Str 167 z 193 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2019-10-24 15:11:37 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ja mialem na mysli piane na facebooku o ktorej pisala perelka : P
|
kaktusak | Post #2 Ocena: 0 2019-10-24 15:30:02 (6 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
nie wiedzialem ze farbowane lisy bija piane, to pewnie wsciekliza
![]() |
NightFury | Post #3 Ocena: +1 2019-10-24 16:48:25 (6 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2019-10-24 08:44:40, ZlotaPerla1 napisał(a): Tak, a dokładnie treść posta z FB i powiem burza odpowiedzi jest pod nim: "Droga Polonio nie płacąca podatków w Polsce. Proszę Was abyście nie brali udziału w wyborach. Proszę nie decydujcie kto ma rządzić w kraju w którym nie mieszkacie. Nie skorzystajcie z prawa głosu. My Wam parlamentu nie wybieramy - więc Wy nie róbcie nam tego" Bezrobotni tez nie płaca podatków w Polsce a głosować mogą... Music leads me through my life
|
graphium | Post #4 Ocena: +1 2019-10-24 16:54:00 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-04-2016 Skąd: Cambridge |
Cytat: 2019-10-24 15:30:02, kaktusak napisał(a): nie wiedzialem ze farbowane lisy bija piane, to pewnie wsciekliza ![]() Poziom, do jakiego spadł teraz ten temat (jeszcze całkiem niedawno jeden z ciekwaszych na forum) i "dyskusja" jest wręcz szokujący. Szokujące jest też to, ile szkody może wyrządzić "internetowy troll" - czytając już się pogubiłem kto zaczął, ale winni po części są wszyscy go karmiący. Nawet nie dziwię się że Kanonier30 przestał się udzielać w tym wątku, aczkolwiek mi osobiście brakuje jego postów, które, jak teraz widać zdecydowanie podwyższały jakość dyskusji. [ Ostatnio edytowany przez: graphium 24-10-2019 16:54 ] |
Severance_ | Post #5 Ocena: +1 2019-10-24 22:41:43 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-10-24 14:18:51, malben1 napisał(a): ...spodobal mi sie wczoraj krotki raport na BBC i wywiad z brytyjskim producentem czesci samochodowych... ![]() mniej wiecej tak to szlo: -dziennikarz pyta czy wszystko idzie zgodnie z planem ktory podal mu 3 miesiace wczesniej, -On odpowiada, ze tak, juz przenosi czesc produkcji (na kontynent - EU)... -...(niezreczna cisza)... -dziennikarz - ...no ale co z produkcja tutaj? (w UK) -On - no bede zwalnial powoli... -...(niezreczna cisza)... -dziennikarz - ...no ale to takie drastyczne... -On - no ale ludzie glosowali za TYM... ![]() ![]() szczery... Ja nie oglądam tv, ale z internetu wiem ,że bbc to propaganda torysow, więc zaskoczył mnie ten wywiad i jak czytam zaskoczył też dziennikarza, nie poszło tak jak powinno (jak cały ten Brexit). Wróciłam do tego postu ponieważ właśnie czytam, że: bbc przedstawiło informacje o tym , że Parlament nie zaaprobowal "dealu" Johnsona w formie oskarzajacej Partię Pracy o blokowanie Parlamentu. W każdym razie Brexitu w tym miesiącu nie będzie, kiedy będzie nie wiadomo. Wcześniejszych wyborów tez pewnie nie będzie, ale to się okaże jutro kiedy UE da odpowiedź w sprawie kolejnego przedłużenia i jeśli Johnson przestanie grozić twardym brexitem- taki warunek postawił Corbyn. PS: ten wątek ma 167 stron i nie zapełnił ich wszystkich, osobiście @kanonier (!), @kanonier pisze od czasu do czasu dłuższe teksty, a inni co mogą i wiedzą, albo nie wiedzą. Nieważne. Dzięki temu, że się tu trochę ludzie poprzepychali wątek odżył i się okazało, że całkiem sporo ludzi się tematem interesuje! [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 24-10-2019 22:47 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2019-10-24 22:50:15 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2019-10-24 16:54:00, graphium napisał(a): Nawet nie dziwię się że Kanonier30 przestał się udzielać w tym wątku Też mi brakuje postów Kanoniera30, ale on wogóle ostatnio nie udziela się na forum, nie tylko w tym wątku, także nie dorabiałabym tutaj żadnej ideologii. Natomiast sam brexit i całe wokół niego zamieszanie jest samo w sobie na tyle chaotyczne, szokujące i już bardziej przypomina tanią operę mydlaną niż cokolwiek poważnego, że nie jest w stanie tego przebić ani mojawyspa, ani jej użytkownicy. Chciałoby się nawet powiedzieć jaki pan taki kram ![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2019-10-25 00:12:58 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2019-10-24 16:54:00, graphium napisał(a): Poziom, do jakiego spadł teraz ten temat (jeszcze całkiem niedawno jeden z ciekwaszych) PS. Jeszcze przed snem dorzucę, bo edytować już nie mogę, że sam nie przyczyniłeś się ani do popularności tego wątku, ani tym bardziej do budowania jego poziomu więc jeśli postanowiłeś (co szanuję) być jego anonimowym obserwatorem to może takim pozostań? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
graphium | Post #8 Ocena: 0 2019-10-25 09:48:56 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-04-2016 Skąd: Cambridge |
Cytat: 2019-10-24 22:41:43, Severance_ napisał(a): Ja nie oglądam tv, ale z internetu wiem ,że bbc to propaganda torysow, więc zaskoczył mnie ten wywiad i jak czytam zaskoczył też dziennikarza, nie poszło tak jak powinno (jak cały ten Brexit). BBC propagandą torysów? Ja odnoszę zupełnie inne wrażenie. Co ciekawe, czytuje czasem (głównie dla rozrywki) komentarze pod artykułami i newsami na stronach internetowych BBC - krytyka o "political bias" na BBC zawsze płynie od strony zwolenników Brexitu (głównie tych fanatycznych). Być może są (BBC) na tyle subtelni że mi to umknęło - myśląc o medialnej stronniczości politycznej, zawsze na pierwszym miejscu nasuwa mi się na myśl Telewizja Polska czy też ostatnio ogólnie telewizja w Polsce - też nie oglądam telewizji na co dzień, ale miałem (nie)przyjemność oglądać kilka razy TVP wiadomośći i Fakty TVNu. Cytat: 2019-10-24 22:41:43, Severance_ napisał(a): PS: ten wątek ma 167 stron i nie zapełnił ich wszystkich, osobiście @kanonier (!), @kanonier pisze od czasu do czasu dłuższe teksty, a inni co mogą i wiedzą, albo nie wiedzą. Nieważne. Dzięki temu, że się tu trochę ludzie poprzepychali wątek odżył i się okazało, że całkiem sporo ludzi się tematem interesuje! Oczywiście że Kanonier nie jest jedynym kontrybutorem tego wątku - bardziej, w dość dużym skrócie myślowym, chciałem się odnieść do krytyki jego tekstów, która go kilka stron wcześniej spotkała. Mi osobićie dobrze czyta się jego, jak ktoś to nazwał "elaboraty", mimo że nie ze wszystkim się zgadzam. W każdym razie ten wątek jako całość, jak dla mnie, jest chyba głównym powodem odwiedzania forum. Podejrzewam że jest nas więcej. Cytat: 2019-10-25 00:12:58, SweetLiar napisał(a): sam nie przyczyniłeś się ani do popularności tego wątku, ani tym bardziej do budowania jego poziomu więc jeśli postanowiłeś (co szanuję) być jego anonimowym obserwatorem to może takim pozostań? SweetLiar, dziękuję za zachęte. Być może (nie)skorzystam. Cóż, chyba jednak mogą nas czekać wcześniejsze wybory. Jeśli do tego dojdzie, zastanawiam się jakie szanse ma opozycja. Patrząc na niezdecydowanie partii pracy, czy też raczej nieudolnośc jej lidera, na dzień dzisiejszy torysów raczej nie pokonają. Chyba są tego świadomi. Tak naprwdę jedyny ruch i szansę na wygraną jaki widzę to pójście "Va Bank" czy też "All in" - jeśli wygramy wycofujemy Artykuł 50 i odwołujemy Brexit - ale to raczej nie z Corbynem. [ Ostatnio edytowany przez: graphium 25-10-2019 10:17 ] |
Mustafa1975 | Post #9 Ocena: 0 2019-10-25 11:45:57 (6 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Birmingham |
To wtedy Nokila by wygrała w Szkocji i wyprowadziła ja z Uk a co tam referenda i demokracja.
|
Zygmunt_Merytor | Post #10 Ocena: 0 2019-10-25 13:11:07 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Wydaje mi sie, ze Kanonier wspominal kiedys o planowanych wakacjach w Gibraltarze w okolicach halloween - byc moze stad jego absencja na forum. Przypuszczam, ze pobyt w tak interesujacym miejscu (takze z punktu widzenia breksitowych sytuacji i planowania przyszlych aranzacji) podsunie mu ciekawe spostrzezenia, dodatkowa perspektywe do oceny biezacych wydarzen
Mam nadzieje, ze sie podzieli jakimis refleksjami tutaj. I krotko, "waskotorowo" (bo temat zbyt obszerny na jakiekolwiek zwarte podsumowania): Wazne jest zeby w analizie wydarzen, pamietac o tym, ze NAJWAZNIEJSZE jest utrzymanie sie przy wladzy (dla Torysow) i odzyskanie jej (dla Labour czy, na doczepke, dla LibDem) Brexit (zapominajac na chwile o tym, ze jest to, byc moze, celowo wykreowany "projekt" ) jest jedynie tlem - dodatkowa okolicznoscia, ktora trzeba "managed" w taki sposob, zeby zapewnic partii wygrana w wyborach i wladze na kolejnych 5 lat. Stad tez szalenie istotne sa detale dotyczace "timingu" przedwczesnych wyborow. Torysi musza uwazac na Faraga (choc niektorzy twierdza, ze mozliwy jest oficjalny sojusz miedzy Brexit party a konserwatystami, polegajacy na niewystawianiu kandydatow w okregach, w ktorych konkurowaliby ze soba) Cummings forsuje kolejny, chyba najbardziej pusty slogan - "let's just get "IT" done..... Przy czym czym jest owo "IT" - nikt do konca nie wie..... Wmawia sie opinii publicznej, ze wszyscy jestesmy juz straszliwie umeczeni i dlatego powinnismy kupic to auto, bez zagladania pod jego maske (porownanie zapozyczone od Jamesa O'Briana z lbc) W takich okolicznosciach, na sztandarach "dostarczenia brexitu" Johnson bardzo chcialby rozpisania wyborow. Nie bardzo za to pasuje mu parotygodniowy obsuw, po tym jak UK wkroczy w czas podarowanego przez EU "extension period" - co do ktorego zarzekal sie wszak, ze "rather be dead in the ditch etc....." Nie wspominajac juz o dziecinnym wymigiwaniu sie od wziecia odpowiedzialnosci za wyslanie listu (od Premiera) z powodu, rzekomego, jego niepodpisania ???? Do tego jeszcze epizod z wrzuceniem DUP "pod kola autobusu" i odstapienie od polisy utrzymania Irlandii Polnocnej w aranzacjach identycznych do tych obowiazujacych w reszcie UK.... itd, itd..... Generalnie - kazda minuta niemalze, dorzuca kolejnych kamyczkow do ogrodka. Mysle, ze nawet Kanonierowi byloby trudno o jakies zwarte podsumowania, bo kazdy "snapshot" obecnej sytuacji, przedawnia sie w zaledwie pare mgnien oczych ![]() Milego weekendu wszystkim. [ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 25-10-2019 13:47 ] A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|