MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kto byl ostatnio na kwarantannie?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Waclaw

Post #1 Ocena: 0

2021-09-07 20:15:38 (4 lata temu)

Waclaw

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2010

Ciekawi mnie bardzo jak to teraz wyglada
Z przebywaniem na kwarantannie.
Czesto policja sprawdza czy przestrzega sie domowego aresztu?
Moich 3znajomych bylo w sierpniu w pl i zaden z nich nie mial kontroli.
Jak to wyglada w praktyce w uk?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2021-09-07 21:28:21 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

W praktyce w UK to wyglada tak, że kwarantanna jest tylko z nazwy.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-09-07 22:11:01 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Policja ma duże braki kadrowe, niektórymi crimes się zajmuja po miesiącu a mieliby jeździć za dziesiatkami tysiecy ludzi? Wyrywkowo na pewno ale ile z tego % to nikt nie wie.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2021-09-07 22:15:43 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-09-07 21:28:21, SweetLiar napisał(a):
W praktyce w UK to wyglada tak, że kwarantanna jest tylko z nazwy.

Dokladnie. Kwarantanna po podróży np.to wykupienie testu i podanie nr.referencyjnego. To jest kwarantanna, nie znam nikogo kogo sprawdzili w tym sezonie wakacyjnym a kto podal nr.ref testu w locator form.

Chodzi tylko o kase i ten filantrop Gates nie po to zainwestował w laboratoria testujace jak i producentow testów. Maszynka do robienia kasy a uwaga skupiona na tym jak cases poszybuja gdy dzieci wróciły do szkoły.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2021-09-07 23:03:00 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Po podróży sprawdzają, nie sprawdzają tych chorych na kwarantannie.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2021-09-07 23:07:02 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

W UK nie przychodzi policja tylko pracownicy NHS Track and Trace service czy jak to tam się nazywa. Miałem kwarantanne od 17 sierpnia . Przyleciałem do Polski o 23 w poniedziałek 16 sierpnia i juz we wtorek byl u mnie koleś z NHS track and tracę około godziny 12 w południe. Akurat stałem przed blokiem i rozmawiałem z sąsiadem. Zapraszałem tego z nhs na polską wódkę i kiełbasę ale nie skorzystał. Później byl inny w czwartek i jeszcze inny w piątek, obydwoje w podobnych godzinach około 11. Jednego zapytałem co będzie jak się napije bo przywiozłem wódkę z Polski i będę spal . Będę w domu ale nie otworze. Odpowiedzal ze zapisze w records ze nikt nie otworzył drzwi i przyjdzie ktoś później. Wieczorem rzadko byłem w domu . W sobotę zrobiłem imprezę domówkę bo miałem urodziny. Nikogo juz nie było. W następny poniedziałek przyleciała zona z synem . Dzwonili do niej kilka razy (do mnie tylko raz) a przyszedł ktoś we czwartek albo piątek rano o 8 . W sobotę pojechaliśmy na biwak , zona po drodze zrobiła 5 Day test to realse i nikt juz nie przyszedł. Mój znajomy nie zrobił testu na dzień drugi i dostał £1000 kary

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 07-09-2021 23:07 ]

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #7 Ocena: 0

2021-09-08 00:13:10 (4 lata temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

W naszym przypadku to był dublecik. Pokryła nam sie kwarantanna i samoisolacja po pozytywnym wyniku testu.
Bylismy sprawdzani telefonicznie czy wykonalismy test drugiego dnia po powrocie, potem cisza.

Nękanie zaczęło się jak zachorowalismy. Maile, smsy, samsung nie stygł. Pare razy odebrałem, a tam jak z automatu: zainstaluj track and trace app , track and trace , ocalisz swiat, track and trace...:-! I to każdego dnia! Stanowczo odmawiałem rozmowy, wszak byłem na łożu smierci. Za pięć minut znów bombardowanie z innego numeru 0300 cos tam. Potem do końca już ignorowałem. Po 10 dniach wrócił spokój.

Mam paru chłopaków w pracy, którzy własnie powracali z urlopów. Odbywają teraz kwarantannę. W jednym przypadku faktycznie mieli wizytatora z NHS, piątego dnia.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2021-09-08 08:25:36 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Sorry za błąd w mojej wypowiedzi w zdaniu "przyleciałem do Polski" , miało być "przyleciałem do UK"

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,