Str 9 z 193 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2017-03-15 14:29:14 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Generalnie nie wierzę po prostu w sytuacje "niech się zbiorą i niech dadzą".
|
kindaszek | Post #2 Ocena: 0 2017-03-15 14:45:14 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2015 Skąd: Milton Keynes |
Jak im braknie to niech drukuja co ja jestem winny za to ze doszlo do takiej a nie innej sytuacji w UE?
Ja zwykly Kowalski opuszczajac ojczyzne w celu pracy jestem winny placac podatki wieksze niz co niektorzy angole? I tak beda straty i tak jak dla UK to i dla UE wiec UE powinna postawic na jedna karte zrobic program pomocowy dla imigrantow i ich z UK zabrac np do innych krajow gdzie jest zapotrzebowanie tak jak np w moim przypadku na kierowce autobusu badz szereg innych zawodow i zostawic UK sama jak palec w koncu to ich wybor byl. Myslicie ze co teraz zrobi rzad UK? Ma wolna reke ja siedzac w domu na wolnym zamiast bawic sie z dziecmi to siedze jak na szpilkach i sie martwie... Co raz bardziej nabieram do tego kraju nienawisci niz rok temu poniewaz mam tego dosc. Pracuje oplacam skladki i to nie male i jeszcze czego chca? Wspomne ze benefitow nie pobieram poniewaz czekam juz 14 miesiecy na child benefit. I to jest normalne? Pewnie przyjdzie odmowa albo dadza 3 miesiace wstecz. Pzdr Cytat: 2017-03-15 08:28:44, stanislawski napisał(a): "Najlepiej to niech UE sie zbierze dadza mieszkania na normalnych warunkach i prace badz jakis benefit" Ty potrzebujesz rządów jakiejś "partii dla ludzi", kogoś kto drukuje pieniądze. Jedż do Polski chłopie, jedź. "Jakbym miał odłożóne pieniądze" na Hawaje, to też bym jechał. Ale nie mam. |
kindaszek | Post #3 Ocena: 0 2017-03-15 16:04:47 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2015 Skąd: Milton Keynes |
Początek Brexitu już w przyszłym tygodniu. "Bezrobotni Brytyjczycy nie wypełnią luki po imigrantach"
Procedura wyjścia Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej może rozpocząć się już w przyszłym tygodniu. Eksperci nie spodziewają się jednak masowej ucieczki imigrantów zarobkowych. - W niektórych sektorach bezrobotni Brytyjczycy nie wypełnią luki po imigrantach - mówi analityk think tanku Resolution Foundation Stephen Clarke. Zeby sie nie zdziwili... Wszyscy kochamy ich i zostaniemy bo oni tak chca. Brata pracujacego w hurtowni wyrzuca a mnie zostawia? Hehe dobre miesiac po powrocie mego brata sam wroce... [ Ostatnio edytowany przez: kindaszek 15-03-2017 16:07 ] |
tomeko2 | Post #4 Ocena: 0 2017-03-15 16:21:03 (8 lat temu) |
Z nami od: 14-10-2009 Skąd: u siebie |
Czesc ludzi tu piszacych a nwet wiekszosc ma o sobie wysokie ego , swiat sie nie zawali jak wrocicie do kraju . Macie zero szacunku do ludzi , ze ktos placi 200 funtow tygoniowo nie czyni go lepszym od reszty
|
Kanonier30 | Post #5 Ocena: 0 2017-03-15 17:42:59 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Do poprzednika. Jakie wysokie 'ego'? To, że ludzie się martwią, większość ciężko pracuje, a widzi miejscową hołotę, która pracę widziała w telewizji - a co najlepsze czuje się lepsza, bo tutaj mieli fart się narodzić, a nie w innym, mniej zamożnym kraju? Nie wspominając już o Polsce, która tyle przeszła jako kraj i Naród w ostatnich dziesięcioleciach? Lepiej kłaniać się w pas i prosić, abyśmy mogli zostać...? Sorry, ale ja nie mam natury służby domowej czy bycia pachołkiem. Nie we wszystkim - ale popieram kindaszka - choć jestem tu już ponad 10 lat. Trudno, bywa. Szczerze mówiąc już rozglądam się za nową 'lokalizacją' bo Angole z ich polityką już wychodzą mi bokiem. Co my jesteśmy, jako obywatele RP i Unii, świnie - mogą nas zastraszać itd. Walić ich - jak słusznie zauważył kindaszek. A jak ktoś woli wchodzić - w tylną część ciała Brytyjczykom - to już jego droga życiowa.
Tak właśnie, powinniśmy mieć wysokie 'ego' (nawet jeśli nie do końca to widzę u Polaków w UK), bo tego nam nie zabiorą. Honor nie jest na sprzedaż i to powinniśmy pokazać tutejszym, zwłaszcza patologii. Szkoda, że ciężko się zorganizować, bo wówczas mielibyśmy większą siłę przebicia u władz w Londynie. Ile osób należy do Zjednoczenia Polskiego, do Partii Pracy,LiberalnychDemokratów, SNP ... do związków (np. Unite)...? Każda organizacja - oczywiście najlepiej polonijna - na pewno przyjmie chętnie członków za z reguły symboliczne składki. A mogą mieć istotny głos przed wyborami za trzy lata przecież (2020). Kochani, trzeba ruszyć 'pupy' ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 15-03-2017 17:54 ] |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2017-03-15 18:31:30 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
jeden nakreca drugiego ktos wam za to placi czy tylko tesknicie do domu?
nie podniecajcie sie tak bo jeszcze sie nawet nic nie zaczelo a wam juz piana z "buziek" leci... "wysokie ego honor traktowanie jakbyscie byli swiniami zmiana lokalizacji" zamiast robic nadzieje innym uzytkownikow obrocajcie slowa w czyny pakujcie toboly i w droge zamiast straszyc t.may na polskim forum ze wyjedziecie ; D |
Severance_ | Post #7 Ocena: 0 2017-03-15 18:33:25 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-03-15 16:21:03, tomeko2 napisał(a): swiat sie nie zawali jak wrocicie do kraju . Masz racje: swiat sie nie zawali, ale czy Polska jest gotowa na masowe powroty? Milionerzy nie wroca- ci moga mieszkac wszedzie ;p Osobiscie nie mysle o powrocie. Bylam w styczniu w Polsce pozalatwiac sprawy urzedowe. Niemile wspominam kontakt z urzednikami, niemile wspominam miasto, nie mam juz w Polsce bliskiej rodziny. Po 12 latach nie mam do czego wracac. Cytat: 2017-03-15 17:42:59, Kanonier30 napisał(a): To w koncu szukasz "nowej lokalizacji", czy chcesz sie organizowac? Zgadzam sie trescia czesci Twoich wczesniejszych postow (analiza sytuacji polityczno-gospodaczej), ale kilka ostatnich to takie maslo maslane, nie bardzo rozumiem: mamy sie wszyscy spakowac i wyniesc, czy moze jednak zostac i powalczyc o "swoje"? Mind your own biscuits and life will be gravy
|
AlmostFamous | Post #8 Ocena: 0 2017-03-15 19:09:54 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-03-15 14:45:14, kindaszek napisał(a): Jak im braknie to niech drukuja co ja jestem winny za to ze doszlo do takiej a nie innej sytuacji w UE? Ja zwykly Kowalski opuszczajac ojczyzne w celu pracy jestem winny placac podatki wieksze niz co niektorzy angole? I tak beda straty i tak jak dla UK to i dla UE wiec UE powinna postawic na jedna karte zrobic program pomocowy dla imigrantow i ich z UK zabrac np do innych krajow gdzie jest zapotrzebowanie tak jak np w moim przypadku na kierowce autobusu badz szereg innych zawodow i zostawic UK sama jak palec w koncu to ich wybor byl. Myslicie ze co teraz zrobi rzad UK? Ma wolna reke ja siedzac w domu na wolnym zamiast bawic sie z dziecmi to siedze jak na szpilkach i sie martwie... Co raz bardziej nabieram do tego kraju nienawisci niz rok temu poniewaz mam tego dosc. Pracuje oplacam skladki i to nie male i jeszcze czego chca? Wspomne ze benefitow nie pobieram poniewaz czekam juz 14 miesiecy na child benefit. I to jest normalne? Pewnie przyjdzie odmowa albo dadza 3 miesiace wstecz. Pzdr Cytat: Przestań tak się spinać. UE nie podpisywała z Tobą żadnej umowy. Wiec czemu miała by Ci jakieś zasiłki dawać jak bys musiał z UK wyjechać? Nikt nie mówił, ze wszystkie kraje będę w Unii na zawsze. Tak samo jak nikt nie mówił, ze Unia będzie na zawsze ![]() Płacisz większe podatki niż niektórzy Anglicy (nie Angole) ? To nic dziwnego. Każdy z nas płaci. Jedni mniej drudzy więcej. Masz zatem kilka opcji. Zmień prace na mniej płatna będziesz płacił mniej. Możesz również zrezygnować z pracy. Wtedy nie będą Ci od wypłaty odciągali. Możesz również zmienić kraj. Nikt Cię tu nie zapraszał. To Twój wybór, ze tu jesteś. Oni wybrali wyjście z Unii i to ich suwerenna decyzja. Ze politycy kłaniali. U nas tez kłamią. Wszędzie kłamią. Wiec pracuj i się ciesz, ze masz prace. PS. Daj namiar na firmę w której pracujesz. £200 podatku tygodniowo. To dobre zarobki na kierowcę autobusu. Chętnie sie postaram o zatrudnienie... Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
astalavista | Post #9 Ocena: 0 2017-03-15 19:10:04 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-08-2010 Skąd: Wieś |
Ja tam mam zamiar przykuć się łańcuchem do Big Bena albo innego klifu np w Korn-Wali. Zapraszam chętnych do wyrażania swojej desperacji (ale musi boć co najmniej taka jak moja) oraz opisania waszego "przywiązania" do tegoż raju.
|
Post #10 Ocena: 0 2017-03-15 19:23:09 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|