Str 191 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
tesstickle |
Post #1 Ocena: 0 2021-03-07 17:37:38 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat:
2021-03-07 17:34:21, karjo1 napisał(a):
Ciekawostka z ogloszen z wakatami:
'Must have current Security Clearance. UK Nationals only (No Dual citizenship).'
Bezpieczeństwo narodowe. Ja już się z tym spotykałem wiele lat temu.
Zbrojeniówka np.
I nie ma to nic wspólnego z brexitem. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2021-03-07 17:45:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zaskoczylo mnie, ze wlasnie nic wojskowego ani wywiad czy podobne.
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #3 Ocena: 0 2021-03-07 17:50:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Może być np. zwykłe laboratorium (zwykłe z wyglądu)  - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
galadriel |
Post #4 Ocena: 0 2021-03-07 18:10:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
TWI np, robia tam pociski dla armii. Niby musi byc brytyjski staff, including ochrona, ale roznie to wyglada, np. z zastepstwami, na wszstko sie znajdzie sposob jesli ktos chce dla nich pracowac  [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 07-03-2021 18:12 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
cris82 |
Post #5 Ocena: 0 2021-04-24 14:06:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Brussels has been humiliated after European Union businesses look to invest in Britain instead of the continent, according to one top German business lobbyist. Ulrich Hoppe, director-general of the German-British Chamber of Industry & Commerce, told The Telegraph that many firms in Germany are turning their focus from the EU to Britain. Julian Jessop, an economist at the Institute of Economic Affairs (IEA), told talkRADIO that the outlook for the UK is "looking pretty good, particularly when compared to the EU"."
|

|
 |
|
|
stanislawski |
Post #6 Ocena: 0 2021-04-24 18:07:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Ale jakieś konkrety? Co za biznesy, ile - bo rozumiem, że niemieckie (tylko)? [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 24-04-2021 18:08 ]
|

|

|
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2021-05-06 19:09:10 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Francja grozi odcięciem dostaw prądu na Jersey. W tle konflikt o połowy
Brytyjska marynarka wyśle dwie łodzie patrolowe na wyspę Jersey - dependencję Korony Brytyjskiej na kanale La Manche. Ma to być "środek zapobiegawczy" w związku z groźbami Francji, że odetnie ona dostawy prądu lub zablokuje główny port wyspy.
Spór wybuchł w związku z nowym systemem wydawania licencji francuskim łodziom rybackim. System - wprowadzony przez rząd Jersey w ramach umowy o handlu i współpracy między Wielką Brytanią a UE - wymaga, by francuskie łodzie wykazywały, iż mają historię połowów na wodach Jersey. Francuskie władze oświadczyły jednak, że "nowe środki techniczne" dotyczące połowów u wybrzeży Wysp Normandzkich nie zostały przekazane UE, co czyni je "nieważnymi".
źródłomoje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Kanonier30 |
Post #8 Ocena: 0 2021-05-08 17:04:07 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
W Szkocji większość mandatów do Holyrood jest w rękach SNP. Walka o kolejne referendum niepodległościowe w Szkocji będzie największym śladem obecnych wyborów.
Tutaj warto wspomnieć, że to Brexit dał świeże 'paliwo' dla SNP i dążenia Szkocji do oderwania się od UK i- w konsekwencji - przyłączenia, jako niezależne państwo do Unii Europejskiej. Zgodnie z wolą wyborców, którzy w 2016 chcieli pozostania w Unii.
Zmierzch Wielkiej Brytanii może być szybszy i o wiele bardziej bolesny. To jest wydarzenie o wiele bardziej istotne od tego kto zostanie tym razem burmistrzem Londynu. Zresztą to dotyczy całości wyborów lokalnych w Anglii.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2021-05-11 14:11:12 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
coś się zmienia w Unii
PRZEDYSKUTOWAĆ FUNKCJONOWANIE STREFY SCHENGEN Michel Barnier, były negocjator UE ds. brexitu powiedział we wtorek, że należy zawiesić imigrację na 3-5 lat i przedyskutować w gronie europejskich partnerów funkcjonowanie strefy Schengen.
Potrzeba 3-5-letniego "moratorium na imigrację", aby przemyśleć i zmienić procedury w tym czasie - oświadczył Barnier w stacji France 2. Jego zdaniem należy jednak utrzymać prawo do azylu.
Na zarzut, że "zbliża się do retoryki (szefowej Zjednoczenia Narodowego) Marine Le Pen", Barnier odpowiedział, że "nie potrzebuje pani Le Pen do zrozumienia problemów Francuzów".
źródło
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #10 Ocena: 0 2021-05-11 14:35:42 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Juz w maju rok temu pisalam , ze Schengen nigdy do nas nie wroci w tej formie jaka ja poznalismy. A granice poza nia sie uszczelnia baaardzo. Marna satysfakcja, ze mialam racje.
W ogole sporo rzeczy przwidzialam i to mnie bardzo martwi bo moje dalsze prognozy sa malo optymistyczne. I bardzo bym sie chciala mylic.
|

|
 |
|