MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Antypatia do Polaków po Brexicie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 10 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2021-02-03 14:06:39 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Cytat:

2021-02-03 03:01:15, daavid napisał(a):
Apropo Faraga. Wyświetlają się Wam reklamy czegoś co on ostatnio założył? Coś na kształt funduszu powierniczego, nie chce nawet znać szczegółów, nie wiem jak można takiemu człowiekowi powierzyć swoje pieniądze.
Mi te reklamy cały czas w necie wyskakują i bardzo mnie jego morda irytuje.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 03-02-2021 03:02 ]

Chyba przez ironię Sieci, ale też ciągle mam reklamy z Mr F :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2021-02-03 14:31:51 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

To od nadmiernego i pbsesyjnego wyszukiwania jednego hasła 😉🙃 a na poważnie Kanonier - nie przyjmuję tych przeprosin bo są niepotrzebne, nie na miejscu i bez sensu. Masz bronić swojej opinii i swojego zdania argumentami a nie dbać o to, czy one mnie urażą. I choćbyś 100x przytaczał Faraga, ue, traktaty lizbońskie, prawa człowieka - to akceptuję je jako argumenty.

Aczkolwiek, jak na forum dyskusyjne przystało pozwól, że odniose sie do tego:

,,Zaryzykować zmniejszenie dochodów na rzecz spokojniejszego i pewniejszego życia? No może jest grupa takich, co dla 'złotego cielca' postawią swój honor i tożsamość na szali. Jeżeli ten honor w takim wypadku jest cokolwiek wart."

Zmniejszyć dochody by zaryzykować spokojniejsze i pewniejsze życie. Wydaje mi się, że by było ,,spokojnieksze i pewniejsze" trzeba osiągnąć pewien pułap dochodów a nie skrobać od 1 do 1szego - wtedy nie jest ani spokojniejsze ani pewniejsze. Nie wiem jak brexit sprawił, że moje życie nie jest już tak pewne i spokojne. Czy tylko kraje ue je zapewniają? Czy jak wyjade do Hiszpanii, pograżonej w jeszcze gorszej recesji i bezrobociu niż UK (dramat to tam był już przed covidem) to będzie mi łatwiej bo będę w Schengen i EEA? Co za ochrone zapewni mnie ue, zwykłemu Jurkowi czego nie zapewni mi uk? Czy bezprawie i szykany wobec eastern europeans są już normą a rząd i instytucje państwowe przymkną na to oczy?

I o jakim honorze mowa? Honor jest wtedy gdy ostentacyjnie opuszczę UK bo ta wyszła z UE - a jak zostanę z racji profesji i dobrego dochodu to ten honor stracę? Trochę się to kupy nie trzyma i chyba nie ma tym polega honor. Latami śmiano sie na polskich forach, że to my nie mamy honoru bo wyjechaliśmy myć gary u angielskiego pana zamiast patriotycznie budować Wielki Lechistan na post-magdalenkowych zasadach. Wtedy także nie czułem, że jakikolwiek honor straciłem. Także zostając teraz w UK tego honoru nie stracę tylko dlatego, że wyszła z UE. Bardziej straciłbym go gdybym dał sobä wycierać jakimś menedźerom czy dyrektorom robiącym mi głupie komentarze bez żadnego sprzeciwu.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #3 Ocena: 0

2021-02-03 21:05:34 (4 lata temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2021-02-02 19:41:22, Kanonier30 napisał(a):

Różnimy się Panowie. Różnimy od podstaw - ja nie przyjechałem do Wielkiej Brytanii w poszukiwaniu pieniędzy.
-

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 02-02-2021 19:46 ]

U mnie podobnie.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-02-03 21:18:00 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A ja jestem materialistka i tylko kasa mnie interesowala, interesuje i bedzie interesowac. Durny Farag mi sie nei wyswietla, ani razu. Ale wciaz nie moge z tego filmiku, w ktorym wyglasza, ze owszem, bedzie wiecej w sumie emigrantow, ale oni przynajmniej beda z Indii, bo on nie jest rasista, i chce aby tych z Rumunii traktowac tak samo jak tych z Indii.

Czujecie miny tych wszystkich co na niego glosowali, bo im sie community zmienilo, te ich miejsca w szkolach i sasiedzi sie nie podobali. No to teraz beda mieli niebialych:8 W wuekszych ilosciach. Sam Farage im to przepowiada. Ja wiem, ze nei na temat, ale dusilam sie ze smiechu na tym clipiei wciaz jak mi przypominacie,to...do rozpuku...

; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

malben1

Post #5 Ocena: 0

2021-02-03 21:21:07 (4 lata temu)

malben1

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2021-02-03 14:06:39, Kanonier30 napisał(a):
Cytat:

Apropo Faraga. Wyświetlają się Wam reklamy czegoś co on ostatnio założył? ...

to nie ironia...
Siec wie o Was wiecej niz Wy o niej...
kazdemu wyskakuje to w czym grzebal (albo z czym Siec to skojazyla)
Pamietajcie! Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2021-02-03 22:22:46 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

Apropo Faraga. Wyświetlają się Wam reklamy czegoś co on ostatnio założył? Coś na kształt funduszu powierniczego, nie chce nawet znać szczegółów, nie wiem jak można takiemu człowiekowi powierzyć swoje pieniądze.

Ty nie musisz znać szczegółów, wystarczy że Twoja przeglądarka zna treść Twoich wyszukiwań :-]
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #7 Ocena: 0

2021-02-04 08:07:34 (4 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2021-02-03 10:42:34, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2021-02-01 13:43:46, Dzikizewsi napisał(a):
, czy np zdarzenie z yorkshire , tak uwielbianego przez jednego z moderatorow , gdzie na moja uwage odnosnie prawa jeden z managerow stwierdzil ze Polacy jedyne prawa jakie maja to pracowac , placic tax i ubezpieczenie i siedziec cicho jak do niego sie mowi czyli on i bron Boze nie wchodzic w dyskusje

Cześć Dziki, bardzo fajne te Twoje śliwki-robaczywki. Po kilku dniach "jeden z managerów" stał się dyrektorem i nakrzyczał na Dzikiego "Polacy to.." a ten podkulił ogon i uciekł.

Historie rozwijają się wraz z wątkiem, już zapominasz co pisałeś wcześniej - a że lubię bajki to pisz dalej. Założyciel tematu pewnie sie śmieje jak to jedna z panienek z okienka należąca do EDL pewnie utrudniała ci przelew kasy zamiast kłaniać w pas.

Trzymaj się.

Witam .
No to Juraczku ukaz mi ze napisalem ze manager na mnie nakrzyczal , jestem bardzo ciekaw . No i bardzo bym ciebie poprosil zebys mi udowodnil ze financial director nie moze byc jednym z managerow jak to ja kilka dni temu napisalem .
A ten tekst o podkuleniu ogona i ucieczce naprawde jest dobry . Ty pewny swojej racji i znajomosci prawa walczylbys jak lew , co juz wczesniej napisalem , i postawil cale towarzystwo do pionu . Tak jak pisalem wczesniej jestes mistrzem manipulacji i prowokacji . No i to ja zaponinam co pisalem wczesniej Jureczek nigdy . I skad ty wydedukowales ze ona jest z EDL . Musze pochylic glowe nad tym genialnym stwerdzeniem . I jescze raz bo widac nie rozumiesz , slowa o klanianiu sie w pas padly z mojej strony po twoich stwierdzeniu jaki porzadek bys zrobil poprzez zwiazki , prawnikow ze nigdy wiecej do glowy by im nie przyszlo atakowac slownie Pana Jurka .

Opinia moderatora: Post edytowany.Część wypowiedzi przeniesiona do wątku Pyania do moderatorów. Konefka

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #8 Ocena: 0

2021-02-04 08:54:06 (4 lata temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2021-02-04 08:07:34, Dzikizewsi napisał(a):

W koncu opuscilem juz wyspe na stale .
Pozdrawiam .
Dzikizewsi

Cale szczescie.
*ROFL*

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2021-02-04 10:10:59 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2021-02-03 21:21:07, malben1 napisał(a):
Cytat:

2021-02-03 14:06:39, Kanonier30 napisał(a):
Cytat:

Apropo Faraga. Wyświetlają się Wam reklamy czegoś co on ostatnio założył? ...

to nie ironia...
Siec wie o Was wiecej niz Wy o niej...
kazdemu wyskakuje to w czym grzebal (albo z czym Siec to skojazyla)

Jak padlo wyzej: Adblock, No Script, Adguard, itp. Nic nie bedzie sie wyswietlac, wiele rzeczy zostanie zablokowanych. Nie widzialam reklam w przegladarce ponad 20 lat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2021-02-04 13:09:25 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-02-03 08:48:22, Dzikizewsi napisał(a):

Postaram sie nie udzielac w tym temacie bo poprzez konwersacje z wami sam zaczalem pisac nie na temat , tak wiec mozecie wpisac kolejne wirtualne zwyciestwo na swoje konto .
Pozdrawiam .
Dzikizewsi

Cześć Dziki, jak większość miałeś nie pisać ale się nie postarałeś. Tak, napisałeś o menedżejro (co zacytowałem) a potem napisałeś dajrektor. U mnie w firmie to jest i manadżejro i dyrektojro - ale skoro pracowałeś w firmie, gdzie dyrektor-menedżer Cię poniżał to dobrze zrobiłeś odchodząc. To samo w banku - jedna zołza musiała nie lubić Polaków skoro robiła Ci problemy z przelewem. Można wywnioskować po Twoim ubolewaniu z tego powodu, że była "skrytorasistką" tudzież ksenofobką - a przez to mogła być członkiem jakiejś ksenofobicznej grupy kasjerek i wpłacać na EDL, BNP czy UKIP. Ju newer noł.

Opinia moderatora: Post edytowany.Część wypowiedzi przeniesiona do wątku Pyania do moderatorów. Konefka

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,