Str 15 z 20 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
gosian |
Post #1 Ocena: 0 2021-07-04 17:36:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Coś w tym jest. Z początku tego nie widziałam, albo nie chciałam widzieć, bo w sumie to było coś nowego dla mnie.. Długo mi zajęło żeby zauważyć tą dwulicowość u nich. Kiedyś, po którymś już z kolei obgadywaniu współpracownika jaki jest leniwy itd powiedziałam grzecznie, że u mnie w kraju takie rzeczy mówimy prosto w twarz, na co dostałam odp w dość stanowczym tonie.. Ale nie jesteś w Polsce.. Od tego momentu znacznie zmienił się stosunek mój do nich..
Od Około roku pracuje ze mną facet.. Boshe... Takiego marudy, stękały i wysmiewacza innych to jeszcze nie spotkałam. Najgorsze jest to, że on niektórym paniom chyba imponuje.. Teraz ma urlop to ja trochę odżyje, ale wiem że niedługo wróci. Bardzo męczy mnie ten człowiek. Następnym razem jak będzie po kimś jechał, to się go spytam co o mnie mówi jak mnie nie ma?
Bardzo są dwulicowi, chociaż wśród każdej nacji takie osoby się znajdują Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
|
kinga77 |
Post #2 Ocena: 0 2021-07-04 17:40:25 (4 lata temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat:
2021-07-04 17:32:39, cris82 napisał(a):
ogolnie zawsze bylo tak ze ci bardziej majetni i kumaci sa zadowoleni z naszego pobytu bo moga nas "uzywac" hehe
Tak mam wrazenie ze oni nas traktuja bardziej jak sluzbe.Po co maja sie wysilac jak inni posprzataja im chaty ,wszystko naprawia ,zajma sie ich starszymi rodziacami w care homach ,itp.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #3 Ocena: 0 2021-07-04 17:43:06 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
po co zadajesz pytania na ktore wszycy znaja odpowiedz : P
ogolnie zawsze bylo tak ze ci bardziej majetni i kumaci sa zadowoleni z naszego pobytu bo moga nas "uzywac" hehe
to co mysla robole beneficiarze i patologia czy to jest istotne?
zastanów się kto w tym kraju wybiera polityków, oczywiście ci bogaci wpływają na ich wybory po przez spin doktorów ale wybierają ci robole i beneficiarze , miedzy innymi dlatego jest brexit bo oni tak wybrali
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
galadriel |
Post #4 Ocena: 0 2021-07-04 17:46:50 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Panna, nie nie "mityczni" oni. Mowa o nigelach. Czyli pro brexitowskim elektoracie Nigela Faraga.
A'propos dwulicowosci, choc to pewnie jeszcze inna cecha. Ten ex kolega z pracy , ktory mnie niedawno wpienil wlasnie przez uniki typu zamiast powiedziec w twarz, to jakies politycznie oprawne gierki w chowanego.
Pamietam przed wyborami, bardzo byl w obozie stay in UE, brat mieszka w Niemczach, on gej, sianoska rodzina i tak dalej.Jak ie okazalo, ze wygral oboz pro Brexitowski, tak potem nagle zmienil spiewke i bylo, ze on oczywiscie gloowal za wyjsciem z unii itd.
Nie wiem w sumei jak sie okresla take osoby. Konformista? [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 04-07-2021 17:52 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #5 Ocena: 0 2021-07-04 17:48:30 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-04 17:46:50, galadriel napisał(a):
Panna, nie nie "mityczni" oni. Mowa o nigelach. Czyli pro brexitowskim elektoracie Nigela Faraga. [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 04-07-2021 17:47 ]
To chyba o mnie. Bo ja go cenie.
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #6 Ocena: 0 2021-07-04 17:57:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2021-07-04 17:48:30, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
Panna, nie nie "mityczni" oni. Mowa o nigelach. Czyli pro brexitowskim elektoracie Nigela Faraga.
Wiem. Hence, ten wpis:
Cytat: Tak czy inaczej jestescie wrzuceni z tymi Rumunami do jednegoworka, czy sie wam to podoba czy nie. I tak jak Kanonier napisal, nie ma znaczenia czy sie ma Brotish paszport. Dla Nigela jestescie takimi Rumunami.
i ten:
Cytat: jesli ktos cie nie lubi, bo wg niego jestes zielony, a on tego koloru nei lubi. No, a ty w sumei jestes zielony. To jaki jest sens tzrmania jego strony e g: "on ma racje, nie chemy tu zielonych", skoro sam jestes zielony? Taki sobie paradoxik.
i ten
Cytat: @Panna...,again, wlasnie o to chodzi, ze nie jak ty sie identyfikujesz, tylko jak cie widza,
 [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 04-07-2021 17:58 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: 0 2021-07-04 17:59:10 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2021-07-04 17:43:06, sqlserver napisał(a):
Cytat:
po co zadajesz pytania na ktore wszycy znaja odpowiedz : P
to co mysla robole beneficiarze i patologia czy to jest istotne?
zastanów się kto w tym kraju wybiera polityków, oczywiście ci bogaci wpływają na ich wybory po przez spin doktorów ale wybierają ci robole i beneficiarze , miedzy innymi dlatego jest brexit bo oni tak wybrali
no jo ja to wszystko wiem na ich miejscu glosowalbym tak samo
nie dziwie im sie wcale ze zaglosowali za brexitem pisze z ich persektywy oczywiscie : ) coraz wiecej rumunow byla juz narracja o turcji wchodzacej do unii
kazdy ma w dupie t 350mln na nhs to bylo takie alibi dla prawdziwych przeslanek o ktorych nie mozna mowic otwarcie
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 04-07-2021 18:06 ]
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #8 Ocena: 0 2021-07-04 18:00:53 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-04 17:57:06, galadriel napisał(a):
Cytat:
2021-07-04 17:48:30, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
Wiem. Hence, ten wpis:
Cytat: Tak czy inaczej jestescie wrzuceni z tymi Rumunami do jednegoworka, czy sie wam to podoba czy nie. I tak jak Kanonier napisal, nie ma znaczenia czy sie ma Brotish paszport. Dla Nigela jestescie takimi Rumunami.
i ten:
Cytat: jesli ktos cie nie lubi, bo wg niego jestes zielony, a on tego koloru nei lubi. No, a ty w sumei jestes zielony. To jaki jest sens tzrmania jego strony e g: "on ma racje, nie chemy tu zielonych", skoro sam jestes zielony? Taki sobie paradoxik.
i ten
Cytat: @Panna...,again, wlasnie o to chodzi, ze nie jak ty sie identyfikujesz, tylko jak cie widza,
 [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 04-07-2021 17:58 ]
Ja go cenie za odwage mowienia co mysli pomimo iz od wielu lat szykanuja jego oraz jego rodzine [ONI].
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2021-07-04 18:23:54 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-07-04 17:59:10, cris82 napisał(a):
no jo ja to wszystko wiem na ich miejscu glosowalbym tak samo
nie dziwie im sie wcale ze zaglosowali za brexitem pisze z ich persektywy oczywiscie : ) coraz wiecej rumunow byla juz narracja o turcji wchodzacej do unii
kazdy ma w dupie t 350mln na nhs to bylo takie alibi dla prawdziwych przeslanek o ktorych nie mozna mowic otwarcie
[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 04-07-2021 18:06 ]
Dowcip brexitu polega na tym, że UK zostało wyrzucone z organizacji przez Niemców, żeby im nie przeszkadzać w polityce europejskiej w taki sposób że Anglicy są dumni że unie opuścili
Inna sprawa, że prawdopodobnie w kilkuletniej perspektywie przyniesie to korzyści ale w długoterminowej polityce wepchnie UK w łapy US co przekłada się na to że będziemy w obozie który przegra z Chinami.
Co do Faraga to najemny oszust, który powie wszystko żeby osiągnąć swój cel a potem weźmie ruskie pieniądze i usunie się w cień. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2021-07-04 18:40:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
wyszli na wlasne zyczenie od a do z
a to ze jest to na reke niemcom to prawda
|