Aż dziw,że nikt nie założył tego tematu wcześniej.
Jak Brytyjczycy zareagowali na niesmaczny i prowokacyjny wywiad jakiego para książęca udzieliła w telewizji za wielką wodą? Oskarżenia o ostracyzm ze strony rodziny królewskiej,brak wsparcia i rzekomy rasizm? Kto tu jest bardziej winny? Meghan i Harry czy Królowa Elżbieta?
Dla mnie to jest jakaś żenada,tupet i próżność.Śmiać mi się chce jak podrzędna aktoreczka i jej mąż-nierób-książę.Dostają z pieniędzy podatników gruby hajs na odchodne a potem wymyślają jakieś problemy o braku wsparcia i braku zrozumienia.
Tym ludziom od dobrobytu i lenistwa do reszty się we łbach poprzewracało,mi to wygląda na ordynarną próbę lansowania i wykorzystywanie swojego pochodzenia do robienia szumu i zarabiania na tym jeszcze większej kasy-jakby dotąd mieli jej za mało.Chociaż w sumie to rozumiem ich dramat-Meghan to jeszcze potrafi zagrać w jakimś podrzędnym serialu i przynieść pieniądze do domu
Oczywiście cała ta rodzina królewska to też jest kompletna żenada w dzisiejszych czasach.Jakieś protokoły,zwyczaje-królowej nie można dotknąć,książe musi mieć tyle i tyle guzików w mundurze itp.Jest to dla mnie strasznie głupie i małostkowe.
Przedstawiano Trumpa jako chama i prostaka bo nie potrafił zachować się przy królowej-bodaj kroczył przed nią,czy naruszał jakieś idiotyczne zasady.Szczerze? Na jego miejscu w ogóle nie spotkałbym się z królową bo to jest staruszka,która nie ma żadnej władzy politycznej i spotykanie się z kimś takim to strata czasu i wręcz nie przystoi prezydentowi najpotężniejszego kraju na świecie.
Dziwię,się że Brytyjczycy czują do nich jakiś sentyment.
Opinia moderatora: Post częściowo edytowany z niestosownej treści. Konefka
2021-04-16 01:35:15, unreal napisał(a): ...
Oczywiście cała ta rodzina królewska to też jest kompletna żenada w dzisiejszych czasach.Jakieś protokoły,zwyczaje-królowej nie można dotknąć,książe musi mieć tyle i tyle guzików w mundurze itp.Jest to dla mnie strasznie głupie i małostkowe. ..
Całowanie biskupa w pierścień, puszczanie księdza zawsze przodem, wysyłanie heroldów w (komeżkach) zwiastujących nadejście czarnosukienkowego, liczenie ile guzików przy sukience musi mieć ksiądz, jaka musi być szerokość i kolor pasa biskupiego, i reszta tego cyrku.
To dla ciebie już NIE Jest strasznie głupie i małostkowe.?
ciekawe dlaczego.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Coś w człowieku jest takiego, ze potrzebuje on wyższych wartości, które są dla niego święte a jakie to są wartości to zależy skąd pochodzi i jak go wychowali i nawet jeżeli te wartości okażą się niedoskonale, bo do takiego wniosku każdy z czasem dochodzi to się od nich nie odwróci i się ich nie wyprze.
Dla jednych to będzie Monarchia Angielska z całym jej blichtrem i protokołami, dla innego to będzie kościół z biskupami czy meczet z imamami. Ale jest w Polsce grupa ludzi przywieziona na Radzieckich czołgach, którzy po przodku maja gdzieś w szafie mundur oficera KBW, których jedyna świętość zmarła 5 marca 1953 i teraz szukają za wszelka cenę nowej i a to "gender" a to" moje ciało moja sprawa" a to "proletariusza łączcie się i globalizujcie"
a ze swojej świętości na razie nie maja to z zazdrością patrzą na innych
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
2021-04-16 10:55:23, tesstickle napisał(a): Całowanie biskupa w pierścień, puszczanie księdza zawsze przodem, wysyłanie heroldów w (komeżkach) zwiastujących nadejście czarnosukienkowego, liczenie ile guzików przy sukience musi mieć ksiądz, jaka musi być szerokość i kolor pasa biskupiego, i reszta tego cyrku.
To dla ciebie już NIE Jest strasznie głupie i małostkowe.?
ciekawe dlaczego.
Podobnie jest w wojsku i innych służbach mundurowych jednak z jakiegoś powodu niektórzy ludzie wykazują pewną obsesję i nie potrafią pisać ani mówić o przedmiocie swojej obsesji inaczej niż pogardliwie.
No i taki niewielki szczegół. Niezależnie ile guzików w sutannie ma ksiądz, z pewnością wierni ani tym bardziej niewierni nie są jego poddanymi.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.