Przeczytalam ostatnio na Goniec.com, o panu Waldemarze Kaminskim - polskim istruktorze jazdy (Valdeck). Wiem tylko ze ktos taki istnieje, nic po zatym.
A czy ktos z was zdawal na prawo jazdy po angielsku? I jak poszlo?
Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Ogólne » Poszukiwany polski instruktor prawa jazdy w Londynie |
| Autor | (Odpowiedzi: 1) |
|---|---|
| Gosiak30 | Post #1 2007-02-22 22:20 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-02-2007 |
Chce zrobic sobie prawo jazdy w Londynie. Pomimo calkiem dobrej znajomosci angielskiego, mam pewne obawy czy zrozumiem Anglika koncentrujac sie za kolkiem :) Mam wiec pytanie: Czy spotkal sie ktos z instruktorem jazdy mowiacym po polsku? :) Jesli tak, prosze o podanie kontaktu
Przeczytalam ostatnio na Goniec.com, o panu Waldemarze Kaminskim - polskim istruktorze jazdy (Valdeck). Wiem tylko ze ktos taki istnieje, nic po zatym. A czy ktos z was zdawal na prawo jazdy po angielsku? I jak poszlo? |
| Richmond | Post #2 2007-02-23 09:40 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Jesli znasz angielski jako tako, to nie powinnas miec problemow z jazdami. Wez pod uwage, ze bedziesz musiala zdac egzamin teoretyczny, a potem praktyczny po angielsku.
Lepiej wiec od poczatku nauczyc sie wszystkich uzytecznych zwrotow i slow, ktore moga pojawic sie na egzaminie. Dlaczego mialabys nie zrozumiec Brytyjczyka? Mozesz go uprzedzic, ze nie znasz dobrze angielskiego i prosisz go o cierpliwe wyjasnianie wszytkiego. W koncu jego zadaniem jest pomoc Ci nauczyc sie jezdzic i zdac egzamin. A jak juz nauczysz sie troche jezdzic, to mozesz uczyc sie dalej sama jezdzac ze znajomym czy kims z rodziny, zakladajac, ze ta osoba ma wiecej niz 21 lat i prawo jazdy od 3 lat. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|