Cytat:
2017-07-06 15:32:06, Jurny_Jurek napisał(a):
Czy ja mowie, ze nas kochaja (bo niby za co maja kochac?). Pisze tylko dla tych rozkolysanych emocjonialnie, ze watpie iz 51% glosowalo za leave bo nie lubia kanoniera czy zuczka (chociaz moze by niektorzy przestali lubic gdyby poczytali te tasiemce, ja tam zuczka lubie dalej). Ludzie starsi, ktorych wiekszosc glosowala za leave nie mysleli o tobie ani o mnie tylko o zatloczonych szpitalach, ktore mialo uratowac 300 milionow na NHS miesiecznie czy co oni tam obiecywali. Z powodu zuczka za leave to glosowala bezrobotna patologia, frustraci bez dobrych kwalifikacji robiacy w macdonaldzie i obwiniajacy, ze zuczek zabiera im prace. patologiczne rodziny martwiace sie, ze council rozda Polakom reszte domow i gdzie ich pociechy, wychowane w oparach cidera zamieszkaja jak z bezrobotnych dzieci bez umiejetnosci stana sie bezrobotnymi doroslymi bez umiejetnosci. ITD itp
BTW Slyszalem, ze ten Boston to straszna dziura, przesiaknieta miejscowymi leniami i imigrantami zarobkowymi. Niezbyt dobry miks, zawsze bedzie tarlo. Jedni ciezko pracuja, bogaca sie zarabiaja a drudzy im zazdroszcza i zycza im wszystkiego najgorszego. Poszukaj sobie czegos lepszego.
Wspólnym mianownikiem dla Anglików są POLACY i tym dalej będą żywić się ... Media i ludzie mający problemy z ułożeniem sobie życia , ale dziwi mnie , że moi Managerowie , a jest ich dużo też tak uważają ...
Zabraknie im rąk do pracy to sami ją stracą i premie roczne w wysokośi 9 TYSIĘCY FUNTÓW !!!
Przyjedz w moje rejony to zobaczysz co z czym się je i że nie ma tłumaczenia , że są inne powody niż ludzie z Europy Wschodniej .
Za dużo widzę na codzień wśród ludzi mało wykwalifikowanych , wśród wysoko postawionych i wśród zwykyłych ludzi .
Poczytaj sobie o Bostonie ... I ich niechęci ... nie do dostępu do NHS czy innych spraw , którymi tłumaczy się Brexit ...
a o do niechęci do ludzi , którzy przylatują pracować na tutejszych polach , na których Anglicy nie będą pracować .
Powiększa się coraz bardziej wspólnota Środkowo Europejska ...
Deptak jest mały i czują się jak nie u siebie w kraju ... mieście ... czy dzielnicy ...
NIE DZIWIĘ IM SIĘ tzn Anglikom i uważam , że wszystko można robić małą łyżeczką , ale politycy i korporacje przegięły i mamy to co mamy...
Nie długo to samo będzie w Polsce z Ukraińcami ...
Spieramy się Jurny i nie ma problemu .
Większość Twoich postów szanuję i respektuję , ale jak dla mnie w temacie Brexitu , głównym ich powodem była emigracja z Europy Środkowo Wschodniej czyli dla Anglików POLSKI , nakręcanej przez media , Camerona i Ukip Farage .
MOżecie zaklinać rzeczywistość i i wymyslać inne powody , ale tak to wygląda , a dla moich managerów , którzy głosowali za wyjsciem Anglii z Unii i nie są menelami , głupi się zrobiło i ...
głosowali za wyśjciem z Unii , nie z tych powodów , które opisujesz , tylko na możliwość otwarcia granic dla Turków ...
Był taki moment , gdzie Tusk i Merkel negocjowali z Egrodganem ...
MIeli wytłumaczenie ...
Przy swoich zdaniach zostańmy i tyle...
Anglii jestem wdzięczny , bo nie muszę w Polsce mieć kredytu na mieszkanie 30 lat i spłacać go do emerytury , ale ...
Nie oszukujmy się co do wyjścia Anglików .
Żeby trochę dojść do środka to napiszę , że nie podobałą się angielskim politykom zależność od KOMISJI EUROPEJSKIEJ , ale czy te jak to ktoś napisał menel widziały o tym ? , czy tylko o Polakach ??? zabierających im pracę i robiących kolejkę w GP , szpitalach i autostradach ???
Jesteśmy stroną w tym sporze i wyjściu przez Anglików z Unii i nie ma co wybielać , ani sprzeczać się czy było to 51 ,48 , a może 30 procent ludzi .
Cameron jechał na tym , to było jego paliwo .
Anglicy nie wiedzieli o otwarciu benefitów dla muzułmanów i rodzin poligamicznych , a w tym czasie zabierano je Polakom i jechano po nas w mediach jak z podartym ...
[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 06-07-2017 15:59 ]