[ Ostatnio edytowany przez: mlody_alkusek 08-07-2019 17:44 ]
Str 2 z 2 |
|
---|---|
mlody_alkusek | Post #1 Ocena: 0 2019-07-08 17:43:26 (6 lat temu) |
Z nami od: 02-07-2019 Skąd: Cheltenham |
Zeby sie dodzwonic do Lloydsa z zagranicy to chyba trzeba telefon pod ladowarke sobie podlaczyc, polozyc sie na lózku i wlaczyc glosnomówiacy, zeby slyszec jak ktos moze przez przypadek odbierze... Opcja mailowa chyba nie istnieje. Alior bank umyl rece od tego bo taka kwota zostala do nich przyslana (czyli juz skroili kilka dyszek po drodze)
[ Ostatnio edytowany przez: mlody_alkusek 08-07-2019 17:44 ] |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2019-07-08 18:37:10 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mozna napisac wiadomosc przez bankowosc internetowa.
Carpe diem.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2019-07-09 05:35:08 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Polecam wszystkim Revolut. Jak dla mnie bomba. Dzięki temu rozwiązaniu praktycznie można załatwić wszystkie możliwe sprawy związane z jakimikolwiek płatnościami i to na całym świecie.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2019-07-09 10:14:55 (6 lat temu) |
Oprocz tego, ze Revolut ma swoje wady. Niektore opinie nie sa zbyt pozytywne. Wplacasz srodki na karte i moga ja zablokować bez powodu, a odblokowanie moze zajac sporo czasu.
Carpe diem.
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2019-07-11 02:38:43 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2019-07-09 10:14:55, Richmond napisał(a): Oprocz tego, ze Revolut ma swoje wady. Niektore opinie nie sa zbyt pozytywne. Wplacasz srodki na karte i moga ja zablokować bez powodu, a odblokowanie moze zajac sporo czasu. Pytanie czy blokują faktycznie bez powodu. Mają politykę zapobiegania praniu brudnych pieniędzy więc czasami może być w tym problem. Ludzie np. kreują wiele kont np w celu rejestracji kolejnego konta na Netflxie. Osobiście jestem zadowolony. |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2019-07-11 07:26:07 (6 lat temu) |
Jak bedziesz mial czas, to możesz sobie poczytac.
Przeszukaj ten watek na slowo blakada, zablokowane, itp. Nie mogę wkleic linkow do postow, bo MW zmienia je na usmieszki i nie dzialaja. Wyszukiwanie po prawej stronie nad wątkiem. https://www.fly4free.pl/forum/revolut,181,93883 A tu komentarze pod tym artykulem: https://blog.revolut.com/why-has-my-account-been-locked-and-how-to-regain-access/ Wiekszosc osob przelewa srodki na te karte, żeby za cos zaplacic (np bilety lotnicze), czesto sa to spore dla nich kwoty, wiec w przypadku blokady panikuja i sa niezadowoleni. Zwłaszcza jak potem musisz czekac na odblokowanie konta, a cena biletu lotniczego zmienia sie w tym czasie lub konczy sie promocja. Carpe diem.
|
mlody_alkusek | Post #7 Ocena: 0 2019-08-13 09:21:30 (6 lat temu) |
Jesli móglbys podac mi maila do Lloydsa to bylbym wdzieczny. Wrzucam screen, zeby zobrazowac o co mi chodzi. Dodam, ze oba przelewy, wykonane na dwa sposoby zostaly obciazone przez banki posredniczace (takie stanowisko przedstawil Alior). Alior Bank zdementowal kategorycznie pobranie jakiejkolwiek oplaty za te przelewy. Do Lloydsa nie moge sie po prostu dodzwonic spoza granic UK. Wiec jak ktos ma konto w Lloyds Bank to moze móglby wrzucic screen jak zrobic ten przelew z GBP z UK na GBP w PL, bo GBP50 + GBP 10 to uwazam, ze jest zbyt duza kwota przy przelewie GBP500.
![]() |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2019-08-13 09:23:01 (6 lat temu) |
Pierwszy screen informuje Cie, ze wybierasz inna walute niz waluta kraju, do ktorego robisz przelew i mozesz poniesc dodatkowe koszty. Ale to nie znaczy, ze je poniesiesz. Lloyds nie obciaza Cie za to dodatkowo, ostrzega, ze bank po drugiej stronie moze Cie obciazyc np za przewalutowanie na walute kraju, itp.
Jak wybierzesz druga opcje i wyslesz na konto GBP w Polsce, to zaplacisz dwa razy za przewalutowanie. Napisales reklamacje do obu bankow? Wyslales wiadomosc przez bankowosc internetowa do Lloyds? Carpe diem.
|
mlody_alkusek | Post #9 Ocena: 0 2019-08-21 10:12:25 (6 lat temu) |
No wiec tak: w pierszej opcji tak jak juz wspomnialem (z Lloydsa GBP na Alior na konto w GBP) za £500 przelewu zaplacilem 'ustawowo' £10 za przelew w Lloyds i dostalem na konto walutowe w Alior ~GBP450. Drugiej opcji nie próbowalem, ale wyglada jeszcze gorzej niz pierwsza... Pytanie mam takie: które opcje wy zaznaczacie jak robicie te przelewy z GBP na GBP, zeby tylko placic ta oplate £10? Ja uzywalem tego konta przez dlugie lata i wlasnie zawsze korzystalem z opcji 1szej. Wszystko w polsce na konto GBP przychodzilo co do pensa... Powiem szczerze, ze albo mam jakies podstawowe konto, albo nie widze opcji zadania pytania on-line. Sa tylko automatyczne serwisy. Móglbys napisac jakas navigacje do tegj opcji na stronie? Dzieki. Zobacze co napisza... Obecnie bede próbowal juz chyba alternatywnych metod transferu bo Lloyds juz mnie w ***** zrobil. Pozdrawiam rodaków na obczyznie
![]() |