Str 71 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
valis0 |
Post #1 Ocena: 0 2017-07-02 02:54:08 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2017-07-01 22:55:52, stanislawski napisał(a):
Z paroma rzeczami trochę się nie zgadzam.
"W większości przyjechała tutaj patologia". Poważnie?
Z pewnością jakaś jest - ale czy większość?
Na 5 Polaków było 9 Polaków (z dzieciakami, ciotkami, dziadkami etc.) , 1 Angol i jeden ciapun, więc ... - tego trochę nie rozumiem, to po pierwsze.
A wraz z tym "Wynajmowanie Domu 3 pokojowego w 8 osób." - skłania do zapytania - gdzie ty mieszkasz?
Bo ja nie znam żadnych Polaków, którzy żyją w takich warunkach.
Rzeczywiście składnia mojego zdania jest naganna. Mea culpa, klawiatura zrobiła mi psikusa.
To że nie znasz Polaków którzy żyją w takich warunkach nie oznacza że proceder nie istnieje.
Akurat tak się składa że ja znam kilka takich przykładów osobiście. Ale rozumiem że to cię nie przekonuje.
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #2 Ocena: 0 2017-07-02 10:55:41 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: chcialbym zapytac Was, zwlaszcza czytajacych brytyjska prase, czy uwazacie za normalny nieustanny "hejt" tytulow, jak "Daily Express", "Daily Mail" pod adresem europejskiej imigracji?
Cytat: Niemcy maja pozamiatane. Od 5 do 50 mln euro kary od teraz bedzie grozic portalom spolecznosciowym za nieusuwanie komentarzy zawierajacych mowe nienawisci.
Dla niektorych jest to wolnosc slowa, jak widac protestuja przeciwko jakimkolwiek sankcjom na takie zachowania. Zapewne w mysl ze jak Kali wyzywa to jest dobrze, jak Kalego wyzywaja to jest zle, bo tylko Kali ma prawo do bycia szanowanym.
Ada
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #3 Ocena: 0 2017-07-02 12:12:43 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Dla niektórych to wolność słowa, a dla innych - parodia wolności słowa.
No bo weźmy teraz takie twierdzenie (to przykład) - "Śniadzi statystycznie przynoszą mniej do budżetu (albo w ogóle, raczej są na minusie) niż Polacy. Również więcej Murzynów rozprowadza narkotyki."
Piątej poprawki tu nie ma, tylko jest kłamstwo oparte na zasadach political correctness.
|

|

|
|
Kanonier30 |
Post #4 Ocena: 0 2017-07-05 16:11:13 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Nowych, formalnych wiesci o Brexicie nie ma, ale naglowki gazet wskazuja, ze Unia i obywatele z Europy w Wielkiej Brytanii nadal stanowia wdzieczny temat brytyjskiej prasy.
Przypuszczam, ze dopoki jakas czesc obecnej imigracji w UK tutaj zamieszkuje, ten stan rzeczy sie nie zmieni.
Osoby, ktore zarzutacja mi, ze ciagle narzekam niech wezma do reki "Daily Mail", "Daily Express" itd. Moze wowczas dokonaja samodzielnej oceny. Czytanie polskich artykulow, ogladanie polskiej tv czasem moze izolowac od realiow kraju, w ktorym zyjecie.
Wobec mnie wysunieto argumenty, ze powinienem byc wdzieczny krajowi, ktory przyjal mnie z otwartymi rekoma. Tak, zapewne czesc sympatii do UK we mnie pozostanie. Jednak od samego poczatku ostro "zapierniczalem" na swoje utrzymanie, odprowadzajac podatki. Mozliwosc przyjazdu uzyskalem po pierwsze dzieki Unii Europejskiej, a po drugie dzieki rzadowi Partii Pracy, z ktorym rzadzacy od 2010 Roku Konserwatysci nie maja nic wspolnego.
Totez prosze wybaczyc, ale nie mam zamiaru "piac z zachwytu" nad propozycjami Terezy, ktora pokazala nam srodkowy palec, oferujac jakowys "status osoby osiedlonej". Pani Premier ma zatem "gdzies" prawa nabyte przez Europejczykow od 2004 Roku. Ten status wedlug wszelkich norm powinien obowiazywac of marca 2017 Roku. Poprzednie dokumenty powinny byc tak samo wazne, zostaly wydane zgodnie z obowiazujacym prawem.
Jednak prawo najwyrazniej jest dla Brytyjczykow, a nie dla "holoty" z krajow europejskich. Wielkie "halo", ze nikt nie zostanie poproszony o opuszczenie UK. Za przeproszeniem mam gdzies taka laske  . Zabieram ze soba jedynie tytulowe strony brytyjskiej prasy na temat europejskiej migracji w UK. Calosci nie sposob przewiezc droga lotnicza - z wyjatkiem cargo. Na pewno za oceanem ciekawostka bedzie "hejt" codziennych, brytyjskich tytulow, ze w istocie - w sferze publicznej Wielka Brytania jest krajem wrogo nastawionym do imigracji z Europy, jest krajem nietolerancyjnym (pomimo deklaracji), szerzacym medialna nienawisc wobec rezydentow europejskich  .
Mam nadzieje, ze po kolejnych, przegranych (na 100 proc) wyborach do Izby Gmin, Partia Pracy przynajmniej w czesci naprawi ten trend, ktory uruchomila Teriza pchajac UK w gospodarcza recesje i izolacje w Europie. Rowniez dla dobra Polakow, ktorzy juz zadomowili sie z Rodzinami, a Zjednoczone Krolestwo jest dla nich druga Ojczyzna  . [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 05-07-2017 16:27 ]
|

|
 |
|
autofan |
Post #5 Ocena: 0 2017-07-05 16:54:35 (8 lat temu) |
Z nami od: 15-11-2007 Skąd: Poole |
Abstrahujac od gowna, ktorym karmia nas polskie strony, daily mail i daily express nie sa zbyt opiniotworczymi gazetami. Milosnik samochodow.
|

|

|
|
|
zuczek2246 |
Post #6 Ocena: 0 2017-07-05 17:22:13 (8 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Cytat:
2017-07-05 16:54:35, autofan napisał(a):
Abstrahujac od gowna, ktorym karmia nas polskie strony, daily mail i daily express nie sa zbyt opiniotworczymi gazetami.
Abstrahując od tego co piszesz ... znasz życie ?
Ja widzę codziennie jak mają sprane mózgi stare dewoty , które pytają się nowych ludzi skąd są , ile czasu pracują , ile czasu są w Anglii , po co przyjechali jezeli są już po Brexicie itd ...?
To nie jest matrix , to się dzieje ...
Większość z Anglików o tym nie mówi , ale ...
Pracujący u mnie angielscy managerowie czy senior managerowie przyznali się , że głosowali za wyjściem z Unii.
Powód ?
Nie Polacy hehe
A Turcy , którym mieli otworzyć granicę ...
Kto w to uwierzy ??? i w te sztuczne hello ???
To samo jest i będzie jeszcze gorzej w Polsce z Ukraińcami ...
Nie ma co się oszukiwać , że jest ok , jak co drugi Anglik głosował za wyjściem , czyli za tym , by więcej Litwinów , Rumunów , Czechów ... , czyli dla nich Polaków nie przyjeżdzało do Anglii ...
I tutaj ich popieram ... tak samo jak to , aby ograniczyć przyjazd Ukraińców do Polski , bo obudzimy się z ręką w nocniku mając u siebie ekipę banderowców , a druga sprawa to samo co Europa Wschodnia i środkowa zrobiła w Anglii...
Zepsuła rynek pracy ...
Zasuwa się więcej za mniej...
Do Anglików mam jedynie pretensje , że nie widzą problemu z muzułmanami , bo nie wolno im na nich narzekać ... i takie stare dewoty jakie ja mam w pracy nie wiedzą o tym , bo nikt w tych mediach angielskich ich nie poinformował , że ...
za rządów Camerona weszło prawo , które zapewnia benefity rodzinom poligamicznym nie zawieranym na terenie UK , czyli dla rodzin muzułmańskich np. 1 chłop = 3 żony = 10 dzieci
A w tym samym czasie jedzie się Polakach jak po prześcieradle ...
I tego nie zaakceptuje , żeby wygrywać wybory kosztem Polaków ...!!!
|

|
 |
|
Kanonier30 |
Post #7 Ocena: 0 2017-07-05 17:35:50 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
My z zuczkiem2246 mielismy czasem rozne opinie. Facet mowi prawde. Mozna zaklinac rzeczywistosc, udawac, ze "jakos to bedzie". Podczas referendum Brytyjczycy zaglosowali przede wszystkim przeciwko naplywowi osob z Europy Wschodniej. Mniej maja do Niemcow czy Holendrow.
Przypuszaczam, ze gdyby mogli to chetnie deportowaliby wszystkich Polakow, Czechow, Slowakow, Litiwnow, Bulgarow i Rumunow. Nas jest bowiem w UK najwiecej, jesli chodzi o skale przyjazdow w ostatnich latach.
Nie oszukujmy sie. Ta tendencja bedzie sie nasilac. Agencje ratingowe (trzy najwieksze Fitch, Moody's, Standard and Poor's) przewiduja po Brexicie recesje w UK. Co najmniej dwukrotnie wiekszy upadek malych i srednich firm. Zgadnijcie kogo obarcza wina za mozliwy gospodarczy kryzys?...no wlasnie.
Poniewaz, jako nacja mozemy "popyskowac" na forach, to rzad Terizy zrobi co bedzie uwazal za sluszne. Podobnie, jak zuczek, nie zgadzam sie na wygrywaniu wyborow na antyeuropejskiej, antypolskiej retoryce. Jednak nie widzac szans na zmiane tej sytuacji, majac za soba rozne przejawy dyskryminacji, zdecydowalem, ze nie chce juz codziennie w sklepie ogladac naglowkow gazet wprost ziejacych nienawiscia do EU.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #8 Ocena: 0 2017-07-05 18:49:28 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Przypuszaczam, ze gdyby mogli to chetnie deportowaliby wszystkich Polakow, Czechow, Slowakow, Litiwnow, Bulgarow i Rumunow. Nas jest bowiem w UK najwiecej, jesli chodzi o skale przyjazdow w ostatnich latach. "
ale kto ? menele na benefitach ? : ) ...
w pl jest niechec do ukraincow ze wzgledow historycznych przede wszystkim ale jako pracownicy maja dobra opinie
przestan czytac te szmatlawce lepiej wlacz sobie jakis fajny film to odetchniesz troche bo strasznie histeryzujesz zyles w matrixie czy co?
pamietam swoj krotki epizod z 2006 w anglii ta historia z jedzeniem labedzia przez Polakow jest juz znana z tamtych czasow nic sie nie zmienilo daily mail caly czas pisze w tym samym tonie a tobie sie wydaje ze nie wiadomo co sie zmienilo po brexicie no prosze cie
moge sie tylko domyslac jak bardzo ukraincy przejmuja sie twoja opinia o nich lepiej wez z nich przyklad to bedzie ci sie lzej zylo
bo dobra opinie o polakach to moze uslyszysz wsrod eskimosow
no ale ty znalazles juz ten jeden jedyny kraj w ktorym beda cie szanowali za to ze pochodzisz z Polski prawda?
sorry kolego ale twoja opinia wynika chyba troche z twojego poczucia wartosci
rob swoje a pierdolami sie nie przejmuj za bardzo bo osob z podobnym zdaniem do twojego poznalem juz w czasie pierwszego pobytu w anglii wracali do pl a tu jakos wytrwales tyle lat a teraz sie poddasz?
|

|
 |
|
valis0 |
Post #9 Ocena: 0 2017-07-05 18:50:43 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Wrzucę parę groszy do dyskusji.
Po pierwsze ja mam osobiście wrażenie że w ostatnim czasie przybywa masowo rumunów, w szczególności cyganów. A ponieważ Angole nie rozróżniają języków to wydaje mi się że myślą sobie, fuck znowu Polacy 😀
Po drugie zuczek nie wiem jak ty, ale ja mam mega problemy z identyfikacją afrykańców i innej maści opalonych. Czy są to muzułmanie czy chrześcijanie to chyba sam Mahomet wie.
A że Angole wolą Hindusów, afrykańców itp.
I dlaczego, to chyba wszyscy wiemy 😀
|

|
 |
|
zuczek2246 |
Post #10 Ocena: 0 2017-07-05 19:06:48 (8 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Cytat:
2017-07-05 18:49:28, cris82 napisał(a):
"Przypuszaczam, ze gdyby mogli to chetnie deportowaliby wszystkich Polakow, Czechow, Slowakow, Litiwnow, Bulgarow i Rumunow. Nas jest bowiem w UK najwiecej, jesli chodzi o skale przyjazdow w ostatnich latach. "
ale kto ? menele na benefitach ? : ) ...
w pl jest niechec do ukraincow ze wzgledow historycznych przede wszystkim ale jako pracownicy maja dobra opinie
Cris do kogo piszesz?
Wy~rywasz cytat od Kanoniera , a o Ukraińcach ja pisałem .
Jedna sprawa...
Druga- to przeczytaj co napisałem .
Jacy menele?
Senior managerów i managerów uznajesz za meneli ???
Statystycznie co drugi Anglik nie chce Cię i mnie widzieć w Anglii.
Dalej myśl , że są to sami menele
W Anglii mieszka ich połowa ???
Co do Ukraińców ...
Byłem miesiąc w Gdańsku , w miesiącu marcu . troszkę zimno było .
Szedłem pod wieczór z małymi zakupami ze spożywczaka ...
Piesek pitbull mnie minął bez obroży i kagańća , a za nim wlekł się łysy z piwem w ręku i kolegą , którego ciągnał .
Na przywitanie usłyszałem :
UKRAINIEC ?!?!?!
Pogadaliśmy sobie i doszliśmy do wniosku , że wszędzie jest ich pełno...
Historia historią , jak nie zaczną tak jak w Przemyślu pozować i głosić " Chwała Ukrainie " ...
http://www.nowiny24.pl/wiadomosci/przemysl/art/5787481,studenci-pozowali-w-przemyslu-z-flaga-upa-nowe-fakty,id,t.html
Rozwalają nasz rynek pracy i blokują tak jak my w Anglii MINIMALNE PŁACE ...
Rozumiesz to ???
Im mniej pracowników niewolników pracujących za tzw . łyżkę ryżu , tym pracodawca musi więcej płacić pracownikowi , żeby go znależć , a jak nie ...
to AUTOMATYZACJA , która w Anglii szybko postępuje , co widzę po swoim zakładzie ...
Tak więc Ukraińcy w Polsce są tym samym co my w Anglii i prędzej , czy pózniej będzie z tego ... DYM tak samo jak z tzw uchodzcami , ale prawdę pisząc młodymi najeżdzcami Europy ! [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 05-07-2017 19:07 ]
|

|
 |
|