MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pierwszeństwo na przejściu

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radzik77

Post #1 Ocena: 0

2018-10-10 19:23:19 (7 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

A nie mozesz po prostu przechodzić przez jezdnie w innym miejscu? Tam gdzie nie ma skrzyżowania i nikt z tylu nie nadjedzie? Albo tam, gdzie bedziesz miała pierwszeństwo?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Sonmii

Post #2 Ocena: 0

2018-10-10 21:24:36 (7 lat temu)

Sonmii

Kobieta

Z nami od: 08-10-2018

Cytat:

2018-10-10 19:23:19, radzik77 napisał(a):
A nie mozesz po prostu przechodzić przez jezdnie w innym miejscu? Tam gdzie nie ma skrzyżowania i nikt z tylu nie nadjedzie? Albo tam, gdzie bedziesz miała pierwszeństwo?

Nigdzie po drodze nie ma przejścia na którym miałabym pierwszeństwo. Nawet gdybym miała ochotę nadrobić trochę dodatkowych metrów - po prostu nie ma takich przejść w okolicy *CRAZY*

Chcąc nie przechodzić w pobliżu zakrętów, żeby widzieć tylko poziomo czy coś nie nadjeżdża - musiałabym nadrobić po drodze około 60m wchodząc po prostu w głąb ulicy i potem wracając do przeciwległego punktu z którego przyszłam. Tyle, że zwykle po prostu nie mam czasu na kręcenie takich szlaczków :-?

Z tego co widzę generalnie nikt tego nie robi, wszyscy zasuwają jak dzikusy bez rozglądania się, jak ich strąbią to strąbią, idą dalej :-U Kilka takich sytuacji widziałam, ale dla mnie to po prostu kosmos, bo w Polsce z ręką na sercu nigdy nie miałam podobnej sytuacji.

Może faktycznie za bardzo się tym przejmuję, tak jak ktoś napisał. Ale wolę dmuchać na zimne, przynajmniej mam teraz jasną sprawę pierwszeństwa na tego typu "przejściach".

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2018-10-10 22:53:07 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

W Polsce na przejściach jest dopiero "Meksyk" i nie ważne czy są pasy czy nie, można zostać zabity wszędzie

Do góry stronyOffline

anitka555

Post #4 Ocena: 0

2018-10-11 11:54:47 (7 lat temu)

anitka555

Kobieta

Z nami od: 10-10-2018

Ja znam sytuację, gdzie pieszy wtargnął na jezdnie (bez pasów) i został potrącony. Teoretycznie winę ponosi pieszy, ale skazany został kierowca, bo nieodpowiednio zareagował, a raczej nie zareagował wcale :(

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,