MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 8 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2017-03-14 19:41:15 (8 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2017-03-14 18:44:40, kaskaaa napisał(a):
Szczerze ten caly Brexit mi juz sie odbija czkawka...Ale mam zamiar lecciec z corka na Swieta do meza,mysle ze bilet moge bukowac???:-8

Wszyscy, ktorzy maja ponad tysiac postow na MW maja zagwarantowany pobyt w UK nawet po Brexicie...*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kindaszek

Post #2 Ocena: 0

2017-03-14 20:02:08 (8 lat temu)

kindaszek

Mężczyzna

Z nami od: 01-12-2015

Walic ich trzeba skladac kase na ewentualny powrot do Polski.
Ja jestem tu od 10.2016 caly czas pracuje taxu zabieraja po 100-200f tygodniowo.
Teraz przyjechala do mnie zona z dziecmi i co niby beda jej kazali wyjechac? Niech oddadza wszystkie pieniadze ktore im zaplacilem to wtedy sie zastanowie.
Banda leniow smierdzacych.
Jestem kierowca autobusu i widze jak i ile pracuja angielscy kierowcy- jednym slowem porazka...
Kto pojedzie na wycieczke ze szkola jak kierowcy z UE wyjada do ojczyzny? To sie tyczy wszystkich zawodow. Nie tylko mojego.
Jak bym mial odlozone pieniadze to juz jutro bym wracal do Polski i nie blaznil sie przed wielkim rzadem Sz. P May.
Najlepiej to niech UE sie zbierze dadza mieszkania na normalnych warunkach i prace badz jakis benefit zachete do powrotu do ojczyzny i zostawic UK sama jak palec jeden za wszystkich wszyscy za jednego.
Do tego Szkocja Irlandia sie odlacza i bedzie rozpad wtedy zobacza dopiero co zrobili a UE niech bedzie stanowcza i nie da sie zastraszac.
Ja za UK nie bede plakal ale UK za tygodniowym taxem 100-200f zaplacza bo to by sie nie tyczylo tylko jednej osoby a przynajmiej z milion tj ladna sumka tygodniowo.
To tyle na temat brexitu niech wychodza i to jak najszybciej a my patrzmy i niedowierzajmy co ten rzad robi
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2017-03-14 20:05:25 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

observer_haters

Post #4 Ocena: 0

2017-03-14 20:21:03 (8 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2014

Cytat:

2017-03-14 20:05:25, tyniek napisał(a):
Cytat:

2017-03-14 19:41:15, andyopole napisał(a):
Cytat:

Szczerze ten caly Brexit mi juz sie odbija czkawka...Ale mam zamiar lecciec z corka na Swieta do meza,mysle ze bilet moge bukowac???:-8

Wszyscy, ktorzy maja ponad tysiac postow na MW maja zagwarantowany pobyt w UK nawet po Brexicie...*YAHOO*

Totalna bzdura.
Tylko Ci, którzy mają po minimum trzy bany.
:-]

Gwoli ścisłości, admin zostaje...

Tylko permanent banned zostana ! 3eba tylko udowodnic wczesniejszy pobyt na MW :-] O np. ja prosze - "Z nami od: 28 stycznia 2009" *ROFL*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kaskaaa

Post #5 Ocena: 0

2017-03-14 20:27:33 (8 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

[LIST]
Cytat:

2017-03-14 19:41:15, andyopole napisał(a):
Cytat:

ufff czyli jestem bezpieczna :-] leece
...

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2017-03-14 23:49:06 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Trochę powielę kindaszka: ja też za UK płakać nie zamierzam, co akurat nie oznacza, że będę wracał do Polski. Jeszcze w innych krajach są możliwości, a leniwi Angole, gdzie pokolenia nie uświadczyły pracy (z lenistwa a nie z psucia rynku, jak wmawiają idioci jak Farage) skąd wezmą tax na benefity i na płodzenie kolejnych patologicznych bachorów...niedobrze się robi.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2017-03-15 00:15:35 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-14 20:02:08, kindaszek napisał(a):
Walic ich trzeba skladac kase na ewentualny powrot do Polski.
Ja jestem tu od 10.2016 caly czas pracuje taxu zabieraja po 100-200f tygodniowo. Teraz przyjechala do mnie zona z dziecmi..

Cytat:

2017-03-01 19:55:27, kindaszek napisał(a):
Ja pracuje w Uk od listopada 2015 bez przerwy.
Bywalem tu szybciej lecz byla to praca kilku miesieczna i powrot do Pl.
Czego moge sie spodziewac?
Dodam ze poczatkiem tego roku wynajalem tu mieszkanie i zabralem 2 dzieci wraz z zona do siebie.

Ustal sobie przynajmniej swoja historie (jakakolwiek sobie wymyslisz) na temat swojego pobytu w UK (i o innych rzeczach), bo gubisz sie szybko... albo masz fantazje. Przyda sie ustalona historia pobytu jakbys sie rozmyslil i aplikowal o potwierdzenie statusu rezydenta.
Ada

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2017-03-15 01:57:58 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Nie przejmuj sie kindaszek - wszystkich nas nie wyrzuca! A kierowcow autobusow to juz na pewno!
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2017-03-15 08:28:44 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

"Najlepiej to niech UE sie zbierze dadza mieszkania na normalnych warunkach i prace badz jakis benefit"
Ty potrzebujesz rządów jakiejś "partii dla ludzi", kogoś kto drukuje pieniądze.
Jedż do Polski chłopie, jedź.

"Jakbym miał odłożóne pieniądze" na Hawaje, to też bym jechał.
Ale nie mam.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2017-03-15 11:14:05 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Stanislawski, nie mam nic do Ciebie, ale nie przesadzasz troszkę? 27 krajów Unii wobec Wielkiej Brytanii... Oczywiście, jeśli Unia potrafi się skonsolidować w negocjacjach, to sorry, ale Brytania mocarstwem nie jest już od półwiecza,a więc buńczuczne deklaracje May i Jej klakierów są dobre dla nielotnej publiki przed tv. Polacy wyjechali do UK na mocy regulacji europejskich, według wówczas obowiązujących przepisów. Jesteśmy najliczniejszą grupą imigrantów, ale to nie oznacza, że Unia ma nas zostawić...hmmm? Sama w pewnym stopniu jest odpowiedzialna za sytuację w UK, a więc dlaczego nie może powstać program unijny (nie polski) dla obywateli UE wyjeżdżających z Wielkiej Brytanii. Ludzi, którzy dali się poznać jako dobrzy fachowcy i pracownicy - czy są niepotrzebni w innych krajach? Weźmy Skandynawię, Francję, Niemcy - tylko te największe rynki. Na 'obsranej' Anglii świat się kończy? Celowo piszę Anglii, bo ze Szkocją to jeszcze różnie może się skończyć. Jeśli ogłoszą secesję po drugim referendum, to ciekawym, jak Farage i May odpowiedzą przed Narodem i historią za rozpad Unii Anglii i Szkocji od XVIII wieku trwającej. A przecież wiadomo, że powodem jest spięcie wynikłe, że Szkocja głosowała za pozostaniem w UE. Będzie ciekawie. Osobiście dotuję SNP (w miarę skromnych możliwości), a nawet się zapisałem *KISSING*. Dla mnie to jedyna partia prezentująca głos rozsądku w Izbie Gmin, bo Partia Pracy z 'szalonym'Corbynem i Konserwatyści idący w populizm, to już nie są wartości, które można wspierać. Pozdro.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 15-03-2017 11:16 ]

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,