MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 7 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2017-03-13 22:29:59 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Lordowie sie poddali i podpisali gdzie rzad chcial, zeby rozpoczac wyjscie z EU.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-39262081
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2017-03-13 23:32:04 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Zabawni ci lordowie... i w ogóle system. Po co była ta wcześniejsza ruchawka?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2017-03-13 23:47:39 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Ada...to, że Izba Gimin ponownie odrzuci poprawkę (zatwierdzoną przez Izbę Lordów) było pewne na 90 procent (luźne wyliczenie). Co rząd Pani May pod publikę będzie czynił dalej, tego nie wiemy. To jest nieciekawe bycie zakładnikiem żądań brytyjskich wobec Unii, ale mam nadzieję, że Unia znajdzie rozwiązanie dla osób chcących opuścić UK i osiedlić się w innym kraju Wspólnoty czy EEA. Nie każdy ma chęć i po co wracać do Polski przecież.Jeśli cała rodzina na przykład wyemigrowała , niekoniecznie do UK.

Z czystej złoścliwości cieszę się, że włąśnie Nicola ogłosiła chęć zorganizowania refenendum w Szkocji przed Brexitem, a więc Londyn będzie miał niejedną burzę u siebie. Szczerze życzę powodzenia Szkocji i tak Pan Farage i UKiP zapiszą się w historii, jako Ci, którzy doprowadzili do rozpadu UK. I historia ich za to osądzi, jak innych populistów w przeszłości.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 14-03-2017 00:09 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #4 Ocena: 0

2017-03-14 00:03:23 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Tak luźna dygresja. Kraje unijne powinny zrobić wbrew temu czego oczekują Angole. Brak gwarancji praw pobytu i zamieszkania dla Brytyjczyków, wykopać na zbity pysk ze wspólnego rynku...a jak chcą wizy, to wizy do EEA. Skończą się wojaże zapijaczonych Angoli po Ibizie itd. Większość zaś Polsków w UK winna szykowac sobie plan awaryjny, aby nie użerać się z brytyjską administracją. Łatwo się pisze, ale starsze pokolenia naszego Narodu nie takie problemy i dramaty przeżywały, a Anglicy nie po raz pierwszy wystawili Polskę i Polaków do wiatru (aby nie wspominać 39, 43 czy 45 roku). Niech się gonią - zobaczymy jak długo wytrzymają bez wspólnego rynku choćby przy niewydolnym rolnictwie. Pani May chce Brytanii globalnej, aby Jej nie wyszła zaściankowa.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 14-03-2017 00:10 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: +1

2017-03-14 00:12:12 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Ps. Pani May chce ponownie Imperium, ale aby Kambodża nie wyszła. Dobranocka.

Uwaga moderatora: Przypominam o funkcji edytuj.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2017-03-14 11:13:31 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Ok. Za późno się zorientowałem (że edycja do godziny jedynie). Dziękuję za uwagę.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 14-03-2017 11:14 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2017-03-14 14:14:36 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

A ja mam jakieś dziwne wrażenie że przed wyborami, pani May była przeciwniczką Brexitu...
Ale ja mam ostatnio problemy z pamięcią i mogę się mylić.
Ale jeżeli mnie pamięć nie myli to wg mnie, tak silne dążenie do "twardego" brexitu jest celowe żeby dać powód i ruszyć tłuste tyłki z foteli tych którzy sie wahają...

Tak jak kiedyś wspominałem, "kołem ratunkowym" żeby wyjść z twarzą może być szkocja, a za nią głosy i działania Irlandi, na tych stawiam bardziej nawet niż na Szkocję, oraz Walje, tak przy okazji...
Dziwi mnie trochę Kornwalja, mam trochę kontaktów w tamtym regionie i wiele firm ciągnie po kilkadziesiąt mln dotacji unijnych nie tylko na postawienie firmy, ale nawet na zmianę profilu lub rozbudowę...
A jakoś tak się zasiedzieli w miękkim fotelu...

NIe chciał bym być złym prorokiem, ale to może być początek rozpadu UK i zaprzepaszczenie starań i wybiegu Churchilla który pojednał się z największym swoim wrogiem Rosją, sprzedając im Polaków żeby uniknąć prośby pomocy np indii i innych krajów podległych, żeby nie było żądań niepodległościowych po wojnie...
A tu masz ... balansują na krawędzi noża i kaszanki...

Mocne
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

jucha_2004

Post #8 Ocena: 0

2017-03-14 16:17:03 (8 lat temu)

jucha_2004

Kobieta

Z nami od: 21-06-2009

Cytat:

2017-03-14 14:14:36, krakn napisał(a):
A ja mam jakieś dziwne wrażenie że przed wyborami, pani May była przeciwniczką Brexitu...
Ale ja mam ostatnio problemy z pamięcią i mogę się mylić.
Ale jeżeli mnie pamięć nie myli to wg mnie, tak silne dążenie do "twardego" brexitu jest celowe żeby dać powód i ruszyć tłuste tyłki z foteli tych którzy sie wahają...

Tak jak kiedyś wspominałem, "kołem ratunkowym" żeby wyjść z twarzą może być szkocja, a za nią głosy i działania Irlandi, na tych stawiam bardziej nawet niż na Szkocję, oraz Walje, tak przy okazji...
Dziwi mnie trochę Kornwalja, mam trochę kontaktów w tamtym regionie i wiele firm ciągnie po kilkadziesiąt mln dotacji unijnych nie tylko na postawienie firmy, ale nawet na zmianę profilu lub rozbudowę...
A jakoś tak się zasiedzieli w miękkim fotelu...

NIe chciał bym być złym prorokiem, ale to może być początek rozpadu UK i zaprzepaszczenie starań i wybiegu Churchilla który pojednał się z największym swoim wrogiem Rosją, sprzedając im Polaków żeby uniknąć prośby pomocy np indii i innych krajów podległych, żeby nie było żądań niepodległościowych po wojnie...
A tu masz ... balansują na krawędzi noża i kaszanki...

Mocne

Masz dobra pamięć, pani May przed objęciem stołka premiera była w obozie zwolenników pozostania w UE. Ale ze wybrali ja premier wiec musi zrobić to co zdecydowało społeczeństwo w referendum.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #9 Ocena: 0

2017-03-14 18:15:33 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-03-13 19:45:15, Kanonier30 napisał(a):
Zuczek...jedno słowo: spier... ode mnie.

Pewnie zaprzyjaźniłbyś się z Breivikiem.

Toteż won kolego.

Piszesz do mnie spierd... *BRAVO* , póżniej kolego *ROFL*.

Masz jakieś zaburzenia emocjonalne ? :-]

W taki sposób jaki piszesz do mnie , nie jeden z nas miałby bana albo zawiasy ...

To do moderacji ...

Jak pozwalacie sypać w moją stronę takie teksty. to zobaczymy jak ja zacznę odpowiadać . czym to się skończy i jacy jesteście bezstronni ?

"A Zuczek zredukuj towar, który bierzesz, bo raczej marnej jakości.
Ciekawe, gdzie byś Ty wówczas się znalazł? Wylatując przez najbliższy komin wysoce komfortowych obozów, jak Auschwiz? :-M]
znajdziesz grono wyznawców łakomych na populistyczne - zalatujące NAZIZMEM - hasła, ale nie zmienia to faktu, że z głupotą się nie dyskutuje, gdyż zbytnio ją to nobilituje (wierzę, że zrozumiałeś...?"

Nie jestem nazistą , nie popieram tego co zrobił Breivik i o reszcie wyzywania mnie nie będę pisał , bo widać jednym wolno wszystko , drudzy dostają zawiasy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!*THUMBS UP*
*THUMBS UP*:-]

Następna sprawa i twoje problemy z konsekwencją myślenia.

Kilka dni temu piszesz :

"Baw się dalej do czasu. Zwłaszcza, jeśli integracja europejska załamie się pod wpływem populistów, jak LePen, Farage czy Wilders. I wtedy nie będzie Ci już do śmiechu, "

A w ostatnich twoich postach piszesz o chęci rozpadu UK :

"Z czystej złoścliwości cieszę się, że włąśnie Nicola ogłosiła chęć zorganizowania refenendum w Szkocji przed Brexitem, a więc Londyn będzie miał niejedną burzę u siebie. Szczerze życzę powodzenia Szkocji"

To czego "chłopcze " chcesz wreszcie w tej Europie ???

Integracji Europy czy rozwalenia jej na cząstki i powrotu dzięki Anieli Makreli i jej mocodawcom do wojennych czasów ?

JA W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE NIE CIESZĘ SIĘ ZŁOŚLIWIE i NIE ŻYCZĘ EUROPIE ROZPADU TAK JAK TY ANGLII .

Jedynie próbuję pisać to co widzę i co się stanie dzięki planom Rotschildowo sorosowej Anieli Makreli .

COS PISAŁEŚ O MOICH NAZISTOWSKICH TEKSTACH , KIEDY NAPISAŁEM , ŻE W EUROPIE m.in. TURCY BĘDĄ BIĆ SIĘ Z KURDAMI.

I co ????????????????

Kilka dni póżniej pokazali , co potrafią w Holandii i ABY NIE BYŁ TO DOPIERO POCZĄTEK ...

Nie odpisuj mi " chłopcze " , bo psujesz mi czas spędzany nad naszym pięknym morzem . *YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 14-03-2017 18:20 ]

Do góry stronyOffline

kaskaaa

Post #10 Ocena: 0

2017-03-14 18:44:40 (8 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Szczerze ten caly Brexit mi juz sie odbija czkawka...Ale mam zamiar lecciec z corka na Swieta do meza,mysle ze bilet moge bukowac???:-8
...

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,