MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 59 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 59 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mustafa1975

Post #1 Ocena: 0

2017-04-30 22:32:37 (8 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Cytat:

2017-04-30 19:44:18, Kanonier30 napisał(a):
Severance_ rząd irlandzki sąduje możliwość przeprowadzenia jednoczesnego głosowania w Republice Irlandii i w Ulsterze. Jeśli w Irlandii Północnej wynik będzie tak - chcemy połączyć się z Republiką Irlandii - temat zakończony. W Irlandii wiadomo, że wszyscy - oprócz grupek "ekscentryków" - będą głosować za zjednoczeniem. Koniec, kropka. Granicy nie będzie, a Wielka Brytania pozbędzie się fragmentu swojego terytorim. Potem najpewniej będzie secesja Szkocji. W tym momencie "Brexit znaczy Brexit" nie ma sensu. Lepsze byłoby hasło: "Bexit znaczy koniec Union Jacka". I za to wypiję :)egoistycznie, ale mina Tereski i Fromaga wówczas - nie ma ceny :-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 30-04-2017 19:48 ]

No zeby te twoje przewidywania sie jakas wojna nie zakonczyly *STOP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #2 Ocena: 0

2017-05-01 13:40:37 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Fakt, że negocjacje się dobrze nie zaczęły, a już Tereska mówi, że "lepszy jest brak porozumienia, niż złe porozumienie" (lużny cytat). To nic dobrego nie wróży osobom bez obywatelstwa. Wiadomo, że "złe porozumienie" wg Tereski, to takie, gdzie Unia nie daje się wydymać bez wazeliny :-!
Zatem rząd Tereski przyjął taktykę "Rule Britannia" co pozwala lać na pozostałych 27 państw członkowskich "ciepłym moczem" z pierwszego strumienia *CRAZY*. Zatem w ogóle nie jest potrzebny mninister ds. Brexitu. Po co?
Problem jednak pojawia się w momencie "przyklepania" przez Parlament Europejski wyjścia Wielkiej Brytanii z UE. Olanie całej "unijnej" Europy doprowadzi do tego, że PE odrzuci wyjście Brytyjczyków w 2019. Mogą to zrobić na zasadzie "dzikiej karty", a więc "wychodzimy i pocałujcie nas w dupsko".

Ponieważ jednak nie tylko "British" mają honor, to reakcja pozostałych państw może być bardzo różna. Włączając sankcje ekonomiczne i sprawę w Trybunale Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Myślę, że w ostatecznym rozrachunku Brytania na tym więcej straci niż zyska, ale dla Polaków bez obywatelstwa będzie to oznaczać jedno - spieprzać! Żyć wtedy w tym kraju normalnie zapewne się już nie da. Takie napięcia spowodują na 100 procent burzę w brytyjskich mediach i wśród ludzi. Zatem strach będzie się w ogóle gdzieś wychylić, bo będzie można skończyć na Emergency.
Jeśli A&E będzie przyjmować obywateli EEA...:-M]

Także są opcje dla osób długo mieszkających w UK. Występować już o obywatelstwo - jeszcze przed czerwcowymi wyborami - lub szukać alternatywnego rozwiązania. Zatem, gdy "twardy" -według mnie "dziki"- Brexit będzie faktem. Po prostu być przygotowanym na powrót do Polski lub na zamieszkanie w innym kraju.

To są moje przemyślenia i mogę być poniewierany, że straszę ludzi. Ale zajrzyjcie na te wątki latem. Będzie już po wyborach. Tereska zyska mandat od społeczeństwa i "twardogłowi" Konserwatyści pozbędą się wszelkich hamulców. Zbierają się "czarne chmury" i żadne rezydentury Nam nie pomogą. Okaże się, że z tolerancyjnego i otwartego kraju - na jaki przez lata pozowała UK - zrobi zwrot o 180 stopni.
W pewnym sensie już tego dokonali, otwierając rynek pracy - dla nowych państw członkowskich - jako pierwsze państwa "starej" UE(wraz z Irlandią i Szwecją w maju 2004), po czym w 2016 roku - a więc 12 lat(!) po tym wydarzeniu, po kilkuletniej kampanii przeciwko Unii i migracji z UE, w referendum zdecydowali w ogóle wyjść ze struktur wspólnoty. To jest roszada w Europie, jakiej nie było chyba od upadku "komuny" i zburzenia Muru Berlińskiego :-[ .

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 01-05-2017 14:10 ]

Do góry stronyOffline

valis0

Post #3 Ocena: 0

2017-05-01 13:52:57 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

"Myślę, że w ostatecznym rozrachunku Brytania na tym więcej straci niż zyska, ale dla Polaków bez obywatelstwa będzie to oznaczać jedno - spieprzać! "
A z tym obywatelstwem to Polacy będą się lepiej czuć tu w UK niż ci bez, lub z rezydenturą, czy też świeżo przybyli ?
Pomijam fakt że tacy z nich Angole jak ze mnie ksiądz Patryk.
Ale do sedna, czyli np. Jak Angol będzie miał dać w pysk Polakowi, to będzie się pytał kiedy tu przyjechał ? I czy przypadkiem nie ma brytyjskiego obywatelstwa ?

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #4 Ocena: 0

2017-05-01 14:04:24 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

valis...oczywiście. Wystarczy akcent. 1 - krok "Where you from", 2 - krok "I am British", 3 - krok "Are you sure?", 4 - "Hmmm...yyyy..yes but my background...yyyy...I am from Poland but...", 5 - (przerwanie czynności kroku 4) - wpierdol *WASSUP*.
Opcjonalny podpunkt 4a - zjeba "fuc..." etc :-!

Ratunek: zamieszkać koło meczetu i przejść na Islam :-8

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 01-05-2017 14:28 ]

Do góry stronyOffline

valis0

Post #5 Ocena: 0

2017-05-01 14:18:11 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-05-01 14:04:24, Kanonier30 napisał(a):
valis...oczywiście. Wystarczy akcent. 1 - krok "Where you from", 2 - krok "I am British", 3 - krok "Are you sure?", 4 - "Hmmm...yyyy..yes but my background...yyyy...I am from Poland but...", 5 - (przerwanie czynności kroku 4) - wpierdol *WASSUP*.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 01-05-2017 14:08 ]

:-]
No więc wszyscy jedziemy na tym samym wózku. A kupowanie obywatelstwa, to na mój gust kupowanie wewnętrznego spokoju. Sam pomysł wg. mnie nie trafiony.
Pomijam już względy patriotyczne, są nie aktualne jak "Obcy w obcym kraju" Roberta Heinleina. No może poza samym tytułem.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2017-05-01 14:36:56 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Mając na względzie, jak Nas traktują na razie w mediach i podlejszych dzielnicach - nie tylko Polaków, ale w ogóle obywateli państw unijnych zwłaszcza z naszego regionu - nie ma opcji, abym przysięgał na wierność Elce.
Jak pisałem patriotą nie jestem, ale są pewne granice. Weżmy political fiction - wybucha wojna przeciwko Polsce (atak - ze strony nieznanego na razie państwa trzeciego).
Nie jadę bronić kraju (mieszkam gdzieś sobie w Gujanie), ale do jasnej cholery nie oznacza, że będę się zaciągał w szeregi agresora.

A wtej chwili zaczyna się (zwróćcie na to uwagę) kreowanie Unii, jako wroga. Wroga bardziej realnego od Islamic State. Wroga, który jest tuż, za Kanałem Angielskim (bo przecież nie La Manche). Stąd bardzo mnie ciekawią relacje w ramach NATO po 2019 roku. Tereska oczywiście poparcia dla wszelkich działań będzie szukała w Waszyngtonie *DRINK* . Też jestem zainteresowany, jak daleko Trump da się wciągnąć w tę "wojnę" UK - reszta Unii Europejskiej.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 01-05-2017 14:45 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #7 Ocena: 0

2017-05-01 14:37:21 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 01-05-2017 14:28 ]

A w kroku 3 nie prościej byłoby pokazać siusiola bez napletka?
Wtedy 4 krok: Odchodzisz z wylizanymi butami.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #8 Ocena: 0

2017-05-01 14:46:59 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Na pokazywanie "siusiola bez napletka" nie wpadłem...*ROFL* i z tym wylizaniem butów *CRAZY* . Uwaga, bo niektóre ważne osoby MW są poddanymi Jej Królewskiej Mości. A my co...swołocz. Paszporty z jakimś ukoronowanym orzełkiem, a tam nawet ni króla, ni królowej *DONT_KNOW*
Potomków Poniatowskiego się chyba nie doszukamy, ale po Sasach jakieś koligacje chyba są. Zaraz, ród Wettynów nadal mieszka w Niemczech!*BRAVO* A czasy saskie w sam raz pasują do stanu Rzeczypospolitej.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 01-05-2017 14:59 ]

Do góry stronyOffline

valis0

Post #9 Ocena: 0

2017-05-01 14:55:39 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-05-01 14:37:21, ie2ox4-2b napisał(a):
Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 01-05-2017 14:28 ]

A w kroku 3 nie prościej byłoby pokazać siusiola bez napletka?
Wtedy 4 krok: Odchodzisz z wylizanymi butami.

Ale to siusiola swojego i partnera. Wtedy buty są nie tyle wylizane co rozgrzane do czerwoności od spierniczania.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2017-05-01 15:01:39 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

omg *ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 01-05-2017 15:02 ]

Do góry stronyOffline

Strona 59 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,