MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 60 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 60 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2017-05-01 15:09:07 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2017-05-01 14:36:56, Kanonier30 napisał(a):
Mając na względzie, jak Nas traktują na razie w mediach i podlejszych dzielnicach - nie tylko Polaków, ale w ogóle obywateli państw unijnych zwłaszcza z naszego regionu - nie ma opcji, abym przysięgał na wierność Elce.
Jak pisałem patriotą nie jestem, ale są pewne granice. Weżmy political fiction - wybucha wojna przeciwko Polsce (atak - ze strony nieznanego na razie państwa trzeciego).
Nie jadę bronić kraju (mieszkam gdzieś sobie w Gujanie), ale do jasnej cholery nie oznacza, że będę się zaciągał w szeregi agresora.

A wtej chwili zaczyna się (zwróćcie na to uwagę) kreowanie Unii, jako wroga. Wroga bardziej realnego od Islamic State. Wroga, który jest tuż, za Kanałem Angielskim (bo przecież nie La Manche). Stąd bardzo mnie ciekawią relacje w ramach NATO po 2019 roku. Tereska oczywiście poparcia dla wszelkich działań będzie szukała w Waszyngtonie *DRINK* . Też jestem zainteresowany, jak daleko Trump da się wciągnąć w tę "wojnę" UK - reszta Unii Europejskiej.

Unia Europejska nie moze byc gorszym wrogiem niz Islamic State , co najwyzej ROWNYM , bo to obie te organizacje sa w rekach ludzi z USA , a za sznurki pociagaja osoby z kregow rodzin Rotschildow , Goldmanow , czy Rocklefererow. To nie jest moj chory wymysl tylko takie sa fakty. Islamic State nie stworzylo sie samo , to efekt walk zydoUSA w rejonach Afryki Polnocnej czy Bliskiego Wschodu o "demokracje" , a rzeczywiscie chodzilo o kase , wojna to kasa, a przede wszystkim o destabilizacje regionu , ktory juz za bardzo zagrazal Izraelowi. Czy jestes jednym z tych ktory mysli ze taki Kadafi byl mordercom i dyktatorem ktory mordowal miliony ludzi ? Otoz nie - z opowiesci ludzi ktorzy mieszkali w kraju za jego rzadow mlode malzenstwa dostawaly mieszkania , byla praca , szkoly , bezpieczenstwo . Tak samo bylo w Syrii . Ale chodzi o to by zniszczyc Europe. Miliony uchodzcow kilometr od wybrzezy Libii sciaga wloska straz przybrzezna nie do Libii tylko ponad sto kilometrow dalej do WLoch.Malo tego ich lodeczki odstawia sie spowrotem na plaze w Libii. Robia to rowniez niemieckie i amerykanskie statki , ktore jakos przypadkiem od roku sa zawsze przy wybrzezach Libii . Unia sterowana przez zydoUSA pokazuje nam zdjecia biednych kobiet i dzieci a rzeczywiscie to w 99% mlodzi mezczyzni . Merkel jako faktyczny przywodca unii europejskiej czy tez de fakto unii niemieckiej w rekach zydow podejmuje wszystkie decyzje sama. Lamie wszystkie przepisy ochorny granic UE byle by tylko przyjac jak najwiecej uchodzcow. Przypomne ze Hitler nim doszedl do wladzy jego kampania i otoczka wszystko bylo sponsorowane przez zydow . Nawet w Polsce taki soroz ktory finansuje wszystkie lewackie ruchy czy media takie jak tvn czy wyborcza ktorymi wiadomo kto rzadzi robia ludziom sieczke z mozgu. A ich ostatni sondaz wyborczy juz przeszedl samego siebie. Mysl co chcesz ale brexit dla Wielkiej Brytanii to swietne rozwiazanie. A w Europie na przestrzenii kilku lat max kilkunastu widzac co sie dzieje na swiecie i kto znowu tym wszystkim steruje dojdzie to wielkiego rozlewu krwi. Skad ISIS ma nowoczesny sprzet , amerykanskie samochody ? Dlaczego USA ktory moglyby zniszczyc ISIS w tak naprawde kilka dni tego nie robi ? Dlaczego wmawia sie ludziom ze to Assad puscil ostatnia bombe chemiczna na cywili ? Czy bylby az tak glupi by zabijac cywili wiedzac ze USA zaraz odpowie ? Jeno jest pewno , to zydzi rzadza wszedzie . Jeszcze przed I wojna swiatowa stworzyli bank centralny USA a pozniej przejmowali wszystkie banki centralne panstw swiata. Teraz tylko bank centralny Kuby i Korei Polnocnej nie jest w ich rekach

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 01-05-2017 15:10 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #2 Ocena: 0

2017-05-01 15:44:12 (8 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2017-05-01 13:40:37, Kanonier30 napisał(a):
Fakt, że negocjacje się dobrze nie zaczęły,

Hit od wczorajszego wieczora: The UK Government Is Completely Deluded About Brexit

Nalezy zaznaczyc: negocjacje sie nie zaczely!
Konserwatysci w ciagu tygodnia stracili 10 punktow do Laburzystow, to "wyciekniete" sprawozdanie ze spotkania May-Junker to mlyn na wode opozycji, ale ...nalezaloby zadac rowniez pytanie: komu zalezalo zeby te informacje wyciekly?! T.May zachowuje sie jak robot, nie zgadza sie na udzial w debatach TV, jezdzi na "ustawione" spotkania z wyborcami i oprocz nowego sloganu (strong and stable) niczego sie nie mozna dowiedziec.

PS: interesujace, ze na dwa dni przed tym "wyciekiem", Profesor Dougan zamiescil analize planu T.May na Brexit/Wybory Generalne, dla zainteresowanych: Professor Michael Dougan on Theresa May's Brexit election pitch

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 01-05-2017 15:45 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2017-05-01 17:28:08 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #4 Ocena: +3

2017-05-01 18:06:29 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Wielim. Z Twoimi poglądami nie ma dyskusji. Sam zadałeś pytania, zrecenzowałeś i dałeś odpowiedź.
Na temat Kadafiego wypowiadałem się wcześniej. Tak się kończą próby "zaszczepiania" demokracji w krajach muzułmańskich.Co do tego, jak się żyło w LIbii za Jego rządów nie wiem. Źle nie było, bo wiem, że na konkraty wyjeżdżał personel medyczny, technicy, inżynierowie - oczywiście za czasów Układu Warszawskiego.

Dyskutowanie o Żydach, jako źle tego świata, to wybacz. Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale w ten poziom nie wchodzę. Jedzie nazizmem na odległość. Masz prawo głosić takie teorie, choć propagowanie teorii faszystowskich, podobnie, jak "kłamstwo oświęcismskie" (negowanie istnienia obozów zagłady i komór gazowych) jest prawnie karane. W sieci również (taka dygresja jedynie) :-$.

Cieszysz się z Brexitu i ewentualnych problemów Unii? Twoja sprawa i Twoje poglądy. Generalnie dla mnie nie warte zwracania uwagi. Podobnie, jak każdy może olać to, co ja piszę. Nie udało mi się dotrzeć na finisz Twojego wpisu, bo zrobiło mi się niedobrze. Pewnie przez pogodę *PARDON*

Severance_myślę, że dla Polaków w UK, tak czy inaczej, będziemy mieli szczególnie trudny okres, gdy Teresa wygra wybory. Właściwie szanse na to, że zyska mniej mandatów - jak na przykład w 2010 - są praktycznie żadne.

Ludzik50. W ten czwartek idę na wybory burmistrza i zamierzam oddać głos na kandydata Partii Pracy, a drugi (jak to jest wyjaśnione w brytyjskim systemie głosowania) na kandydata Liberalnych Demokratów. Wiesz po co? Aby nie wygrał kandydat fotografujący się z Tereską, tudzież Pani z UKiP. Mam "święte" prawo, jako wyborca. Ani nie namawiam nikogo, ani w ogóle omijam temat polityczny - mamy dział polityka - bo mówimy o Brexicie.
Jako Polacy jesteśmy traktowani przez Tereskę, Home Office na tych samych zasadach. Ok, z drobnymi różnicami - zwłaszcza na niedawno przybyłych urzędy patrzą inaczej. Ludzi bez jakichkolwiek rezydentur. Rok mieszkania w UK nie oznacza, że z automatu dostanie się QP. Trzeba spełnić też warunki. Ci, którzy pracowali z przerwami, albo niewiele, a pobierają już świadczenia nie dostaną rezydentury QP. Mam na myśli Panie, które na tutejszym forum wyskakiwały z pytaniami "Jestem w ciąży. Za miesiąc chce przylecieć do UK. Jakie świadczenia przysługują mi od razu?" I co? Ktoś zmusi Home Office do wydania rezydentury QP tej Pani X? Która, jak powiedział kiedyś Cameron, nie odprowadziła do systemu "złamanego" funta? Wolne żarty.:-8

Niemniej jesteśmy elementem obcym w UK. Niemal wszyscy. W związku z tym, przynajmniej w tym wypadku powinniśmy mieć zbieżne cele *DRINK*. Stąd muzułmanie mają reprezentację itd (nie chcę powtarzać treści uprzednich postów)*DONT_KNOW*.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 01-05-2017 18:14 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2017-05-01 20:13:11 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Po pierwsze nie obrażam żadnej grupy rasowej czy społecznej Tylko podaje fakty jako takie . Ostatnio nawet na Discovery oglądałem program kto sponsorowal Hitlera nim doszedł do władzy . Kiedyś też oglądałem program o banku centralnym a także czytałem wiele artykułów na ten temat . To nie są żadne wymysły tylko fakty . A o faktach powinno się pisać i mówić . Po drugie gdzie ci napisałem ze ciesze się z brexitu czy rozpadu Unii ? Napisałem ze Brexit będzie dobrym rozwiązaniem dla UK a nie dla mnie . Co do muzułmanów w UK to oni zawsze będą przez Anglików uważani za kogoś lepszego od Polaków . Po pierwsze i najważniejsze dużą część angielskiego społeczeństwa uważa ich za swoich rodaków z byłych kolonii brytyjskich . Po drugie zdecydowana większość z nich mówi świetnie po angielsku . Po trzecie nie popsuli rynku pracy . Po czwarte to za "kadencji " Polaków doszło do poważnych obniżek świadczeń socjalnych co brukowce wykorzystały przeciw Polakom w UK a co mniej wykształcona cześć brytyjskiego społeczeństwa wchlonela jak gąbka

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 01-05-2017 20:15 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2017-05-02 00:48:57 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Tu w pełni się zgadzam (jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie). Co do wszystkich czterech punktów. Jesteśmy najliczniejszą grupą "obcych" w UK i faktycznie rozumiem Anglików (bo o nich głównie się rzecz rozbija), że mają dość. Zresztą cały czas ludzie przyjeżdżają...co mnie nieco dziwi, ale każdy decyduje o swoim życiu i na razie ma prawo.

Napiszę, że najbardziej "boli mnie", że Polacy mają złe notowania niemal w każdym kraju europejskim. Pracodawcy dostrzegają wiele plusów, ale odbiór społeczny narodowości polskiej jest generalizując fatalny. Mocno na to pracowaliśmy od kiedy w miarę swobodnie można było podróżować po Europie, a więc mniej więcej 1990/91.
Mam w głowie obraz Wiednia 1991, gdzie w ramach "sukcesów szkolnych" rodzicielka zabrała mnie na wycieczkę. Austria była jeszcze poza Unią, ale to tak na marginesie. Zresztą wówczas jeszcze były wspólnoty. Pamiętam, jak na wiedeńskiej, pięknej Starówce, wstydziłem się odezwać po polsku. Mama na szczęście bardzo dobrze mówi po niemiecku. Dlaczego?

Otóż w ówczesnym Wiedniu był przybytek zwany Mexico Platz. Głównie Polacy najeżdżali się tam z towarami na handel. Jak potem Białorusini, Ukraińcy, Rosjanie do Polski (nie wiem czy ten rodzaj handlu nadal jest...dawno nie byłem w Polsce). Handlowali wszystkim, co jest dla mnie ok - nie mam z tym problemu. Natomiast już wówczas Austriacy skarżyli się, że Polacy są nachalni, aroganccy, jeśli ktoś nie chce kupić przysłowiowej "tarki do sera".

Gorszym problemem, że towarzystwo oszczędzając każdego szylinga (jeszcze nie było euro), nie fatygowało się do toalet, gdzie trzeba było wrzucić monetę, czy do stacji metra, gdzie również były odpłatne toalety (nie wiem, jak teraz, bo w Wiedniu nie byłem od tamtego czasu, a w Austrii, w Alpach w 2003). Polacy wędrowali do kamienic, parków i tam załatwiali potrzeby fizjologiczne. Problem zrobił się na tyle głośny, że rozpisywała się o tym szeroko austriacka prasa. I cóż...do dzisiaj - w przenośni - niewiele się zmieniło. Jak z niemieckim żartem "Jedź do Polski. Twój samochód już tam jest".

"Żydzi" *CRAZY*

Rozumiem, że żydowska finansjera finansowała Adolfa w okresie, gdy już powstała "Main Kampf" (1925/27 wydanie), a więc kilka lat przed dojściem do władzy w 1933. Tam już jest wyjaśnione kto jest wrogiem Niemiec. No, ale może finansjera celowo nakrecała "biednego" Adolfa przeciwko własnym rodakom. W sumie taki porządny facet. A Żydów już w średniowieczu palono za roznoszenie chorób (przeciweż powodem zaraz nie było wylewanie "gówien i szczochów" na ulice europejskich miast). Adolf nawiązał więc jedynie do znanej, europejskiej tradycji.
Nie dość, że Żydzi rzadzą w US, to rządzili też u Sowietów. Przecież tam była kupa przydupasów wyznania mojżeszowego. Słynna Żydo-komuna. Biedny "batiuszka" Stalin.
Tu też niektórzy użytkownicy forum ujawnili się, jako zakonspirowani Żydzi. Jeden jasno sugerował pokazywanie "siusiola bez napletka" - Żyd! Trzeba zlokalizować przez IP i spalić. Kolegę sugerującego pokazywanie dwóch siusioli przedtem rwać końmi, a mnie - bo się śmiałem - powiesić za "ziobro" i wypatroszyć, a łeb zatknąć na kiju.

W tej sprawie - na "Mojej Wyspie" powinna zostać powołana komisja z przewodniczącym xxxx, która będzie tępić agentów Sorosa i w ogóle izreaelskich szpiegów, wywrotowców, sabotażystów. Każdy kto chce się oczyścić - zdjęcie siusiola na priv do ....:-] . Będzie jasne kto jest wyznania mojżeszowego.

Jak Kolega Wielim słusznie zauważył tylko Korea Północna oparła się żydowskiemu spiskowi - wiemy, gdzie wyjeżdżać po Brexicie. Czy portrety Kim Dzong Una są do kupienia w UK? Trzeba się jakoś przygotować. Dobrobyt tam panujący jest powszechnie znany, a to żydowskie media robią nam z głowy sieczkę.

PS. Kuba myślę, że już jest w sieciach Żydów, bo zabrakło wielkiego Fidela. Ale kolejny kraj "mlekiem i modem" płynący, a więc po Brexicie wiemy gdzie uderzać. A nie tu...jakieś rezydentury, obywatelstwo...tfu :-!.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 02-05-2017 00:59 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #7 Ocena: 0

2017-05-02 07:26:08 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2017-05-02 00:48:57, Kanonier30 napisał(a):
(...)
W tej sprawie - na "Mojej Wyspie" powinna zostać powołana komisja z przewodniczącym xxxx, która będzie tępić agentów Sorosa i w ogóle izreaelskich szpiegów, wywrotowców, sabotażystów. Każdy kto chce się oczyścić - zdjęcie siusiola na priv do ....:-] . Będzie jasne kto jest wyznania mojżeszowego.
(...)

No tak, ale jak zadziałać, aby w tej komisji nie było beznapletkowców? Oni są wszędzie, nawet tam, gdzie jest demokracja.
Są tacy, że nawet lodówkę podejrzewają o szpiegostwo. :-]

Do góry stronyOffline

HomoStultus

Post #8 Ocena: 0

2017-05-02 08:38:43 (8 lat temu)

HomoStultus

Mężczyzna

Z nami od: 01-05-2017

ciekawe,ze tylu ludzi dalej wierzy w demokracje wszak tak jak socjalism jest pierwszym krokiem do komunizmu tak demokracja jest pierwszym krokiem do socjalizmu. wszystkie te idee sa tworem koszernym. definicja slownikowa ujmuje to pieknie: democracy=mobocracy czyli rzady mob-u/tlumu.
ciekawy cycat dla myslacych: In democracy needs of the many outweigh needs of the few. but the masses are crazy, they do not know anything. they do not know that uk is not a country but a corporation. they sell their freedom every day for a bowl of soup. how is that for a competency.servitude is the destiny of the masses who are controlled thru mass media entertainment brainwashing. i na koniec idac za US Army (koszerne lachociagi) Training Manual wydanym w 1928 roku: democracy results in demagogy, license,agitation, discontent and anarchy.
no ale coz, jak to ktos bystry zauwazyl, po co ksiazki i historia gdy na meczach euforia.

Do góry stronyOffline

valis0

Post #9 Ocena: 0

2017-05-02 10:19:15 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

2017-05-02 07:26:08, ie2ox4-2b napisał(a):
Cytat:

2017-05-02 00:48:57, Kanonier30 napisał(a):
(...)
(...)

No tak, ale jak zadziałać, aby w tej komisji nie było beznapletkowców? Oni są wszędzie, nawet tam, gdzie jest demokracja.
Są tacy, że nawet lodówkę podejrzewają o szpiegostwo. :-]

Powołać mentora, w twojej osobie :-]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2017-05-02 15:46:02 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Męża zaufania raczej *ROFL*. Chyba nadal są takie stanowiska w Polsce w komisjach wyborczych.

Ale wtedy zdjęcie "siusiola" na forum, jako osoby publicznej.

Muszę sprawdzić tę lodówkę i geneaologię do średniowiecza. Moją, nie lodówki.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 02-05-2017 15:47 ]

Do góry stronyOffline

Strona 60 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,