Str 161 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2019-10-22 17:23:04 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2019-10-22 17:14:51, Severance_ napisał(a):
Możesz proszę wytłumaczyć dlaczego uważasz, że dobrze by było żeby się nie zgodzili?
Odpowiedź masz tu
Cytat: Nikt tak naprawdę nie miał czasu zapoznać się z nowym WA
Wygląda to tak jakby komuś o to właśnie chodziło bo Johnson miał wystarczająco dużo czasu, żeby wynegocjować to, albo nawet coś lepszego zamiast zajmować się nielegalnym zawieszaniem parlamentu Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
Severance_ |
Post #2 Ocena: 0 2019-10-22 17:59:16 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja muszę przyznać, że zupełnie nie rozumiem co się dzieje..Jest bardzo prawdopodobne,ze coś mi umknęło, w końcu 17 milionów Brexitowcow nie może się mylić...?
Jesli jednak wszystko w porządku u mnie pod sufitem,to co mam myśleć czytając (w oczekiwaniu na głosowanie) takie wiadomosci..: parlamentarzyści mieli WIĘCEJ czasu dyskusje o prawach 19 dzikich zwierząt w cyrku niż na zapoznanie się z WAB (!), że MP Partii Pracy Jim Fitzpatrick, nie przeczytał nawet jednej strony WAB ale będzie głosował "za" bo chodzi o "zasady" - jego wyborcy chcieli Brexitu, więc wygląda na, ze go dostaną bez względu na konsekwencje!
PS: pisałam już kilka razy,ale powtórzę: nigdy nie zrozumiem dlaczego jakikolwiek Polak chciałby takiego Brexitu jak ten! Jesteśmy jednak bardzo dziwnym narodem. Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #3 Ocena: 0 2019-10-22 18:05:02 (6 lat temu) |
Cytat:
2019-10-22 17:59:16, Severance_ napisał(a):
PS: pisałam już kilka razy,ale powtórzę: nigdy nie zrozumiem dlaczego jakikolwiek Polak chciałby takiego Brexitu jak ten! Jesteśmy jednak bardzo dziwnym narodem.
Ja mówię za siebie. Nie chodzi o to czego ja chcę tylko czego chcą politycy brytyjscy, a wszystko wskazuje na to, że właśnie takiego brexitu chcą. Jak inaczej wytłumaczyć to co się dzieje? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #4 Ocena: 0 2019-10-22 18:41:49 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
a czego tu nie rozumiesz ?3lata mieli na szlifowanie tych umow jedna juz byla a ta podobno jest jeszcze korzystniejsza: )
wszystko jest pewnie jasne dla osob ktore negocjuja i faktycznie cos wiedza na temat za kazdym razem jak pojawia sie informacja o przedluzaniu terminow funt leci w dol wiec skad te zdziwienie hehe?ja np inwestuje w Polsce za chwile bede przelewac kaske do polandii i to jest dla mnie priorytet
to ktos jeszcze nie ma ss? chyba jakies spiochy... ja swoj wyrobilem w marcu i tez nie rozumiem ze niektore osoby czekaja chyba na to zeby borys na kolanach calujac ich w stopy prosil zeby nie zwlekali z tym: )
|

|
 |
|
Severance_ |
Post #5 Ocena: 0 2019-10-22 19:35:29 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-10-22 18:41:49, cris82 napisał(a):
to ktos jeszcze nie ma ss?
No, na przykład ludzie z demencja, którzy niejednokrotnie przpracowali po 30 lat tutaj? Ale komu ja to tłumacze, skoro tu nie zostajesz to daruj sobie udział w dyskusji, twoja ignorancja nie jest już nawet śmieszna.
[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 22-10-2019 19:37 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #6 Ocena: 0 2019-10-22 20:10:36 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
zauwazylem ze caly czas uzywasz lekcewazacego tonu w stosunku do osob ktore maja inny poglad na sprawe od ciebie
"ja nie rozumiem Polakow ktorzy" i podobne dyrdymaly... jak poczytasz sobie moje wpisy to zauwazysz ze nie krytykuje osob ktore chca zostac lub wyjsc z unii tylko sposob w jaki jest to prowadzone wielki chaos zero konkretow stad moja zlosc ktorej ty nie starasz sie nawet zrozumiec : )
w takich sytuacjach lubie opcje "albo w prawo albo w lewo" : )
i nie wyskakuj tutaj z lzawymi gadkami o ludziach ktorzy sa tu 30lat bo to tanie chwyty nie pasuja do ciebie
poza tym dalej uwazam ze bedzie dobrze jak jestem pesymista to odnosnie brexitu zawsze uwazalem ze deal jest w interesie wszystkich trzymajmy zacisniete kciuki a bedzie dobrze zobaczysz : )
p.s moze zostane tego jeszcze nie wien na pewno nie bede mial do nikogo zalu o deportacje jesli po 30latach w kraju ktory stal sie domem nie postaralem sie o obywatelstwo ... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-10-2019 20:55 ]
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #7 Ocena: 0 2019-10-22 21:05:20 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
PS: pisałam już kilka razy,ale powtórzę: nigdy nie zrozumiem dlaczego jakikolwiek Polak chciałby takiego Brexitu jak ten! Jesteśmy jednak bardzo dziwnym narodem.
Moze dlatego ze nawet jak ktos sie Polakiem urodzil to nie znaczy ze jest koniecznie ulomny i jednak moze miec odmienne poglady od Twoich wlasnych.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #8 Ocena: 0 2019-10-22 21:18:08 (6 lat temu) |
Cytat:
2019-10-22 21:05:20, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
Moze dlatego ze nawet jak ktos sie Polakiem urodzil to nie znaczy ze jest koniecznie ulomny i jednak moze miec odmienne poglady od Twoich wlasnych.
   Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Severance_ |
Post #9 Ocena: 0 2019-10-22 21:19:12 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
@chris,
Ja nie lekceważe Polaków którzy chcą twardego Brexitu, ja ich nie lubię , uważam, że mam do tego prawo. Nie lubię czytać opinii wyrażanych na polonijnych forach o tym, że Brexit to wina Polaków. Polacy obwiniajacy Polaków za Brexit to zwykłe dziadostwo.
Może i byś zrobił obywatelstwo 30 lat temu ,a może nie. Nie tobie oceniać dlaczego inni go pół wieku temu nie zrobili. Nie musieli, nie robili, syf Brexitowcy nie jest ich winą tylko winą brytyjskiego rządu.Jesli teraz ktoś jest stary , samotny, ma problemy zdrowotne to nadaje się na wywiezienie w wagonie bo według chrisow tego świata ma to na co zasłużył?
No i nie złość się na zero konkretów, przeciez będzie dobrze!
Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #10 Ocena: 0 2019-10-22 21:39:15 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-10-22 21:05:20, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
Nie widze we wpisie Sev nic o ulomnosci osob, ktore mysla inaczej. Ja tez nie rozumiem jakie plusy widza Polacy w wyjsciu UK z Uni, i teraz nie rozumiem dlaczego zadanie tego pytania jest odbieranie jako wywyzszanie sie?
Moze nie starajmy sie nadinterpretowac, tylko poczekajmy jak ktos, to zna odpowiedz, kto pokaze jak Brexit jest dla Polakow w UK pozytywna opcja, wypowie sie na forum.
Ada
|

|
 |
|