Str 142 z 193 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: +1 2019-09-12 17:12:03 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ciekawi mnie podejście tych, którzy przez otwarte drzwi weszli (osiedlili się w UK czy innym kraju poprzez przysługę Uni, która dała takie prawo) ale odrzucają Unię i te drzwi szybko chcą zamykać, bo im już się otwarte nie podobają. Ciekawe jakby Unia wycofała wszystkich Polaków prawa do przemieszczania się, i musieliby wszyscy którzy korzystali z tego prawa wrócić do Polski 31 października, czy też Brexit by tak popierali, i mieli takie zrozumienie?
Ada
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2019-09-12 17:50:42 (6 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Tak, Unia dała ludziom prawo do swobodnego przemieszczania się i osiedlania także w krajach nie należących do UE to dlatego nie wolno UE krytykować. UK potrzebowało rąk do pracy stąd 1 maja 2004 Polacy mogli przyjeżdżać się i osiedlać w tym kraju. Niestety, UE nie zagwarantowała Polakom tego prawa np. w Austrii czy Niemczech, które chroniły swój rynek pracy przed Polakami aż do 2011 roku. Jak widać - unia dała nam ten przywilej ale kto gdzie i kiedy zostawiła już państwom członkowskim a te regulowały sobie same.
Także nie krytykujcie UE choćby wprowadzała coraz to głupsze czy niedorzeczne regulacje tylko cieszcie się, że wam pozwoliła tu przyjechać (czyli de facto rząd UK, który mimo tego że nie jest w Schengen nie blokował nam tego prawa jak robiły to wspaniałe niemce jeszcze 7 lat po wuniowastąpieniu). Tak jak kiedyś nie wolno było złego słowa powiedzieć na Kreml bo bronił nas przed imperialistyczną stonką, przysyłał ziemniaki za węgiel i pozwalał podróżować po Układzie Warszawskim bez zbytnich ograniczeń (pieczątka w paszport na wczasy do Bułgarii i wio). Więc nie krytykować UE, że nie przywoła Niemiec do porządku za to, że rosyjsko-niemiecka spółka buduje gazociąg mimo unijnych sankcji i embargo na Putina tylko po przebudzeniu się głośno śpiewać: O radości, iskro bogów, Córo Elizejskich Pól, Na świętości twojej progu Śpiewa nam niebiański chór. Putin będzie miał ojro by gnębić opozycję, zsyłać krytyków do łagrów, tępić homoseksualizm i inne lgbt a co już powszechnie wiadomo - mordować niewygodnych dziennikarzy i działaczy opozycji. A wszystko dzięki Niemcom potrzebujących gazu, którym trzeba bezpośredniego podłączenia z kremlowskim reżimem gdyby wschodnie kolonie się kiedyś zbuntowały. A co będzie jak się unia rozpadnie kiedyś? eee tam, nie rozpadnie. A nacjonalistyczny rząd w Polsce wpuszcza setki tysięcy imigrantów i to z krajów, które nie są w Unii. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 12-09-2019 17:55 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2019-09-12 18:18:09 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat: 2019-09-12 17:12:03, Adacymru napisał(a): Ciekawi mnie podejście tych, którzy przez otwarte drzwi weszli (osiedlili się w UK czy innym kraju poprzez przysługę Uni, która dała takie prawo) ale odrzucają Unię i te drzwi szybko chcą zamykać, bo im już się otwarte nie podobają. Ciekawe jakby Unia wycofała wszystkich Polaków prawa do przemieszczania się, i musieliby wszyscy którzy korzystali z tego prawa wrócić do Polski 31 października, czy też Brexit by tak popierali, i mieli takie zrozumienie? ada kogo konkretnie masz na mysli? bo caly czas kilka osob nie moze tu wyjsc ze zdumienia jakoby ktos sie cieszyl z opuszczenia unii |
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2019-09-12 18:29:01 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-12 17:12:03, Adacymru napisał(a): Ciekawi mnie podejście tych, którzy przez otwarte drzwi weszli (osiedlili się w UK czy innym kraju poprzez przysługę Uni, która dała takie prawo) ale odrzucają Unię i te drzwi szybko chcą zamykać, bo im już się otwarte nie podobają. Ciekawe jakby Unia wycofała wszystkich Polaków prawa do przemieszczania się, i musieliby wszyscy którzy korzystali z tego prawa wrócić do Polski 31 października, czy też Brexit by tak popierali, i mieli takie zrozumienie? Ja wjechalam przed Unia na wizie i osobiscie nie mam nic przeciwko ruchowi wizowemu. |
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2019-09-12 19:08:32 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2019-09-12 17:12:03, Adacymru napisał(a): Ciekawi mnie podejście tych, którzy przez otwarte drzwi weszli (osiedlili się w UK czy innym kraju poprzez przysługę Uni, która dała takie prawo) ale odrzucają Unię i te drzwi szybko chcą zamykać, bo im już się otwarte nie podobają. Ciekawe jakby Unia wycofała wszystkich Polaków prawa do przemieszczania się, i musieliby wszyscy którzy korzystali z tego prawa wrócić do Polski 31 października, czy też Brexit by tak popierali, i mieli takie zrozumienie? Jakoś nie zauważyłam, żeby forumowicze masowo chłodzili szampana na okoliczność brexitu. Tym się ludzie jednak różnią od zwierząt, że potrafią myśleć, oceniać, wyciągać wnioski, również krytyczne. Nie ma jednak takiego przymusu, można nosić różowe okulary 24/7 Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2019-09-12 19:08:52 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-12 18:18:09, cris82 napisał(a): Cytat: 2019-09-12 17:12:03, Adacymru napisał(a): Ciekawi mnie podejście tych, którzy przez otwarte drzwi weszli (osiedlili się w UK czy innym kraju poprzez przysługę Uni, która dała takie prawo) ale odrzucają Unię i te drzwi szybko chcą zamykać, bo im już się otwarte nie podobają. Ciekawe jakby Unia wycofała wszystkich Polaków prawa do przemieszczania się, i musieliby wszyscy którzy korzystali z tego prawa wrócić do Polski 31 października, czy też Brexit by tak popierali, i mieli takie zrozumienie? ada kogo konkretnie masz na mysli? bo caly czas kilka osob nie moze tu wyjsc ze zdumienia jakoby ktos sie cieszyl z opuszczenia unii Tych co się wypowiadali na MW na ten temat.
Ada
|
Post #7 Ocena: 0 2019-09-12 19:25:02 (6 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
malben1 | Post #8 Ocena: 0 2019-09-12 23:07:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Skąd: Stafford |
ILLEGAL v UNLAWFUL ?
LYING v MISLEADING ? jest ktos w stanie wytlumaczyc dyskretne roznice? ...w kontekscie prawnym? szczegolnie w kontekscie wydanej opinii Sadu w Szkocji? Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|
admiralbibol | Post #9 Ocena: 0 2019-09-12 23:09:31 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Gdyby nie unia to wszyscy by do dzis za stodole biegali...
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
Adacymru | Post #10 Ocena: +1 2019-09-12 23:23:21 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-12 19:08:32, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2019-09-12 17:12:03, Adacymru napisał(a): Ciekawi mnie podejście tych, którzy przez otwarte drzwi weszli (osiedlili się w UK czy innym kraju poprzez przysługę Uni, która dała takie prawo) ale odrzucają Unię i te drzwi szybko chcą zamykać, bo im już się otwarte nie podobają. Ciekawe jakby Unia wycofała wszystkich Polaków prawa do przemieszczania się, i musieliby wszyscy którzy korzystali z tego prawa wrócić do Polski 31 października, czy też Brexit by tak popierali, i mieli takie zrozumienie? Jakoś nie zauważyłam, żeby forumowicze masowo chłodzili szampana na okoliczność brexitu. Tym się ludzie jednak różnią od zwierząt, że potrafią myśleć, oceniać, wyciągać wnioski, również krytyczne. Nie ma jednak takiego przymusu, można nosić różowe okulary 24/7 Jak mozna, to nie skacz do gardla kazdemu, kto sie odwazy sie miec inna od ciebie opinie, albo zadaje pytanie innym.
Ada
|