardziej dzieci imigrantów.

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #5 Ocena: 0

2021-09-23 11:56:52 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Nie zgodzę się z tobą
Ze dzieci imigrantów są ostawiane na boczny tor ..moze nie wszystkie
Znam właśnie ..dzieci imigrantów są w klasach na najwyższym levelach...
Juz dzieci imigrantów chcą zostać prawnikami doktorami

Dzieci imigrantów chyba są bardziej ambitne niż angielska patologia siedzącą na benefitach

[ Ostatnio edytowany przez: Wembley27 23-09-2021 11:59 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2021-09-23 12:09:41 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

To się nie zrozumiałyśmy bo ja też znam dzieci imigrantów, które są w czołówce i to nawet z małżeństw mieszanych. Zresztą ich rodzice uważają, że przy tutejszym poziomie szkolnictwa nie jest to trudne.

Ale ja nie mówię o dzieciach ambitnych bo nie wszystkie takie są, są dzieci bardzo zdolne, ale mało pracowite, a równe szanse powinni mieć wszyscy. Polska szkoła jest pod tym względem dużo lepsza, trzeba być wybitnym leniem, żeby przy ilości szans na poprawienie ocen, jakie dają nauczyciele, nie przejść do następnej klasy.

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #7 Ocena: 0

2021-09-23 12:12:09 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Wszystko zależy od nauczyciela i jego podejścia...

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2021-09-23 12:20:54 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Kiedy szkołę kończy analfabeta to chyba nie tylko od jednego nauczyciela.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-09-23 13:18:36 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Jesli chodzi o taka edukacje jak my mielismy “ za komuny” i w “ post komunie” to tu maja w Eton i Oxbridg,ach. Takie ogolne wyksztalcenie, z biologia i chemia( gdyby ktos chcial byc lekarzem) fizyka i matma ( dla przyszluch architektow) literatura klasyczna i historia dla calej reszty urzednikow panstwowych, politykow i nauczycieli. Reszta, tak jak w slam dog millionaire, uczy sie o czym byli Trzej muszkieterowie, zamiast ich czytac. Btw przepuszczanie wszystkich ma sens. Im szy ciej pojda do pracy tym lepiej. Najciekawszy przypadek znalam w podstawowce. Kolega mial problemy ze wszystkimi przedmiotami, nie wiem czy to z powoduopoznienia, sytuacji w rodzinie Czy jak. Ale jak przyszlo do zmiany systemu i sie obudzilismy w kapitalizmie ( akurat nam to przypadlo na koniec podstawowki) to on po 3 latach zawodowki ( albo nawet bez) mial jakis warsztat lakierniczy czy cos i ogolnie ustawil sie leoiej niz “ a my w tym czasie slupki liczylismy”. Cest la vie. Nie na racepty pasujacej do kazdej sytuacji. Nikifor tez sie podpisac nie umial. Czy cos; )

Tak przy okazji, dla upper mid class ktorych stac na prywatne szkoly to akurat szersze prospekty sa w UK. Czy tam ogolnie w anglojezycznym trojkacie Uk-USA- Australia ( czy jak mawial Sp George- Oceania:8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 23-09-2021 13:21 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2021-09-23 13:32:21 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Ja poszłam do szkoły po komunie.
Znam tu ludzi, którzy kończyli prywatne szkoły m.in mid class Żydzi, niektórych znam prywatnie, z innymi przez 10 lat pracowałam i poziom wiedzy ogólnej mają ten sam co ja po polskich szkołach publicznych. Miło jest mieć z kimś o czym porozmawiać.

PS. Niektórzy z nich też ukończyli edukację w wieku 16 lat i poszli do pracy. Nie wszyscy muszą iść na studia, ale jednocześnie nie muszą być niedouczonymi.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,