MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 84 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 83 | 84 | 85 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 84 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2018-06-20 10:09:04 (7 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dobrze, ze piszesz Kanonier. Nie mam czasu ani ochoty przegladac wiadomosci, a tu na MW wszystko zawsze w pigulce i na temat; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-06-20 10:19:53 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ciekawe co miałby dla nas oznaczać okres przejściowy do 2022 roku zakładając że taki będzie...w czerwcu mija mi 5 lat jak jestem w Anglii
myślę w tej chwili nad aplikowania o pr to jakieś grosze nie chodzi o kase dalszym krokiem miałoby być obywatelstwo wiem że trzeba odczekać rok ale gdybym zalegalizowal związek z dziewczyna (ktora juz posiada obywatelstwo) można aplikowac zaraz po otrzymaniu karty i bez 6 obowiązkowych lat w anglii

mam teraz trochę na głowie praktycznie zero urlopu już i jakieś testy plus egzaminy nie są mi teraz na rękę
ciekawe czy przy ewentualnym wyjściu z unii wysłana przed końcem marca 2019 aplikacja o obywatelstwo będzie procedowania w normalnym trybie

pytanie do osób które mają brytyjskie obywatelstwo czy jak ruszy ta cała aplikacja ze statusem osiedlenczym to będziecie aplikować pomimo że macie obywatelstwo?

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #3 Ocena: 0

2018-06-20 11:13:25 (7 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Cytat:

2018-06-20 10:19:53, cris82 napisał(a):
ciekawe co miałby dla nas oznaczać okres przejściowy do 2022 roku zakładając że taki będzie...w czerwcu mija mi 5 lat jak jestem w Anglii
myślę w tej chwili nad aplikowania o pr to jakieś grosze nie chodzi o kase dalszym krokiem miałoby być obywatelstwo wiem że trzeba odczekać rok ale gdybym zalegalizowal związek z dziewczyna (ktora juz posiada obywatelstwo) można aplikowac zaraz po otrzymaniu karty i bez 6 obowiązkowych lat w anglii

mam teraz trochę na głowie praktycznie zero urlopu już i jakieś testy plus egzaminy nie są mi teraz na rękę
ciekawe czy przy ewentualnym wyjściu z unii wysłana przed końcem marca 2019 aplikacja o obywatelstwo będzie procedowania w normalnym trybie

pytanie do osób które mają brytyjskie obywatelstwo czy jak ruszy ta cała aplikacja ze statusem osiedlenczym to będziecie aplikować pomimo że macie obywatelstwo?

No pewnie ze będziemy aplikować ja to nawet sobie zrobię jeszcze raz rezydeture :-]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-06-20 11:21:25 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no spoko oko ale rozpatrywales ta kwestię z mniej komicznej strony?
może się okazać że ściągnięcie np bliskich będzie łatwiejsze dla tzw osiedlencow unijnych niż brytyjskich obywateli np zony z Azji

Do góry stronyOffline

observer_haters

Post #5 Ocena: 0

2018-06-20 13:05:58 (7 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2014

Cytat:

2018-06-20 11:21:25, cris82 napisał(a):
może się okazać że ściągnięcie np bliskich będzie łatwiejsze dla tzw osiedlencow unijnych niż brytyjskich obywateli np zony z Azji

Jak narazie tak jest, UE obywatel nie ma takich trudnosci jak brytjczyk przy laczeniu rodzin.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ZlotaPerla

Post #6 Ocena: 0

2018-06-20 13:09:46 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Cytat:

2018-06-20 13:05:58, observer_haters napisał(a):
Cytat:

2018-06-20 11:21:25, cris82 napisał(a):

Jak narazie tak jest, UE obywatel nie ma takich trudnosci jak brytjczyk przy laczeniu rodzin.

Bo na razie obowiązują regulacje unijne.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2018-06-20 13:24:54 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #8 Ocena: 0

2018-06-20 13:30:14 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Nam to też mówili na zebraniu, ale sugerowali, żeby najlepiej teraz wyrobić PR, zwłaszcza jak ktoś ma stare papiery P60 - byle 5 lat w kupie, bo potem (jak by doszło do B) nie będzie można datować wstecz.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #9 Ocena: 0

2018-06-20 18:11:17 (7 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

To wszystko są spekulacje i nikt nie wie co i jak .
Siła robocza jest potrzebna to nikt nikogo nie "wygoni" ale zamieszanie może być więc lepiej sobie wszystko uporządkować.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2018-06-21 12:08:36 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Odnosząc się do zapytania crisa, to a myślę, że aplikacja winna być procedowana zgodnie z regulacjami obowiązującymi w dniu złożenia dokumentów. Toteż jeśli wyślesz aplikację o brytjskie obywatelstwo przed końcem marca 2019, to winna "pójść" dotychczasowym trybem... . Życzę Ci powodzenia, tak czy inaczej.

Natomiast, że Brexitu nie będzie - co przewinęło się w wypowiedzi jednej powyżej - nie ma takiej możliwości. Tryby ruszyły i nie są do zatrzymania. Zresztą jakikolwiek opór (gdyby był) w Izbie Gmin tak rozsierdziłby zwolenników Brexitu, że kampania LeaveEU ruszyłaby ponownie i to ze zdwojoną mocą. Sądzę, że Brytyjczycy powinni wyjść, aby w rzeczywistości poznać realia funkcjonowania poza wspólnym rynkiem i unią celną. Inaczej zawsze będzie podkreślane drenowanie brytyjskiego systemu przez imigrantów - wszyscy wiemy, że głosowanie nie dotyczyło w referendum Unii (na temat której Brits wiedzą niewiele), ale był to wyraz niechęci do imigracji z Europy Wschodniej.
Sam zachodzę w głowę, że przyszło akurat zamieszkać w UK, a nie - powiedzmy w Irlandii czy Norwegii (EEA)... przynajmniej tego typu "atrakcji" można byłoby uniknąć, bo skądinąd i tak życie na emigracji do najłatwiejszych nie należy.

Ktoś rzeknie - "wracaj do Polski, nie pier...!". Uwierzcie, że czasem po kilkunastu latach nie ma ani do kogo, ani do czego wracać. Nie zawsze proste recepty mają zastosowanie, bo ludzkie życie chodzi dziwnymi drogami. To chyba największy "klops".

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 21-06-2018 12:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 84 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 83 | 84 | 85 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,