MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Antypatia do Polaków po Brexicie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 18 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2021-07-04 20:53:16 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2021-07-04 15:14:12, sqlserver napisał(a):
Tu cały czas chodzi o walkę z kolorowa emigracje tylko nikt tego nie może powiedzieć wiec używa się proxy w postaci wschodniej Europy o której już można pisać i mówić. Niestety dla nas na poziomie telewizji nie pokazują problemu z pontonu, bo niewolno tylko z Bukaresztu wiec dla szarego Anglika emigrant to Europejczyk

Hehe. Ludzi o innych rasach mają od dawna, o nas mówią, że dokonała się inwazja na wyspę, więc nie wydaje mi się...

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2021-07-04 21:15:19 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2021-07-04 19:48:18, cris82 napisał(a):
Cytat:

2021-07-04 19:27:01, Wielim napisał(a):
I tak wole byc emigrantem , Polakiem , niz Brytyjczykiem a juz tym bardziej naturalizowanym Brytyczykiem, Polakiem udajacego Anglika

:-]

dlatego wlasnie tak nas tu postrzegaja

odrazu mi sie przypomina ten film cholera znowu zapomnialem nazwy co przyjezdza jeden gosc z anglii na swieta do domu w ktorym jest patologia

i probuje ojca namowic na sprzedaz domu bo z niego jest taki wielki biznesmen : )

i w tym filmie pada wlasnie podobne zdanie jakie przedstawia wielim byc Polakiem a wszelka cene pogarda do tych co zrobili obywatelstwo

zapadl mi w pamiec ten cytat bo byl naprawde zyciowy ale nie chcac go przekrecic pokusilem sie o znalezie go w sieci

oto on...

"Myślałem, że za granicą będę się wreszcie czuł człowiekiem, nie tylko Polakiem. Ale po latach dotarło do mnie, że właśnie tam jestem najbardziej Polakiem, a dopiero tu, w Polsce, mogę być człowiekiem. Mogę, ale czy jestem?"

Za długo tu jestem i za duzo nasłuchałem się Polakow w sklepach czy na ulicy probujacych na siłę mowic do swoich dzieci łamanym, okaleczonym angielskim , po co ten cyrk?

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 04-07-2021 21:32 ]

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #3 Ocena: 0

2021-07-04 21:26:11 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-04 21:15:19, Wielim napisał(a):

Za długo tu jestem i za duzo nasłuchałem się Polakow w sklepach czy na ulicy probojacych na siłę mowic do swoich dzieci łamanym, okaleczonym angielskim , po co ten cyrk?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 04-07-2021 21:15 ]

Kiedys w autobusie slyszalam kobiete mowiaca do swoich dzieci bardzo slabym angielskim. Spytala corke o szkole, corka dzielnie sie poskarzyla na kolezanke, na co matka: "what? Was it good?" i corka zamilkla.
Przyszlo mi wtedy na mysl ze jesli corka nie zna jezyka matki a matka niestety nie zna jezyka corki to jak maja rozmawiac

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-07-04 22:02:14 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Obejrzalam ten film, obraz emigrantow tam to tragedia.

No, a tak mi sie skojarzylo, ten profesor od komunistycznej ekonomii, to moze by kariere w Chinach zrobil:8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-07-04 22:07:57 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-07-04 22:02:14, galadriel napisał(a):

No, a tak mi sie skojarzylo, ten profesor od komunistycznej ekonomii, to moze by kariere w Chinach zrobil:8

proponuje zainteresować się bardziej tematem Chin bo pod każdym względem, również ekonomi przeskoczyli już Europe kilka razy
A Chiny są tak komunistyczne jak 3Rzesza była lewicowa
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-07-04 22:39:38 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

No thanks, jakos jedak wole sobie tu zyc w Europie.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-07-04 22:42:41 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Przecież sami Brytyjczycy nie uważają się za Europejczyków
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #8 Ocena: 0

2021-07-04 22:47:32 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

Z nami od: 22-06-2021

Cytat:

2021-07-04 22:07:57, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-07-04 22:02:14, galadriel napisał(a):

proponuje zainteresować się bardziej tematem Chin bo pod każdym względem, również ekonomi przeskoczyli już Europe kilka razy
A Chiny są tak komunistyczne jak 3Rzesza była lewicowa

az z ciekwaosci spytam, jaka byla II Rzesza - prawicowa?
Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-07-04 22:50:19 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

No, niektorzy faceci sie identify as woman, tak wiec uwazac to sie Anglicy moga nawet a Afrykanow albo Azjatow.

Zreszta G Britain to tak pozatym sztuczny koncept, konstrukcja tak samo jak unia. Zaewne brytyjczyk z Indii nie bedzie sie uwazal za europejczka, a wrecz faktycznie takiemu NI moze tez sie wydawac, ze jest przedstawicielem jakiejs wyjatokwo innej grupy etnicznej (ze niby nie indo europeam czy tm kaukasian, czyli w skrocie- bialy).

Co nie znaczy, ze nie ma racji- wydaje mu sie.

@Ten Login, narodowy socjalizm w sesie ekonomicznym nie mam pojecia, chyba byl socjalistyczny, a w sensie ideologicznym pasuje mimo wszystko bardziej na prawo od centrum. I to bardzo na tzw prawo. Chyba o te dwie plasczyzny sie zwykle to rozumienie sceny politycznej rozbija, co innego ekonomia, co innego ideologia, stad PIS sie okresla jako prawica w Pl, a na MW mamy super prawicowcow na Universal Credit. Taki kolejny paradoxik:8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 04-07-2021 22:57 ]

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #10 Ocena: 0

2021-07-04 22:58:49 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

Z nami od: 22-06-2021

tak, narodowo- SOCJALISTYCZNY,

dlatego pytalem sqlserver, jaki (skoro nie lewicowy)

[ Ostatnio edytowany przez: TenLoginJestWolny 04-07-2021 23:00 ]

Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,