MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 5 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2017-03-09 00:15:09 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

To co kiedyś wyglądało na teorie spiskowe (Brexir, rozpad UE) dziś jest coraz bardziej realne i niestety niesie to ogromną niepewność, ale już nie spisek, a realne zagrożenie, także nie brnełabym tak w te "teorie spiskowe" jako odżumienie części społeczeństwa :-)

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2017-03-09 00:16:15 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-08 18:35:34, camilius napisał(a):
Brawo zuczek !!! Dawno nie czytałem tak treściwego i konkretnego opisu !!!
Wydaje się,ze UK chyba coś wygrała tym Brexitem...

Jakby nie bylo to skopiowane z innego zrodla to moglby poklepac sie po plecach nawet...
Ada

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2017-03-09 19:26:40 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-03-09 00:16:15, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2017-03-08 18:35:34, camilius napisał(a):
Brawo zuczek !!! Dawno nie czytałem tak treściwego i konkretnego opisu !!!
Wydaje się,ze UK chyba coś wygrała tym Brexitem...

Jakby nie bylo to skopiowane z innego zrodla to moglby poklepac sie po plecach nawet...

Skąd masz takie informacje , że było to skopiowane z innego żródła ???

Pierwsza część tamtego postu jest jako cytat i było skopiowane , żeby nic z tego co ważne nie uciekło.
Jest to fragment o 35 tysiącach funtów , które imigranci spoza UE będą musieli zarabiać .
Jest to maxymalnie 1/3 , 1/4 tego co łącznie napisałem.

Reszta jest ode mnie .

Widzę , że następny moderator stosuje PERSONALNE wycieczki pod adresem forumowiczów.

Musiałaś jakoś pokazać się na forum , żeby zabłysnąć nie gorzej od męskiego moderatora .

Klepcie się nawzajem moderatorzy po plecach , a ode mnie jak najdalej !!!

ZNAJDZ MI TE ZRÓDŁO jezeli piszesz , że to wszystko skopiowałem , a jeżeli nie znajdziesz to PRZEPROŚ za pisanie nieprawdy pod adresem forumowicza !!!:-]

Jak nie masz nic do napisania w temacie , to najlepiej nic nie pisz ...

Powtórka dla moderatorki , żebyś nauczyła się , kiedy jest cokolwiek skopiowane.
Szukaj takiego znaczka " na początku i na końcu wypowiedzi , wtedy będziesz miała pewność , że skopiowałem .
Gdy nie ma tego znaczka , wtedy sam pisałem.
:-]

MÓJ WCZEŚNIEJSZY POST:

To napisz mi czemu kombinowali z imigrantami spoza UE , czyli po wyjściu Brytoli z Unii te przepisy dotyczyłyby także nas Polaków ?

"Imigranci spoza UE, którzy mieszkają w Wielkiej Brytanii od ponad pięciu lat, będą musieli udowodnić, że zarabiają ustaloną na nowym poziomie pensję minimalną, czyli 35 tys. funtów rocznie. Gdy ich zarobki nie osiągną takiego pułapu, zostaną deportowani."

I dalej :
"Nowa polityka imigracyjna wejdzie w życie 6 kwietnia br. Zmiany mają ograniczyć napływ imigrantów spoza Unii Europejskiej - z 60 tys. do 20 tys. osób rocznie - przypomina serwis "Metro".

Przepis ten wywołał szereg kontrowersji i sprzeciwów. Jego krytycy uważają, że deportacja imigrantów spowoduje braki kadrowe w wielu zawodach, w których zarabia się poniżej 35 tysięcy funtów rocznie. Pod petycją, w której wzywano do ponownego rozpatrzenia nowego poziomu pensji minimalnej, podpisało się ponad 100 tys. osób.

W obliczu wielkiego kryzysu, z jakim od dłuższego czasu boryka się brytyjska służba zdrowia (NHS), rząd wyłączył z tego obowiązku zawodowe pielęgniarki, które często ściągane są do Wielkiej Brytanii z najdalszych zakątków świata.

W ciężkiej sytuacji znajdą się z kolei nauczyciele i dziennikarze, którzy rzadko kiedy zarabiają powyżej 35 tys. funtów rocznie."

"Imigranci, którzy zechcą zostać w UK na kolejny rok, będą musieli płacić wyższe kwoty za dostęp do NHS – czasem ponad tysiąc funtów."

Prawo to miało wejść w kwietniu tamtego roku i Anglicy nie będą patrzeć na żadne działanie prawa wstecz , tylko na swój interes.

Już sam pomysł z tymi dochodami jest poroniony , ale dotyczy osób , które tak jak większość z nas jest tutaj od kilku lat i też mogliby powołać się na twoje " prawo nie działa wstecz"

Unia Europejska zacznie się sypać po kolejnych wyborach w Holandii , Francji i Niemczech.

Trump już powiedział co myśli o Unii Europejskiej.

Anglicy , jeżeli nawet nikt nie stoi za ich wyjściem z Unii , to czy nam się to podoba , czy nie , to głównym ich argumentem była imigracja.

Pracujemy , płacimy podatki , ale widocznie co za dużo to nie zdrowo dla Anglików .

Do tego decydująca samodzielnie Merkelowa i jej Sorosowi mocodawcy podejmujący decyzję o przymusowych relokacjach imigrantów zarobkowych z polowy Afryki , Bliskiego Wschodu , Afganistanu , Pakistanu.

Następnie tuż przed referendum podanie informacji o możliwości otwarcia granic i poruszania się bez wiz po Europie 80 milionów islamskich Turków.

Do tego kilka zamachów zorganizowanych przez Mossad , gdzie jeden z dziennikarzy nagrał w czasie jednego tygodnia dwa akty terrorystyczne.
Jeden w Nicei , drugi w Monachium.
Pózniej okazało się , że jego żoną jest agentka Mossadu , która kandydowała na prezesową Światowej Federacji Żydów na Manhatanie.

To zaczęło działać na wyobrażnię Brytyjczyków.

Pytanie czy było to robione specjalnie , żeby zacząć organizować chaos w Europie od wyjścia UK z UE ?

I na koniec :

"Już nie długo zgodnie z planami Ukraińcy nie będą potrzebować wiz do Unii Europejskiej."

A jest ich więcej niż nas Polaków i ich sytuacja w kraju jest gorsza niż u nas.

Dojdzie do tego , że banderowcy będą walczyć na ulicach z arabami , szyici z sunnitami , Turcy z Kurdami i dlatego Anglicy ewakuują się nawet kosztem strat w gospodarce i rozwaleniem się Wielkiej Brytanii.

Ich agentura musi mieć dobre dowody na to co będzie się już nie długo działo w Europie , bo nie strzelali by sobie takiego samobója w postaci możliwości ucieczki finansjery i korporacji z Wysp , czy odłączenia się Szkocji czy Irl.Pół od Anglii .

Pożyjemy, zobaczymy i aby nie wyszło na moje ...

A oprócz tego , to czy Polacy mieszkający w Polsce chcieliby u siebie widzieć miliony imigrantów zarobkowych z połowy Afryki , Bliskiego Wschodu i połowy Europy ???

Jak na Wyspach zacznie wszystko drożeć , funt zacznie spadać w dół to nikt nie będzie musiał stąd wyrzucać Polaków .

Jak ktoś miał trochę wyobrażni i zostawił sobie mieszkanie w Polsce albo próbował oszczędzać tutaj pieniądze to poradzi sobie w Polsce .

Anglik nie dałby rady żyć w Polsce , ale Polak sobie poradzi , tak więc bez paniki .

Ja bardziej martwiłbym się tym, komu zależy na wojnie w Europie i jaki będą miały świat następne pokolenia ?

I na koniec .

Anglicy nie raz w historii pokazywali , że nas nie szanowali , sprzedawali i mieli w czterech literach stojąc i organizując rożnego rodzaju wojny z udziałem Polaków i nie chodzi tylko o 2 WŚ .

Tak więc Twoje argumenty o działaniu prawa wstecz , gdyby nawet były prawdą , to Anglicy i tak będą to mieli w poważaniu ...

THE END

Jeszcze jedna sprawa.
Jeżeli masz jakikolwiek problem , z tym że cokolwiek tutaj kopiuje , to napisz do swoich przełożonych i NIECH ZLIKWIDUJĄ MOŻLIWOŚĆ KOPIOWANIA LINKÓW , KOPIOWANIA OBRAZKÓW I FILMIKÓW Z YOUTUBE.

U Ciebie widzę pisanie pojedyńczych zdań nabijając sobie ilość postów

Ja piszę o jakimś temacie , cytuję artykuły , wklejam linki , żeby dla chcących , którzy chcą się głębiej w temat zagłębić mieli tą możliwość wchodząc w linki . Wklejam rysunki , które czasami więcej mówią niż twoje pojedyńcze zdania , czy włączam filmiki , których nie da się opisać w kilku zdaniach , bo trwają dłuższy czas , a jest w nich za dużo ważnych informacji. wtedy piszę minuty , które są interesujące.

JAKO MODERATOR tego FORUM powinnaś to wszystko wiedzieć i nie czepiać się ...

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 09-03-2017 20:09 ]

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2017-03-09 20:08:54 (8 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-09 19:26:40, zuczek2246 napisał(a):

"Metro", serio? A "Metro" powoluje sie na jakie zrodlo? Dasz link do tego tekstu, dzieki.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #5 Ocena: 0

2017-03-09 20:16:53 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-03-09 20:08:54, Severance_ napisał(a):
Cytat:

"Metro", serio? A "Metro" powoluje sie na jakie zrodlo? Dasz link do tego tekstu, dzieki.

To wszystko jest w cytacie .
Nie przeglądałem serwisu "Metro", tylko artykuł , w którym jest napisane , że tego newsa puściło " Metro".

Chcesz rozbierać każde zdanie na czynniki pierwsze to baw się i szukaj .

Jak puszczam w eter linki , żeby potwierdzić żródło tego o czym piszę to nie dobrze .
Jak nie ma linku , to pytanie "dasz link?" *ROFL*

Nie mam czasu na dialogi nic nie wnoszące , a tylko szukające zaczepki .

Szukaj a znajdziesz ...:-]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: +1

2017-03-09 20:16:59 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Ada i Zuczek...a jakbyscie jeszcze umieli czytać ze zrozumieniem. Boże...ludzie, myślcie trochę. Czy Europejska Karta Społeczna czy Rada Europy to organy mające moc prawną wobec imigrantów spoza Europy czy EOG? Rozróżniacie w ogóle Unię Europejską, Radą Europejską, Radę Europy, Europejski Obszar Gospodarczy czy Europejski Trybunał Praw Człowieka? Do szkół, a potem 'piać' z zachwytu nad swoją 'mądrością'! Stąd też zrobiłem sobie kilkumiesięczną przerwę w odwiedzaniu forum, bo tutejsze 'autorytety' wiedzę mają na poziomie kilkulatków i jedynie sądzicie, że coś wiecie. Zatem dobrego samopoczucia i taplania sie w swoim 'bajorku' samozadowolenia z rzekomej błyskotliwości. Ufff...

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 09-03-2017 20:21 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #7 Ocena: 0

2017-03-09 20:19:57 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Ps. Zniesienie wiz 'gwiazdy' nie oznacza prawa stałego pobytu, pracy i korzystania ze świadczeń. Odnosi się do wiz turystycznych, których okres trwa z reguły 3 miesiące. Ale nowina...nie?

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #8 Ocena: 0

2017-03-09 20:23:45 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Aha, odnośnie pyskówek na cytaty. Wujka 'Google' polecam i serwisy oficjalne poszczególnych instytucji. A Zuczek zredukuj towar, który bierzesz, bo raczej marnej jakości. Dla zdrowia, może mniej głupot będziesz pisał i cytował kolego.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #9 Ocena: 0

2017-03-09 20:29:42 (8 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-09 20:16:53, zuczek2246 napisał(a):
Cytat:

2017-03-09 20:08:54, Severance_ napisał(a):
Cytat:

Chcesz rozbierać każde zdanie na czynniki pierwsze to baw się i szukaj .

To Ty zamiesciles bzdeta (!) i jeszcze strzelasz focha. Dosyc uwaznie przegladam brytyjska prase (oprocz DM, ale i o tym czasami dyskutuja na "reddit" ) i jestem zdziwiona, ze polskie metro pisze o czyms czego mnie sie tu nie udalo przeczytac, ale...co ja tam wiem, zuczek wie lepiej!

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 09-03-2017 20:30 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2017-03-09 20:50:59 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Ogolnie duzo fajnych rzeczy ja lubie takie spiskowe teorie na yt jest tego na tony niektore materialy naprawde mroza krew w zylach
Ale nie wszystko warto pisac np ta wzmianka o trumpie i rosyjskich prostytutkach ...zrodlo to pewnie tvn lub cnn?
Nawet w stanach lewicowe media skrytykowaly swoich za wypuszczenie w obieg tego newsa
Ktory byl rozpowszechniony przez bylego agenta celebryte
Jak powstal fed krachy w stanach kulisy wojny w wietnamie kto pociaga za sznurki fajne wiadonosci ale nawet gdyby wszyscy to wiedzieli to niczego to nie zmieni przyklad?
Banka z 2008roku kazdy wie ze to byl przekret i co? nic... ;)

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,