MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 191 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 190 | 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 191 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2021-03-07 17:37:38 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2021-03-07 17:34:21, karjo1 napisał(a):
Ciekawostka z ogloszen z wakatami:
'Must have current Security Clearance. UK Nationals only (No Dual citizenship).'

Bezpieczeństwo narodowe. Ja już się z tym spotykałem wiele lat temu.
Zbrojeniówka np.
I nie ma to nic wspólnego z brexitem.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2021-03-07 17:45:55 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zaskoczylo mnie, ze wlasnie nic wojskowego ani wywiad czy podobne.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2021-03-07 17:50:23 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Może być np. zwykłe laboratorium (zwykłe z wyglądu):-8
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-03-07 18:10:55 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

TWI np, robia tam pociski dla armii. Niby musi byc brytyjski staff, including ochrona, ale roznie to wyglada, np. z zastepstwami, na wszstko sie znajdzie sposob jesli ktos chce dla nich pracowac:8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 07-03-2021 18:12 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2021-04-24 14:06:56 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"Brussels has been humiliated after European Union businesses look to invest in Britain instead of the continent, according to one top German business lobbyist. Ulrich Hoppe, director-general of the German-British Chamber of Industry & Commerce, told The Telegraph that many firms in Germany are turning their focus from the EU to Britain. Julian Jessop, an economist at the Institute of Economic Affairs (IEA), told talkRADIO that the outlook for the UK is "looking pretty good, particularly when compared to the EU"."

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2021-04-24 18:07:33 (4 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ale jakieś konkrety? Co za biznesy, ile - bo rozumiem, że niemieckie (tylko)?

[ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 24-04-2021 18:08 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-05-06 19:09:10 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Francja grozi odcięciem dostaw prądu na Jersey. W tle konflikt o połowy

Brytyjska marynarka wyśle dwie łodzie patrolowe na wyspę Jersey - dependencję Korony Brytyjskiej na kanale La Manche. Ma to być "środek zapobiegawczy" w związku z groźbami Francji, że odetnie ona dostawy prądu lub zablokuje główny port wyspy.

Spór wybuchł w związku z nowym systemem wydawania licencji francuskim łodziom rybackim. System - wprowadzony przez rząd Jersey w ramach umowy o handlu i współpracy między Wielką Brytanią a UE - wymaga, by francuskie łodzie wykazywały, iż mają historię połowów na wodach Jersey. Francuskie władze oświadczyły jednak, że "nowe środki techniczne" dotyczące połowów u wybrzeży Wysp Normandzkich nie zostały przekazane UE, co czyni je "nieważnymi".

źródło
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #8 Ocena: 0

2021-05-08 17:04:07 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

W Szkocji większość mandatów do Holyrood jest w rękach SNP. Walka o kolejne referendum niepodległościowe w Szkocji będzie największym śladem obecnych wyborów.

Tutaj warto wspomnieć, że to Brexit dał świeże 'paliwo' dla SNP i dążenia Szkocji do oderwania się od UK i- w konsekwencji - przyłączenia, jako niezależne państwo do Unii Europejskiej. Zgodnie z wolą wyborców, którzy w 2016 chcieli pozostania w Unii.

Zmierzch Wielkiej Brytanii może być szybszy i o wiele bardziej bolesny. To jest wydarzenie o wiele bardziej istotne od tego kto zostanie tym razem burmistrzem Londynu. Zresztą to dotyczy całości wyborów lokalnych w Anglii.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-05-11 14:11:12 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

coś się zmienia w Unii

PRZEDYSKUTOWAĆ FUNKCJONOWANIE STREFY SCHENGEN Michel Barnier, były negocjator UE ds. brexitu powiedział we wtorek, że należy zawiesić imigrację na 3-5 lat i przedyskutować w gronie europejskich partnerów funkcjonowanie strefy Schengen.
Potrzeba 3-5-letniego "moratorium na imigrację", aby przemyśleć i zmienić procedury w tym czasie - oświadczył Barnier w stacji France 2. Jego zdaniem należy jednak utrzymać prawo do azylu.

Na zarzut, że "zbliża się do retoryki (szefowej Zjednoczenia Narodowego) Marine Le Pen", Barnier odpowiedział, że "nie potrzebuje pani Le Pen do zrozumienia problemów Francuzów".

źródło
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2021-05-11 14:35:42 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Juz w maju rok temu pisalam , ze Schengen nigdy do nas nie wroci w tej formie jaka ja poznalismy. A granice poza nia sie uszczelnia baaardzo. Marna satysfakcja, ze mialam racje.
W ogole sporo rzeczy przwidzialam i to mnie bardzo martwi bo moje dalsze prognozy sa malo optymistyczne. I bardzo bym sie chciala mylic.

Do góry stronyOffline

Strona 191 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 190 | 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,