MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 73 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 72 | 73 | 74 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 73 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

valis0

Post #1 Ocena: 0

2017-07-05 20:34:36 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Nie wiem jak u was, ale u mnie w radyjku zapierniczaja the Doors.
Po brexicie też będą 😀

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autofan

Post #2 Ocena: 0

2017-07-05 21:08:35 (8 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Cytat:

2017-07-05 20:26:29, zuczek2246 napisał(a):
Cytat:

2017-07-05 20:04:11, autofan napisał(a):
Cytat:

2017-07-05 19:21:46, zuczek2246 napisał(a):
Cytat:

2017-07-05 19:11:40, autofan napisał(a):
Tutaj musze Cie rozczarowac, cyganie to odlam hindusow i nie maja nic wspolnego z rumunami. Jakos w moim rejonie nie ma problemow z anglikami nie cierpiacymi polakow. Nawet jeden z sasiadow jest za UKIP, ale rozmawiamy bez zadnych ograniczen.

Ten Twój sąsiad jest tak samo jak u mnie babka Angielka 67 letnia , która jest za Brexitem , ale ja mogę zostać i pewien Rumun , którego lubi...

Ale ...

Ostatnio dostała ZONKA , bo

Rumun , w porządku chłopak ogarnięty , którego lubi powiedział, że i tak zostaje w Anglii po tym jak urodziło mu się tutaj dziecko, ale mieszka tylko 2,5 roku...

A baba wszystkich wygania , jeżeli są poniżej 5 lat i przyjeżdzają po Brexicie....

Nie wiedziała jak ma się zachować .

To samo Twój sąsiad.

JESTEM ZA , a nawet PRZECIW .

Dalej żyjcie w wirtualnym świecie...

Za czym był UKIP ???

Sąsiad Cię kocha , tylko reszta w tym Twoja rodzina ma pakować się i wyjazd do swoich krajów...

Ile Ty masz lat ???

Żyj nadzieją , że sąsiad Cię kocha

[ Ostatnio edytowany przez: <i>zuczek2246</i> 05-07-2017 19:36 ]

To brzmi jak wyrok niestety dla Ciebie nie odczuwam ze musze wyjezdzac z tego kraju. Mysle ze istota jest zrozumienie i chec integrowania z druga osoba niezaleznie gdzie mieszkasz.

Akurat ja z tą kobietą jako jeden z niewielu jestem zintegrowany , reszta jej nienawidzi , tak jako ona NAS...

Integruj się dalej z sąsiadem , który głosował za tym , żebyś TY i TWOI bliscy opuścili jego kraj.

Przypomnę Ci tylko , że szefuncio UKIPu , na który głosował Twój sąsiad , obarczał Polaków za korki na autostradach .

A z tego co widzę jesteś autofanem , to zapytaj się sąsiada o co chodziło Faragowi i nie pojawiaj się na drogach , bo będziesz jednym z Polaków , który tworzy korek ...

Lider partii UKIP, Nigel Farage nie stawił się na zaplanowanym spotkaniu ze swoimi wyborcami w Walii. Jak sam oświadczył, jego absencji winni są imigranci, którzy wywołują korki na drodze M4. Zdaniem Farage'a, trudności komunikacyjne, jakie objawiły się w ostatnim czasie są spowodowane nadmierną migracją ludności do Wielkiej Brytanii.

http://foru.londynpl.com/artykuly,wszystkiemu-winni-imigranci-farage-nie-dojechal-na-spotkanie-z-wyborcami,1315.html

Zajmij się motoryzacją i integracją ...

Jak Ci napluje w twarz , któregoś dnia , może zrozumiesz o co mi chodzi ???

Coz Twoj sposob dialogu oddaje Twoj poziom inteligencji niestety.
Plucie w twarz,coz cecha ludzi z kompleksami.*THUMBS UP*
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2017-07-05 21:36:58 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-07-05 21:08:35, autofan napisał(a):
Cytat:

2017-07-05 20:26:29, zuczek2246 napisał(a):
Cytat:

2017-07-05 20:04:11, autofan napisał(a):
Cytat:

2017-07-05 19:21:46, zuczek2246 napisał(a):
Cytat:

2017-07-05 19:11:40, autofan napisał(a):
Tutaj musze Cie rozczarowac, cyganie to odlam hindusow i nie maja nic wspolnego z rumunami. Jakos w moim rejonie nie ma problemow z anglikami nie cierpiacymi polakow. Nawet jeden z sasiadow jest za UKIP, ale rozmawiamy bez zadnych ograniczen.

Ten Twój sąsiad jest tak samo jak u mnie babka Angielka 67 letnia , która jest za Brexitem , ale ja mogę zostać i pewien Rumun , którego lubi...

Ale ...

Ostatnio dostała ZONKA , bo

Rumun , w porządku chłopak ogarnięty , którego lubi powiedział, że i tak zostaje w Anglii po tym jak urodziło mu się tutaj dziecko, ale mieszka tylko 2,5 roku...

A baba wszystkich wygania , jeżeli są poniżej 5 lat i przyjeżdzają po Brexicie....

Nie wiedziała jak ma się zachować .

To samo Twój sąsiad.

JESTEM ZA , a nawet PRZECIW .

Dalej żyjcie w wirtualnym świecie...

Za czym był UKIP ???

Sąsiad Cię kocha , tylko reszta w tym Twoja rodzina ma pakować się i wyjazd do swoich krajów...

Ile Ty masz lat ???

Żyj nadzieją , że sąsiad Cię kocha

[ Ostatnio edytowany przez: <i>zuczek2246</i> 05-07-2017 19:36 ]

To brzmi jak wyrok niestety dla Ciebie nie odczuwam ze musze wyjezdzac z tego kraju. Mysle ze istota jest zrozumienie i chec integrowania z druga osoba niezaleznie gdzie mieszkasz.

Akurat ja z tą kobietą jako jeden z niewielu jestem zintegrowany , reszta jej nienawidzi , tak jako ona NAS...

Integruj się dalej z sąsiadem , który głosował za tym , żebyś TY i TWOI bliscy opuścili jego kraj.

Przypomnę Ci tylko , że szefuncio UKIPu , na który głosował Twój sąsiad , obarczał Polaków za korki na autostradach .

A z tego co widzę jesteś autofanem , to zapytaj się sąsiada o co chodziło Faragowi i nie pojawiaj się na drogach , bo będziesz jednym z Polaków , który tworzy korek ...

Lider partii UKIP, Nigel Farage nie stawił się na zaplanowanym spotkaniu ze swoimi wyborcami w Walii. Jak sam oświadczył, jego absencji winni są imigranci, którzy wywołują korki na drodze M4. Zdaniem Farage'a, trudności komunikacyjne, jakie objawiły się w ostatnim czasie są spowodowane nadmierną migracją ludności do Wielkiej Brytanii.

http://foru.londynpl.com/artykuly,wszystkiemu-winni-imigranci-farage-nie-dojechal-na-spotkanie-z-wyborcami,1315.html

Zajmij się motoryzacją i integracją ...

Jak Ci napluje w twarz , któregoś dnia , może zrozumiesz o co mi chodzi ???

Coz Twoj sposob dialogu oddaje Twoj poziom inteligencji niestety.
Plucie w twarz,coz cecha ludzi z kompleksami.*THUMBS UP*

Jak można integrować się z osobą , której przewodnie motto głosiło i codziennie waliło w Polaków , oskarżając NAS nawet za korki na autostradach .

Masz honor chłopie ?

Jak zacznie Ci pluć w twarz to będzie za pózno .

Jakie ma zdanie ten Twój sąsiad na temat Polaków , jeżeli głosował na UKIP ?

Czym się kierował głosując na UKIP ?

Co go zaciekawiło w programie UKIP , że na nich zagłosował ?

Te plucie w twarz to była przenośnia.

Jesteś jednym z tych co udają , że ich kochają , a tak naprawdę to im d... sąsiedzi obrabiają ...

Powodzenia Ci życzę *ROFL*

Mam nadzieję , że go przyjacielem nie nazywasz *ROFL**ROFL**ROFL*

Do góry stronyOffline

hants

Post #4 Ocena: 0

2017-07-06 04:19:51 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Bez względu na wewnętrzne potyczki i rozterki moraln-społeczne Brytyjczyków, myślę że to referendum dało nam wszystkim bardzo solidnie popalić.

Świadomość, że 48% ma w stosunku do nas conieco życzliwej obojętności, podczas gdy 51% autentycznej niechęci: nie jest dobra.

Musze zupełnie szczerze przyznać, że nikt mi tu nigdy niczego złego nie powiedział, no oprócz jednej starej Żydówki, która chciałby wyrzucić wszystkich emigrantów, ale po mojej sugestii od kogo możnaby zacząć prawie dostała wylewu.

Brexit zuboży UK. Wina oczywiście spadnie na Polaków.

Skończę studia, odrobię secondment, zabieram rodzinę i wyjeżdzamy stąd. Nie widzę już specjalnego sensu tyrać jak wół w kraju, który mną pogardza.
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Mustafa1975

Post #5 Ocena: +1

2017-07-06 06:13:06 (8 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

A ja tam sram na to co mysla o mnie inni. Robie swoje biore za to dobra kase i reszta mnie nie obchodzi. A jesli jakis Smith jest niezadowolony bo mniej zarabia i siedzi na wynajetym to jego problem mozna wtedy sie z takiego posmiac jakim jest nieudacznikiem we wlasnym kraju.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2017-07-06 06:54:54 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2017-07-06 04:19:51, hants napisał(a):

Świadomość, że 48% ma w stosunku do nas conieco życzliwej obojętności, podczas gdy 51% autentycznej niechęci: nie jest dobra.

Nie przesadzajmy, czesc z tych 51% glosowala za bo ,,50 mln do Brukseli dziennie zamiast na NHS'' wiec ,,naprawimy za to NHS, drogi, znacjonalizujemy koleje itp itd''.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2017-07-06 08:24:47 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ależ oczywiście. Wśród tych 51% jest na pewno znaczna część takich co to przeciw imigrantom (tak debilowatych rasistów, jak i ludzi opierających swoje poglądy na bardziej racjonalnych poglądach), ale i wielu, którzy mieli inne Problemy i "problemy" na myśli.
No i zwyczajnie - materialny zysk dla kraju - bywało, że oparty na obiecankach cacankach strony Vote to Leave.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kanonier30

Post #8 Ocena: 0

2017-07-06 08:40:16 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Oczywiscie mozna interpretowac wedlug wlasnego osadu, aby poczuc sie lepiej? Przypominam sobie "Question Time", gdzie mloda Angielka zapytala - wlasciwie retorycznie - "czy stan NHS nie zostal spowodowany masowym naplywem imigrantow z Europy Wschodniej, przez co placowki sluzby zdrowia staly sie mniej wydajne?" Aplauz i brawa z sali, gdzie najglosniej klapal Pan z UKiP (nazwiska nie wspomne).

Cris82 - zuczek odpowiedzial Ci na czesc pytan, a wiec nie bede powielal. Co to mojego poczucia wartosci, to pod wzgledem wyksztalcenia, doswiadczenia zawodowego, szczegolnych problemow nie mam. Jesli chodzi o media, to oprocz znanego z sympatii do UE "Daily Express", rzecz dotyczy rowniez telewizji, jak Channel 4 czy 5. Czy tez nie sa opiniotworcze?

Zas co do kraju, to czy Irlandia, Wlochy, Szwjcaria, Belgia, to chyba czulbym sie lepiej, gdybym codziennie nie czytal, nie ogladal, jak imigranci z krajow postkomunistycznych (caly czas jestesmy tak okreslani bardzo czesto*CRAZY*), dewastuja rynek pracy, sluzbe zdrowia, housing, zabieraja prace, zasilki i niszcza kulturowo UK...(inna sprawa, ze dla mnie miernikiem kultury Brytyjczykow jest hiszpanska Majorka, ale o tym "sza" w brytyjskiej praise i tv - z malymi wyjatkami).
Moze zatem mam juz dosc "wytryzmywania"? Staram sie nie oceniac ludzi, choc tez pisales o swoich prywatnych sprawach - uwazam, ze nie fair jest wywlekanie tego na publicznym forum. Masz prawo zyc i budowac przyszlosc pod rzadami Elki i Terizy. Daj jednak prawo do odmiennego myslenia, bo widze, ze nie tylko ja na forum mam juz dosc Brexitowej histerii w UK. Pozdro

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-07-2017 08:46 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2017-07-06 15:05:18 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2017-07-06 08:40:16, Kanonier30 napisał(a):
Oczywiscie mozna interpretowac wedlug wlasnego osadu, aby poczuc sie lepiej? Przypominam sobie "Question Time", gdzie mloda Angielka zapytala - wlasciwie retorycznie - "czy stan NHS nie zostal spowodowany masowym naplywem imigrantow z Europy Wschodniej, przez co placowki sluzby zdrowia staly sie mniej wydajne?" Aplauz i brawa z sali, gdzie najglosniej klapal Pan z UKiP (nazwiska nie wspomne).

No to tez nosi znamiona ,,interpretacji wedlug wlasnego osadu by poczyc sie lepiej'' i na podstawie wypowiedzi jakiejs mlodej Angielki w tv.

Decyzje za byly rozne - czesc glosowala z powodu Polakow obciazajacych NHS, czesc z powodu ,,control our border'', czesc ,,britain first'', czesc ,,make uk big again'', czesc bo ,,f&*% UE''. Procz tych wczesniejszych ,,50 million for NHS not for UE'' to najczesciej spotykane hasla. Jedynym miarodajnym zrodlem ,,dlaczego?'' bylaby ankieta polaczona z glosowaniem, wyborcow skrajnej prawicy niechetnym imigrantom jakos nie przybywa (a przynajmniej w sondazach edl nie szybuje tak jak nacjonalistyczne partie w Niemczech czy Holandii).

BTW. Do Toronto juz wyjechales czy sobie zmieniles by ,,poczuc sie lepiej''?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2017-07-06 15:20:13 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-07-06 15:05:18, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2017-07-06 08:40:16, Kanonier30 napisał(a):

No to tez nosi znamiona ,,interpretacji wedlug wlasnego osadu by poczyc sie lepiej'' i na podstawie wypowiedzi jakiejs mlodej Angielki w tv.

Decyzje za byly rozne - czesc glosowala z powodu Polakow obciazajacych NHS, czesc z powodu ,,control our border'', czesc ,,britain first'', czesc ,,make uk big again'', czesc bo ,,f&*% UE''. Procz tych wczesniejszych ,,50 million for NHS not for UE'' to najczesciej spotykane hasla. Jedynym miarodajnym zrodlem ,,dlaczego?'' bylaby ankieta polaczona z glosowaniem, wyborcow skrajnej prawicy niechetnym imigrantom jakos nie przybywa (a przynajmniej w sondazach edl nie szybuje tak jak nacjonalistyczne partie w Niemczech czy Holandii).

BTW. Do Toronto juz wyjechales czy sobie zmieniles by ,,poczuc sie lepiej''?

Następny , który zaklina rzeczywistość .

Większość Anglików Cię kocha Polaku ...

Opisałem temat z mojej pracy ...
Widzę mało...

To opiszę miasto Boston w Lincolnshire , gdzie jest ok 80 procent ludzi , żeby wyjść z UE...

I na bank nie chodzi im o NHS , czy korki na autostradach , które wiadomo są spowodowane przez Polaków ( czyli wszystkich Litwinów Łotyszy Rumunów ) Dla Anglików wszyscy jesteśmy POLAKAMI !

Na 19 listopada w Bostonie - hrabstwo Lincolnshire, zaplanowano demonstrację przeciw emigrantom. Jak się można domyśleć w głównej mierze chodzi o Polaków. Zdaniem mieszkańców po 2004 roku, czyli wejściu m.in. Polski do Unii Europejskiej do Bostonu przyjechało wielu emigrantów – w tym głównie Polaków, którzy zajmują miejsca pracy. Według jednego z organizatorów protestu – Dean’a Everit, mieszkańcy nie mogą znaleźć żadnej pracy, ponieważ emigranci pracują dłużej, za niższe stawki. „Jedynym prostym rozwiązaniem jest zamknięcie rynku pracy dla obywateli innych krajów” – podsumował jeden z mieszkańców miasta. Wszystko wskazuje na to, że demonstracja odbędzie się w zaplanowanym terminie. Coraz więcej osób potwierdza swój udział na stronie facebook, gdzie ogłoszona została informacja. Dodatkowo informacja trafiła również do policji, która ma zadbać o spokojny i bezpieczny przebieg manifestacji.

Dalej wierzysz , że chodzi tylko o NHS hehe , gdzie według konserwatystów połaczonych z UKIPEm za kolejki w GP i szpitalach MY POLACY czyli cała Europa Środkowoww Wschodnia odpowiadamy ...

Korki na drogach ...

Połowa Anglików głosowała za wyjściem z Unii , bo tak jak 30 minut ode mnie w Bostonie nie słyszą języka angielskiego ...
Sam tam czasami jeżdzę w niedzielę i na deptaku słychać samych Polaków :) Nawet Rosjan nie ma ...

Jak w innym Matrixie żyjesz to powodzenia Ci życzę i ciesz się, że Anglicy Cię kochają , jak im powiesz , że jesteś POLAKIEM ...
*ROFL**ROFL**ROFL*

Good luck

I żeby nie było , że nie dziwę się Anglikom ...

Dwa tygodnie temu będąc w Rutland Water , pełno ludzi , upał , wykąpałem się , leżę
... pierwszy raz byłem ...

lezę, opalam się i słyszę
jeden głos , drugi ,trzeci czwarty itd polski ...

Mówię przejdę się i zobaczę co się dzieje ?

Setki jak nie tysiące ludzi , a Polak na Polaku :) jedzenie grille , parasole , stoły , piwka , muzyczka ....

Cieszyłem się , że czuję się jak u siebie w Polsce
Sami swoi...

A wiesz co pojedyńczy Anglicy czuli ????

Dalej żyj nadzieją , że nas w Anglii kochają tak samo jak Ukraińcow napływających w Polsce !:)*ROFL*

Wniosek :

Kochają nas w Anglii , tylko wkurzeni byli na korki w GP i szpitalach oraz na autostradach , nie spowodowanych przez Litwinów , Rumunów , Łotyszy , Czechów , CZYTAJ POLAKÓW !:)

*ROFL*:-]

A ... i za Brexitem głosowali sami menele , co według nie których tutaj piszących ...

Porazka ... żeby tylko się dowartościować...

Połowa Anglików jak nie więcej nie chce Mnie , Ciebie i innych tutaj , ale róbcie sobie grilla z sąsiadami , a za jakiś czas sąsiad pójdzie głosować na UKIP , żeby WAS wywalili z tego państwa ...

*ROFL**ROFL**ROFL**ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 06-07-2017 15:33 ]

Do góry stronyOffline

Strona 73 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 72 | 73 | 74 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,