MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 173 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 172 | 173 | 174 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 173 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2019-11-27 13:35:09 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No ja mam taka nadzieje, ze jednak lejber a najlepiej lib dem. I po brexicie; )

Cytat:
Młodzi, niewykształceni i mało zamożni (...)

nie tylko mloda biedota. Moj ex Anglik byl bidny jak mysz koscielna (przez wlasna glupote zreszta- gambling) zagorzalym milosnikim:) torysow i byl stary. To wyniosl z rodziny chyba, bo tam pokolenia wstecz byly ustawione i pro biznesowe, i tak zstalo zakodowane w tym lbie. A to, ze dzis glosowanie na nich bylo kompletnie nie w jego interesie to juz nie mialo znaczenia. Braki w edukacji tez w jego przypadku pasuja. I zgadzam sie, to najdziwniejszy elektorat:

sikiera przekonala drzewa, ze skoro ma drewniany uchwyt, to jest jednym z nich; )

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2019-11-27 15:00:34 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2019-11-27 13:35:09, galadriel napisał(a):
No ja mam taka nadzieje, ze jednak lejber a najlepiej lib dem. I po brexicie; )

Cytat:
Młodzi, niewykształceni i mało zamożni (...)

nie tylko mloda biedota. Moj ex Anglik byl bidny jak mysz koscielna (przez wlasna glupote zreszta- gambling) zagorzalym milosnikim:) torysow i byl stary. To wyniosl z rodziny chyba, bo tam pokolenia wstecz byly ustawione i pro biznesowe, i tak zstalo zakodowane w tym lbie. A to, ze dzis glosowanie na nich bylo kompletnie nie w jego interesie to juz nie mialo znaczenia. Braki w edukacji tez w jego przypadku pasuja. I zgadzam sie, to najdziwniejszy elektorat:

sikiera przekonala drzewa, ze skoro ma drewniany uchwyt, to jest jednym z nich; )

Zastanawiałem się dlaczego biali Anglicy, np. z mojej pracy głosują na konserwatystów i doszedłem do wniosku, że być może chodzi o pewnego rodzaju poczucie przynależności do pewnej "elity". Guzik z tego mają bo to są jak najbardziej warstwy socjalne, w ich interesie działałby rząd lewicowy, który chociażby udawał, że reprezentuje ich interesy.

Do góry stronyOnline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2019-11-27 15:12:25 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

ZlotaPerla 1, a tak, warto. Wrzuciłem krótki wpis w wątku "Warte zobaczenia w UK", choć to pewne nadużycie, bo jednak to terytorium zamorskie. Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2019-11-27 18:03:58 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

@daavid a co to za praca?

(w sensie gdzie ci twoi Anglicy pracuja; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 27-11-2019 18:04 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2019-11-27 18:37:36 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Magazyn z towarem.
Ci Anglicy są tacy raczej nie tyle co durni a raczej bez ambicji. Robiłem tam tylko dlatego, że mi godziny pasowały bo dało się prace dopasować do życia rodzinnego. No i wszyscy za Brexitem bo niby wszystko jest przeciwko nim *ROFL*

Do góry stronyOnline

Zygmunt_Merytor

Post #6 Ocena: 0

2019-11-27 21:18:18 (6 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Obrazek
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

kaktusak

Post #7 Ocena: 0

2019-11-28 07:53:10 (5 lat temu)

kaktusak

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2019

Ja bym sie tak nie rozpedzal ze jak labour - to po brexicie
https://www.bbc.co.uk/news/election-2019-50580699
Niektorzy tu chyba maja ciagle rozowe okulary na nosie, wczoraj A.Burnham (mayor Manchesteru, podobno remain ,ale on z Leigh - zubozalego miasteczka pod Manchesterm, powiedzial ze po ewentualnej wygranej labour to renegocjacja deal'a a potem on poprze leave w ewentualnym referendum)
Przyznam ze jak mialbym wybierac brexit a rzad Corbyna (z jego zapowiedziami) to mam watpliwosci. Moj "seat" bylo w 2017 - labour 57%, conserv - 38%, wiec moge sobie zaglosowac na libdem ale wtedy glos do kosza, albo rozwazyc alternatywy..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2019-11-28 17:16:01 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Sondaże sondażami ale póki co torysi prowadzą. Taki efekt jak w Polsce chyba - ile ich wyborców się obraża od głupków, nieuków to tym bardziej się mobilizują. Mimo wszystko w tym kraju jest mniej głupków o czym świadczy poparcie dla Corbyna - ich elektorat to główni ci, co nie robią i liczą, że Corbyn zabierze tym co mają i rozda więcej tym co nie chce się pracować czy wyuczyć jakiegoś zawodu dającego forsę. Siłą rzeczy Corbyna nie popiera średnia i drobna przedsiębiorczość - bo to im głównie ten komuch dobierze się do kieszeni by cider lał się strumieniami na council estetach.

Jest artykuł na MW o poparciu. U mnie w pracy wszyscy dobrze zarabiający i wykształceni mimo, że zdania o brexicie mają różne to na corbyna nie zagłosuje nikt. Za ciężko pracują i za ciężko pracowali na swoje pozycje i majątki by im jakiś czerwony trockista zabierał pieniądze. Przecież ten moskiewski dinozaur z czasów ZSRR chce dodatkowo opodatkować właścicieli ogródków bo to ,niesprawiedliwość społeczna i luksus'' - jedni mają inni nie więc ci co mają niech bulą kasę albo do bloku.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2019-11-29 02:45:33 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Nie wiem czy jest dokładnie tak jak piszesz bo cześć tych którzy nic nie robią i mają postawę roszczeniową głosują właśnie na konserwatystów. Być może to efekt przejęcia głosów od Faraga i jemu podobnych.
Z chęcią po wyborach zobaczę jakieś opracowania.
Moim zdaniem problem Laburzystów jest złożony. Kiedyś zbyt bardzo zaczęli przypominać swoją opozycję bo Tonego Blaira zbliżyli się tak naprawdę do grup biznesowych (głosili jakieś pierdoły o trzeciej drodze). Nie rozumiem też po co im teraz ktoś taki jak Corbin bo to faktycznie komunista z krwi i kości. Do tego jego opozycja skutecznie przyszła mu jakieś łatki, czasami zmyślone jak np. antysemity.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 29-11-2019 02:53 ]

Do góry stronyOnline

Severance_

Post #10 Ocena: 0

2019-11-29 13:09:35 (5 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2019-11-28 17:16:01, Jurny_Jurek napisał(a):
Sondaże sondażami ale póki co torysi prowadzą. Taki efekt jak w Polsce chyba - ile ich wyborców się obraża od głupków, nieuków to tym bardziej się mobilizują. Mimo wszystko w tym kraju jest mniej głupków ..

:-]*THUMBS UP*

Borys Johnson o brytyjskiej, męskiej klasie pracującej :
Cytat:
bezużyteczni pijacy i kryminaliści

O dzieciach samotnych matek (to tylko Brytyjki, Pakistanki nie mają prawa być samotne)..:
Cytat:
głupie, agresywne bachory

(Johnson ma co najmniej pięcioro dzieci z różnymi kobietami)

Wygląda na to Jurek , że analiza brytyjskiego wyborcy i polityki po raz pierwszy na medal!

Słowo o Corbynie, dla mnie (i nie tylko dla mnie), on jest jakimś negatywnym fenomenem!
Jeśli przywódca największej partii opozycyjnej przegrywa z kretesem w sondażach popularności z kimś takim jak Johnson, to coś na poważnie Jest nie tak! Lajburzysci nie mają szans z Corbynem, wszyscy zdają sobie z tego sprawę tylko nie Corbyn!
Johnson kłamie, obraża , pieprzy bzdury - tylko z dzisiaj, jedna z największej korzyści brexitowej usunięcie tampon tax - ale i tak jest ulubiencem szarakow. Porażka.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Strona 173 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 172 | 173 | 174 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,