MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 6 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zuczek2246

Post #1 Ocena: 0

2017-03-09 21:33:34 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-03-09 20:16:59, Kanonier30 napisał(a):
Ada i Zuczek...a jakbyscie jeszcze umieli czytać ze zrozumieniem. Boże...ludzie, myślcie trochę. Czy Europejska Karta Społeczna czy Rada Europy to organy mające moc prawną wobec imigrantów spoza Europy czy EOG? Rozróżniacie w ogóle Unię Europejską, Radą Europejską, Radę Europy, Europejski Obszar Gospodarczy czy Europejski Trybunał Praw Człowieka? Do szkół, a potem 'piać' z zachwytu nad swoją 'mądrością'! Stąd też zrobiłem sobie kilkumiesięczną przerwę w odwiedzaniu forum, bo tutejsze 'autorytety' wiedzę mają na poziomie kilkulatków i jedynie sądzicie, że coś wiecie. Zatem dobrego samopoczucia i taplania sie w swoim 'bajorku' samozadowolenia z rzekomej błyskotliwości. Ufff...

Kanonier co z tej Twojej mądrości wynika , jeżeli praw tam napisanych , w Europie nie przestrzega się .

Piszesz coś o działaniu prawa wstecz i zmuszeniu Anglików do jego respektowania.

A kto im to nakaże ???

Ciocia MAkrela , która sama ze swoimi mocodawcami złamała co mogła , jeżeli chodzi o imigrantów zarobkowych !

Jeżeli są to uchodzcy to powinni być w sąsiednim kraju , a nie przemierzają z Afganistanu , Somalii czy innych wynalazków do Europy.

Jeżeli mamy te wszystkie organizacje , o których piszesz to czemu jeszcze Makrela nie jest postawiona przed Trybunał w Strasburgu ???

Twoja teoria , a życie i układy nijak się mają do dzisiejszej rzeczywistości .

To samo będzie z Anglikami.

W 2004 roku wchodziliśmy do Wspólnoty Europejskiej , a dopiero po podpisaniu Traktatu Lizbońskiego nie tylko nazwa zmieniłą się na Unię Europejską.

Nikt nie zastanawiał się nawet , co to jest ten Traktat Lizboński i czemu Irlandczycy nie chieli go podpisać , ale wykombinowano drugie referendum i nagle Irlandczycy zgodzili się na ratyfikowanie tego traktu .

Ta cała wierchuszka dąży do USA Europy , gdzie będzie jedna armia , Fortex służba graniczna , rząd nie wybierany przez ludzi itd ...

Dlatego nie pisz o prawie , czy instytucjach europejskich , jeżeli Merkelowa łamie prawo , Junker przewodniczący rządu europejskiego łamał w Luksemburgu prawo , a były szefuncio sejmu europejskiego Schulz nie ma nawet matury *ROFL*

Nie powołuj się na te wirtualne organizacje i na ich przewodniczących , bo już nie długo to padnie , właśnie przez to , że nie przestrzegali reguł , których mieli pilnować , żeby inni respektowali *BRAVO*

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 09-03-2017 22:16 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #2 Ocena: 0

2017-03-10 00:16:47 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

To, że nieodpowiedni ludzie (jak Schulz) znaleźli się na stanowiskach skądinad bardziej reprezentacyjnych (jak Przewodniczący PE) nie oznacza, że integracja europejska ma upaść. Oczywiście, jeśli nie marzy Ci się powrót do Europy międzywojennej, której efekty odczuwamy do dziś. Jako Europa, ale Naród również... Takie podejście prezentowane przez Ciebie (i całą rzeszę innych w Najjaśniejszej RP - niekoniecznie na Forum) dowodzi tylko, jak drogo II wojna światowa odbiła się na wybiciu polskiej inteligencji. Taplaj się dalej Zuczek. Pewnie znajdziesz grono wyznawców łakomych na populistyczne - zalatujące nazizmem - hasła, ale nie zmienia to faktu, że z głupotą się nie dyskutuje, gdyż zbytnio ją to nobilituje (wierzę, że zrozumiałeś...?). Stąd moja konwersacja z Tobą jest zakończona. I tylko nie strasz ludzi na Forum opowiadając i zapożyczając brednie z pogrobowców Goebbelsa. Good luck. Chciałoby się rzec "Main Fuhrer" Panowie zapewne lepiej reprezentowaliby Niemcy od Angeli Merkel...*ROFL* Ciekawe, gdzie byś Ty wówczas się znalazł? Wylatując przez najbliższy komin wysoce komfortowych obozów, jak Auschwiz? :-M]

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 10-03-2017 00:31 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2017-03-10 01:06:36 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Tak tylko wtrace - to nie wina panstw narodowych miedzywojennej Europy, ze wybuchla IIWS. Tylko rozkwit totalitaryzmow na bazie kryzysu.

Analogicznie do dzisiejszej sytuacji, nikt nie jest w stanie zagwarantowac, ze nazizm nie odrodzi sie w Niemczech, niezaleznie od tego jak gleboka bedzie integracja. Bo poki co ta integracja ma dwie predkosci - starej ue pod przewodnictwem Niemiec, ktora buduje sobie Nord Streamy robiac lepszy deal na gazie z ruskimi, niz deal ktory ,,wywalczyl'' nam obecny prezydent Europy (placimy za gaz wiecej niz tacy Wlosi i dostajemy go w nadwyzce az do 2020ktoregos). Dlatego glosowanie reszty Europy za Tuskiem mozna postrzegac jako rozpaczliwa prosbe by takiej Slowacji Niemcy nie zostawili w tyle (jakby do tej pory nalezala do liczacych sie graczy).

Poki co kryzys migracyjny i brexit tusk musi zapisac do swojego cv, mimo, ze jest tylko funkcyjnym reprezentacyjnym. Nastepne pare lat bedzie ciekawe i tzw. poglebianie integracji nic nie pomoze. W interesie Niemiec nie jest silna ekonomicznie Polska, no chyba ze stanie sie juz calkowicie kolonia, co z 2 zlego (Rosja) to juz lepiej mieszkac w bogatszym niemieckim ordnungu niz pod wplywami azjatyckiej bolszewi.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

vlade

Post #4 Ocena: 0

2017-03-10 06:34:38 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

"Był sobie raz ślepy i przewrócił się o kamień. Przewrócił się bo był ślepy ale przecież kamień przyczyną." - Maćko z Bogdańca

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #5 Ocena: 0

2017-03-10 22:15:32 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2017-03-09 20:16:59, Kanonier30 napisał(a):
Ada i Zuczek...a jakbyscie jeszcze umieli czytać ze zrozumieniem. Boże...ludzie, myślcie trochę. Stąd też zrobiłem sobie kilkumiesięczną przerwę w odwiedzaniu forum, bo tutejsze 'autorytety' wiedzę mają na poziomie kilkulatków i jedynie sądzicie, że coś wiecie. Ufff...

Co ty masz do Ady ?
Zapomniałeś o Komisji Weneckiej ...

Elita elit w dalszym ciągu nikogo nie obraża:

""""
zredukuj towar, który bierzesz, bo raczej marnej jakości. Dla zdrowia, może mniej głupot będziesz pisał """""

"""""
znajdziesz grono wyznawców łakomych na populistyczne - zalatujące nazizmem - hasła, ale nie zmienia to faktu, że z głupotą się nie dyskutuje, gdyż zbytnio ją to nobilituje (wierzę, że zrozumiałeś...?)"""""

""""""
Ciekawe, gdzie byś Ty wówczas się znalazł? Wylatując przez najbliższy komin wysoce komfortowych obozów, jak Auschwiz? """"

To teraz ja zacznę pisanie o sprawie ..

Piszesz o mnie i moderatorce Adzie , że jesteśmy "autorytetami" mającymi wiedzę na poziomie kilkulatków...
hehe *ROFL*:-?

To co powiesz o mianowanym samoistnie przyszłym premierze Polski ?

Weż ją do domu anty nazisto *BRAVO*

Napisałem , że Juncker szef KOmisji Europejskiej ( odpowiednik Szydło w Polsce ) robił numery z Vatem wyprowadzając kasę z Luksemburgu .
W dzisiejszych czasach człowiek bez matury nie dostanie pracy za biurkiem , a Schulz został przewodniczącym Parlamentu Europejskiego .

Za to co napisałem WYZYWASZ MNIE OD NAZISTÓW ???

*ROFL**BRAVO*

Pięknie wlepiasz się w te hałsa , które wkleję poniżej :

Obrazek

Pięknie się wpisujesz "inteligencie od wszystkich nie europejskich struktur , które powinny zajmować się dobrem Europejczyków " ( podaj kilka teoretycznych regułek na tych co decydują o tym , że ślimaki są rybami i uwalają polskie stocznie chroniąc niemieckie ...)

I pamiętaj

http://m.demotywatory.pl/4737255

To nie Niemcy , to Krzyżacy
To nie Niemcy , to Prusacy
To nie Niemcy , to Naziści

NIEMCY - niewinna narodowość w historii *ROFL*

I na koniec , żeby nie przedłużać tej farsy z twoim udziałem ...

Pokaż mi gdziekolwiek , żebym napisał , żeby uciekać z Unii Europejskiej albo o powrocie Europy międzywojennej ???

Jeżeli uważasz , że STRASZĄC LUDZI POWROTEM WOJNY , TE TWOJE ELITY MOGĄ PRZEGINAĆ PAŁĘ I ROBIĆ Z EUROPEJCZYKÓW NIEWOLNIKÓW MUZUŁMANÓW STWARZAJĄC DLA NICH " SZARIAT " to zapytam się twoim poziomem :
CO BIERZESZ , CO PIJESZ , CO ... ???

*ROFL*:-]:-U*BRAVO*:-|

*ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO**ROFL**BRAVO*:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 10-03-2017 22:31 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2017-03-11 02:25:14 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Ada jest moderatorką forum i...? To równoznacznik wszechwiedzy czy też konieczności zgadzania w kwestiach migracji i integracji? Coś Ci się miesza kolego z priorytetami.
Powrót Europy międzywojennej...to udajesz czy rzeczywiście nie chwytasz? A jaka będzie Europa, jeśli w UK wygra UKiP, we Francji Front Narodowy...ponadto w poprzednich postach wspominałeś o sunnitach rżnących szyitów w Europie (lub coś w tymże tonie)...hmmm - nie pamiętam dosłownie i nie chce mi się wracać do czytania poprzednich stron. Niemcy się zmieniły od czasów pana z wąsikiem czy Bismarcka. Jeśli nie zauważyłeś, to nie mój problem. Głosisz teorie, które łapią frustraci szukający winnych, kimkolwiek nimi są. Grunt, aby byli winni. Winni własnych niepowodzeń, klęsk, prblemów dnia codziennego. Byli Żydzi, teraz Arabowie, również Polacy...masoneria, finansjera bez wyliczania dalej. Wiesz ile lat pokoju (oprócz lokalnych konfliktów w Jugosławii czy też obecnie w Donbasie) ma Europa dzięki Wspólnotom, Unii, integracji? Najdłuższy okres od epoki Imperium Rzymskiego.

Wiesz sądzę, że dość młody jesteś kolego - sam fakt produkowania postów bez umiaru też bowiem o czymś świadczy. Świat się będzie zmieniał bez naszej indywidualnej woli czy poglądów. Pisanie na tutejszym forum tym bardziej nie zmieni przeobrażeń, a przytakiwanie moderatorom również. Jestem z rocznika, gdzie o wartości (szczególnie) mężczyn świadczyły czyny, a nie lanie wody w sieci. Nie będę opisywał życiorysu, bo nie miejsce i audytorium po temu. Chłopcze, poza douczeniem się historii, to przydałoby Ci się kilika lat w wojsku, ale na kompanii nie wytrzymałbyś tygodnia. Szkoda, bo trochę charakteru mogłoby Ci się przydać, przy jednoczesnym zredukowaniu oglądania czy czytania "politykierów" znad Wisły, Loary czy Tamizy - nieistotne.

Nie byłeś w sytuacji, gdy trzeba strzelać do cywilów, a nawet dzieci i jednocześnie śni Ci się to każdej nocy... pomimo upływu czasu. A więc nie dawaj mi lekcji na temat Arabów czy "gorszych" nacji choćby. W każdej chwili bowiem możesz zająć ich miejsce. Gdy nadejdzie czas realnej próby to znikniesz, jak pamięc po Twoich postach kolego. Baw się dalej do czasu. Zwłaszcza, jeśli integracja europejska załamie się pod wpływem populistów, jak LePen, Farage czy Wilders. I wtedy nie będzie Ci już do śmiechu, podkreślanych przez emotikony.. Trzymaj się zdrowo i dorośnij.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 11-03-2017 02:30 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2017-03-11 03:55:19 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Wszystko pieknie, tylko wlasnie ta integracja jak ja nazywamy jest powodem wzrostu popularnosci LePen, Farage'a czy Wildersa. Taka polityka, gdzie najsilniejszy decyduje kogo i ile wpuscic. Nie ma sprzeciwu bo my mamy fundusze. Chaos migracyjny to glowny powod wzrostu nastrojow antyunijnych. Caly ten cyrk zrobiono bez zadnych uzgodnien, unijnych wartosci w stylu demokracja. Zielone swiatlo dala Merkel a reszta ma przyjmowac kwoty albo beda kary.

To niedemokratyczna KE i hegemonia Niemiec, pod plaszczykiem wznioslych hasel o rownosci, braterstwie i srutututu jest glowna przyczyna takich nastrojow. Wystarczy popatrzec gdzie takie partie byly przed kryzysem migracyjnym. 2-3%? Kanapa, blebleble? Nikt ich nie sluchal, a teraz? Wtedy nie bylo glosowan panstw, rzadow, parlamentow.

I dlatego Juncker, Tusk, KE, Merkel i ich metody - szantaz ekonomiczny, prawo silniejszego - sa glownym powodem wzrostu popularnosci populistow, brexitu i byc moze kolejnych exitow. Cos co ma byc wspolnota nia nie jest, przez co 52% brytoli przestalo sie czuc europejczykami i oby wiecej narodow nie przestalo sie nimi czuc. Ale trzeba czegos wiecej niz ,,wincyj integracji" i szantazy prezia Francji z poparciem 4%.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #8 Ocena: 0

2017-03-11 18:46:24 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2017-03-11 02:25:14, Kanonier30 napisał(a):
Ada jest moderatorką forum i...? To równoznacznik wszechwiedzy czy też konieczności zgadzania w kwestiach migracji i integracji? Coś Ci się miesza kolego z priorytetami.
Powrót Europy międzywojennej...to udajesz czy rzeczywiście nie chwytasz? A jaka będzie Europa, jeśli w UK wygra UKiP, we Francji Front Narodowy...ponadto w poprzednich postach wspominałeś o sunnitach rżnących szyitów w Europie (lub coś w tymże tonie)...hmmm - nie pamiętam dosłownie i nie chce mi się wracać do czytania poprzednich stron. Niemcy się zmieniły od czasów pana z wąsikiem czy Bismarcka. Jeśli nie zauważyłeś, to nie mój problem. Głosisz teorie, które łapią frustraci szukający winnych, kimkolwiek nimi są. Grunt, aby byli winni. Winni własnych niepowodzeń, klęsk, prblemów dnia codziennego. Byli Żydzi, teraz Arabowie, również Polacy...masoneria, finansjera bez wyliczania dalej. Wiesz ile lat pokoju (oprócz lokalnych konfliktów w Jugosławii czy też obecnie w Donbasie) ma Europa dzięki Wspólnotom, Unii, integracji? Najdłuższy okres od epoki Imperium Rzymskiego.

Wiesz sądzę, że dość młody jesteś kolego - sam fakt produkowania postów bez umiaru też bowiem o czymś świadczy. Świat się będzie zmieniał bez naszej indywidualnej woli czy poglądów. Pisanie na tutejszym forum tym bardziej nie zmieni przeobrażeń, a przytakiwanie moderatorom również. Jestem z rocznika, gdzie o wartości (szczególnie) mężczyn świadczyły czyny, a nie lanie wody w sieci. Nie będę opisywał życiorysu, bo nie miejsce i audytorium po temu. Chłopcze, poza douczeniem się historii, to przydałoby Ci się kilika lat w wojsku, ale na kompanii nie wytrzymałbyś tygodnia. Szkoda, bo trochę charakteru mogłoby Ci się przydać, przy jednoczesnym zredukowaniu oglądania czy czytania "politykierów" znad Wisły, Loary czy Tamizy - nieistotne.

Nie byłeś w sytuacji, gdy trzeba strzelać do cywilów, a nawet dzieci i jednocześnie śni Ci się to każdej nocy... pomimo upływu czasu. A więc nie dawaj mi lekcji na temat Arabów czy "gorszych" nacji choćby. W każdej chwili bowiem możesz zająć ich miejsce. Gdy nadejdzie czas realnej próby to znikniesz, jak pamięc po Twoich postach kolego. Baw się dalej do czasu. Zwłaszcza, jeśli integracja europejska załamie się pod wpływem populistów, jak LePen, Farage czy Wilders. I wtedy nie będzie Ci już do śmiechu, podkreślanych przez emotikony.. Trzymaj się zdrowo i dorośnij.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 11-03-2017 02:30 ]

:-]*ROFL*

Nie pisz do mnie chłopcze i skąd możesz wiedzieć ile mam lat i czy byłem w wojsku , a tym bardziej jeżeli uważasz , że jestem młodym " chłopcze " z tego względu jak piszesz "Wiesz sądzę, że dość młody jesteś kolego - sam fakt produkowania postów bez umiaru też bowiem o czymś świadczy."to niemowlakami muszą być Ci ludzie , którzy mają tutaj po naście tysięcy postów przy moim jednym tysiącu *ROFL*

Gdybyś czytał jakąś setną z tego tysiąca moich postów to wiedziałbyś , że już dawno piszę o Europie międzywojennej , która będzie udziałem naszego pokolenia i nie musisz mnie uświadamiać w tym temacie .

Jeżeli masz pretensje do mnie o to co dzieje się w Europie to pomyliłeś adresy.

Bronisz Anieli Makreli z głupoty albo braku świadomości dla kogo ona pracuje?

Zapamiętaj !

UNIA EUROPEJSKA JEST TO DLA POLSKI NAJLEPSZE CO MOGŁO JEJ SIĘ PRZYTRAFIĆ , JAKO WSPÓLNOTA PAŃSTW NARODOWYCH współpracujących ze sobą gospodarczo , ale UNIA EUROPEJSKA , która zwie się tak od podpisania Traktatu w Lizbonie w 2007 roku i coraz większe ingerowanie w poszczególne państwa , tak żeby stworzyć jedno państwo EUROPA nie ma mojej zgody i pewnie wielu , kilkudziesięciu , kilkuset milionów ludzi w Europie .

Świadomy jesteś tego , że Anielica diablica próbuje zorganizować ten chaos i Europę międzywojenną właśnie po to , żeby póżniej wmawiać takim jak ty , że istnieje niebezpieczeństwo ze strony muzułmanów i trzeba ograniczać nasze swobody obywatelskie.

WSZYSTKO TOCZY SIĘ ZGODNIE Z PLANEM ELIT , które wymienią tzw. polityków na prawicowych i dzięki nim zaczną wprowadzać swoje dalsze plany.

Widać to po Polsce , gdzie z jednej strony mamy patriotów , a z drugiej strony coraz więcej ograniczeń obywatelskich .

Widzę , że Jurny ma ochotę z Tobą popisać to niech męczy się i tłumaczy Ci jak ten świat wygląda , bo jako Europejczyk mam prawo bronić swoich praw obywatelskich tak jak to robią w Arabii Saudyjskiej.

Przejdz tam się z krzyżem na piersi albo wyślij kobietę w krótkiej spódniczce to zobaczysz jak traktują tam Europejki.

Norweżka została zgwałcona i za to osadzona w więzieniu.

To samo chcesz w Europie mając córkę , wnuczkę ???

Integruj się z chłopakami "chłopcze"*ROFL**ROFL**ROFL*:-U

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2017-03-12 14:45:43 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

A tak btw., nie wiem czy to rozumiecie ale brexit to poczatek konca ue. Osobiscie nad tym ubolewam bo ue na zasadach wolnego rynku i wiekszej wladzy panstw suwerennych jest bardzo okejowa. Ale jak od poczatku jest sie w 2 czy 3 predkosci pod dyktando ,,nasza kasa=nasza poltyka" to bedzie bum. I oby wojny z tego nie bylo, bo niby zle o Niemcach nie wolno dzisiaj mowic ale nie moznabylo tez w 1936 cz 38 gdy Hitler zostawal czlowiekiem roku, otwieral olimpiady i nikt nie mowil nic zlego.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2017-03-13 19:51:04 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Jurny Jurek. Dokładnie Adolf był człowiekiem roku tygodnika "Time". Efekt znany powszechnie... . Unię rozkładają politycy, których szczyt możliwości to bycie merem, premierem związkowego landu (w Niemczrch) czy starostą. Na tym żerują typy jak Farage i Pani Le Pen, a także reszta. Finał zobaczymy.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,