MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 163 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 162 | 163 | 164 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 163 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: +1

2019-10-23 10:54:54 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
dlatego nie jest mi szkoda lekkoduchow za 30lat pewnie kilkaset tysiecy Polakow bedzie takimi biednymi dziadkami ktorych chca deportowac bo w wieku 30lat nie mysleli o swojej przyszlosci wiazac swoje zycie z panstwem w ktorym maja status goscia potocznie zwanym statusem ss

Trochę powierzchowne masz informacje, bo osoby z 30letnim czy ogólnie przed wejsciem Polski do EU terminem pobytu w UK, mają inne niż Settled Status podstawy pobytu.

Osoby bez brytyjskiego obywatelstwa są tutaj atakowane, jakby były winne brexitowi, raczej nie fair podejście.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #2 Ocena: 0

2019-10-23 10:59:39 (6 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2019-10-23 09:34:12, cris82 napisał(a):
dziwne zebym mial skoro przyjechalem w polowie 2013
piszesz "chrisowie" to ci odpowiadam co robili ludzie mojego pokroju

Ależ ty do tej grupy nie należysz, nie mogłeś stać przy urnach i nie wiesz czy przy nich będziesz stał, może wrócisz do Polski, może nie, może to może tamto..

Cytat:

2019-10-23 10:27:39, kaktusak napisał(a):
szkoda ze te miliony EU ktore "wolaly wydac na wakacje zamiast no to glupie gb obywatelstwo" nie beda mialy (znowu) w nich swojego glosu,

No szkoda, co sie stalo to się nie odstanie , ale to nie znaczy, że nie wolno nam pracować z tym z czym możemy pracować i rozmawiać o naszej przyszłości. Czy może (chociaż ciągle nikt mnie zmusza żebym wyrabiala obywatelstwo), moi Polscy interlokutorzy chcą mi powiedzieć, że mam się zamknąć..? Plus, czy ktokolwiek tu pisał o "głupim" obywatelstwie? Ktoś tu pisał o tym, że jest zdziwiony specyfiką tego forum.. Hahaha, pozdro dla tej forumowiczki.

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 23-10-2019 11:16 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2019-10-23 11:05:29 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2019-10-23 10:54:54, Adacymru napisał(a):
Cytat:
dlatego nie jest mi szkoda lekkoduchow za 30lat pewnie kilkaset tysiecy Polakow bedzie takimi biednymi dziadkami ktorych chca deportowac bo w wieku 30lat nie mysleli o swojej przyszlosci wiazac swoje zycie z panstwem w ktorym maja status goscia potocznie zwanym statusem ss

Trochę powierzchowne masz informacje, bo osoby z 30letnim czy ogólnie przed wejsciem Polski do EU terminem pobytu w UK, mają inne niż Settled Status podstawy pobytu.

Osoby bez brytyjskiego obywatelstwa są tutaj atakowane, jakby były winne brexitowi, raczej nie fair podejście.

ja tez jestem caly czas atakowany przez sevrance i jakos nie piszesz ze jest to nie fair
mysle ze malo kto na mw jest winny brexitowi prawda ? *DRINK* a jednak jej to nie przeszkadza zarzucac zlej woli uzytkownikom

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2019-10-23 11:24:34 (6 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2019-10-23 11:05:29, cris82 napisał(a):
jej to nie przeszkadza zarzucac zlej woli uzytkownikom

Człowieku, ja na tym forum czytałam wypowiedzi Polaków obwiniajacych Polaków, zyczacych Polakom żeby zostali stąd deportowani. Czytałam wypowiedzi ludzi którzy nie mogli *TIRED*się doczekać twardego Brexitu. I tego nie mogę zrozumieć, jak również tego, że nie wolno mi o tym pisać bo @chrisa to obraża. Fakty cię obrażają?
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2019-10-23 11:49:33 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

na tym forum? mysle ze przesadzasz i wyolbrzymiasz problem ktory tak naprawde sama tworzysz

ale ok niech ci bedzie na tym forum jest cala masa ludzi cieszacych sie z hard brexitu...
trzymajmy kciuki zeby bylo dobrze i zeby byl deal i zeby ten koszmar skonczyl sie pozytywnie dla wszystkich i jak najszybciej
po tej calej dyskusji na mw zagadalem dzisiaj do znajomego anglika zwolennika brexitu wypalajac wprost zeby powiedzial prawde ze glownym powodem dla ktorego glosowal za brexitem jest imigracja

na co on "eee well yes BUT NOT ONLY NOT ONLY" i jakies kity zeni o uniezaleznieniu sie od unii : )
zabawne bylo to ze na pytanie czy 350mln na nhs mialo wplyw na twoja decyzje bylo stwierdzenie " no no we are not so stupid" czyli dokladnie to co wczoraj napisalem

z takich ciekawostek to jak podpytywalem sie o drugie referendum w kontekscie tego ze brexit podzielil spoleczenstwo i moze warto byloby zrobic drugie odpowiedzial ze nie bo balby sie ze decyzja bylaby inna

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 23-10-2019 12:27 ]

Do góry stronyOffline

kaktusak

Post #6 Ocena: 0

2019-10-23 12:35:58 (6 lat temu)

kaktusak

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2019

Przepraszam, moze to nie bylo to forum gdzie przeczytalem o tym "glupim/drogim gb obywatelstwie", pewnie juz sie za duzo naczytalem pytan "po co wlasciwie robic to obywatelstwo, co to daje ??$$", coz jak widac daje mozliwosc decydowania o istotnych sprawach dla kraju w ktorym jestesmy rezydentem. Zawsze mnie dziwilo ze na te miliony EU obywateli w tym kraju, z olbrzymim naplywem po 2004 tak malo bylo wnioskow o naturalizacje (przed 2016 chyba w okolicach setek rocznie dla obywateli pl). Gdyby te miliony mogly glosowac w referendum ,biorac pod uwage male roznice, albo w wyborach do Westminsteru to moze by cos sie zmienilo a tak klops, wszyscy mysleli ze paszport/obywatelstwo UE (jest nawet takie?) obronii.No to koniec rantu:)

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2019-10-23 12:44:17 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-10-23 12:35:58, kaktusak napisał(a):
Gdyby te miliony mogly glosowac w referendum ,biorac pod uwage male roznice, albo w wyborach do Westminsteru to moze by cos sie zmienilo a tak klops, wszyscy mysleli ze paszport/obywatelstwo UE (jest nawet takie?) obronii.No to koniec rantu:)

Jakie miliony? Jest nas tu Polaków niecały milion plus ludzie z innych krajów po 2004 roku to niech będzie razem dwa i skąd pewność czy i jak wszyscy głosowaliby w referendum?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2019-10-23 12:46:57 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

dokladnie bylby realny wplyw na decyzyjnosc w ktorym kierunku bysmy poszli poki co ten wplyw na brexit ogranicza sie do lajkowania grup na fb

o to mi wlasnie chodzi o zmiane mentalnosci "a po co mi to"...

rozmawialem teraz z drugim znajomym i ta sama odpowiedz ze tak ze wzgledu na imigracje ale rowniez na to ze mamy 28 panstw a glownymi platnikami sa francja niemcy i anglia
wiadomo dla kogos kto ma pojecie o korzysciach jakie z tego tytulu maja te panstwa jest t*STOP*o argument przynajmniej zabawny : )
ale powod nr 1 dalej aktualny

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 23-10-2019 13:10 ]

Do góry stronyOffline

sidiks

Post #9 Ocena: 0

2019-10-23 12:48:14 (6 lat temu)

sidiks

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2019

Cytat:

2019-10-23 10:27:39, kaktusak napisał(a):
Wyglada na to ze mozemy miec (znowu) snap election, szkoda ze te miliony EU ktore "wolaly wydac na wakacje zamiast no to glupie gb obywatelstwo" nie beda mialy (znowu) w nich swojego glosu, moze wtedy przychylilyby zbalansowana szale na z ich pkt widzenia glos rozsadku. Zwlaszcza ze GB i Polska (w odroznieniu od wielu EU krajow - NO, NL, SPA?) pozwalaja na na podwoje obywatelstwo, i proces (wbrem pozorom) nie jest az tak straszny czy dlugotrwaly (6 lat, w innych krajach chyba 10 lat i wiecej?), osobiscie uwazam ze jest wlasciwie "zbyt latwo".

Nikt tutaj z przybylych po wejsciu do unii nigdy brytyjczykiem nie bedzie i nie zostanie chocby nie wiem jak chcial i sie staral mimo ze ma paszport. Nasze dzieci to juz inna sprawa ktore tutaj sie wychowuja i chodza do szkol. Nie powinno byc tak ze ludzie masowo robia obywatelstwo tylko z powodu korzysci i ewentualnego glosu w wyborach tylko dlatego ze jest taka luka w prawie polskim. Dalej maja polskie obywatelstwo i jak cos bedzie zle sie dziac tu na wyspie to podwina ogony te farbowane lisy i uciekna gdzie indziej. Opcja posiadania podwojnego obywatelstwa powinna byc wycofana. Gdyby mieli zrzec sie polskiego to pewnie zastanowliliby sie dwa razy

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2019-10-23 12:54:59 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

A już tym bardziej nie rozumiem pisania o ”głupim obywatelstwie” przez osoby, które się na nie zdecydowały i nie potrafią zrozumieć, że ktoś świadomie podjął zupełnie inna decyzje. Mój mąż ma podwójne obywatelstwo, ja mam jedno i tak pozostanie, dlaczego obcy ludzie mają martwić się moimi decyzjami i moją przyszłością, nie macie swojego życia?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 163 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 162 | 163 | 164 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,