MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 141 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 140 | 141 | 142 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 141 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: +2

2019-09-12 08:21:39 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja czasem sie zastanawiam, o co wam chodzi , zeby uk wyszlo z uni... jesli ktos tak tej uni nie cierpi, to zawsze jest mozliwosc przeprowadzki np do kanady, usa, meksyku.. moze blizej do maroka..
mi jakos sie nei pali do powtorki czasow wiktorianskich..a to czuc juz po kosciach..jesli ktos nei wie jak to wygladalo, to moze na wiki bedzie opis..
co do parlamentu.. coz .. rzad wcale nie jest lepszy..niepotrzebnei zrobili ta szopke..moze zapomnieli, ze jednak swiat na nich patrzy..
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2019-09-12 09:14:12 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

anglicy jak nie chca byc w unii to tez maja sie wyprowadzic do maroka haha
chyba chodzilo ci o to ze jak chcesz byc w unii to czeka cie wyprowadzka : )

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2019-09-12 09:45:03 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-09-12 08:21:39, kik1976 napisał(a):
ja czasem sie zastanawiam, o co wam chodzi , zeby uk wyszlo z uni... jesli ktos tak tej uni nie cierpi, to zawsze jest mozliwosc przeprowadzki np do kanady, usa, meksyku.. moze blizej do maroka..

Po co tak daleko? Żyłam przed unią dosyć blisko bo w Polsce. Potem przyszła unia i było spoko. Następnie unia ewaluowała w kierunku niemieckim, co nie podoba się poza Niemcami nigdzie w Europie, a Brexit jest jednym z tego efektów. Nie zawężaj tematu tylko do swojej lodówki bo to brzmi, żeby nie być złośliwą, jakimś ograniczeniem???
Żeby nie pominąć, że niektórzy myślą o przyszłości swoich dzieci, wnuków. Względy historyczne też jakieś są, większość z nas uczyła się historii i potrafi wyciągać wnioski niekoniecznie związane z Kanadą czy Marokiem.
Moja rada: nie kompromituj się

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 12-09-2019 09:52 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2019-09-12 10:06:01 (6 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2019-09-12 08:21:39, kik1976 napisał(a):

mi jakos sie nei pali do powtorki czasow wiktorianskich..

Mnie też nie. Niepokoi mnie popularność skrajnej prawicy i cały ten syf brexitowy jest zwyczajnie niebezpieczny dla Europejczyków, nasze prawa nie są zatwierdzone prawnie, nie wspominając już o tym, że jak się czarne scenariusze operacji Yellowhammer sprawdzą, to może się zrobić niebezpiecznie- kogoś przecież będzie musiał przeciętny brexitowiec winić..

Dla zainteresowanych, dokumenty operacji yellowhammer są już dostępne w internecie, nawet te nieprzeredagowane.

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 12-09-2019 10:07 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2019-09-12 13:23:24 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

ja nie mowie o anglikach.. chociaz oni tez skorzystali z uni i np mieszkaja sobie w hiszpani..mowie o polakach...
dla mnie rozpad uni, bylby zrobieniem sporego kroku wstecz.. jak wczesniej wspominalam, unia potrzebuje reformy.. ale wolalabym zeby sie nei rozpadla..
" Nie zawężaj tematu tylko do swojej lodówki bo to brzmi, żeby nie być złośliwą, jakimś ograniczeniem???" po pierwsze... jest to chyba dosyc istone, bo ja musze utrzymaj to wlasna lodowke..nikt mi za free raczej nie da... niektorzy wg tego zrobili sobei obywatelstwo? to nei jest dbanie o wlasna lodowke? chyba tak..
unia dziala troche na zasadzie, jak usa, maja swoje stany, kazdy ma swoje prawo, plus prawo federalne... niech tak ktorys stan zacznie sie buntowac, ze mu prawo federalne sie nie podoba..i chce sie odlaczyc...texas jest spory.. moze oni powinni wystapic o niepodleglosc..albo alaska... to dopiero byly hit..
pozatym w eu sa studenci, tak samo tutaj.. pracownicy.. nie bedzie to dla nich utrudnienie? i sadze, ze kazdy z nich tez mysli poniekad o sobie.. czy moze nie?
wlasnie co do przyszlosci dzieci... wlasnie o niej mysle...

no i jak sie unia rozpadnie, to znowu wizy, cla itd... chyba ze ktos to bardzo lubi..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 12-09-2019 13:38 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2019-09-12 13:38:55 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2019-09-12 13:23:24, kik1976 napisał(a):
ja nie mowie o anglikach.. chociaz oni tez skorzystali z uni i np mieszkaja sobie w hiszpani..mowie o polakach...
dla mnie rozpad uni, bylby zrobieniem sporego kroku wstecz.. jak wczesniej wspominalam, unia potrzebuje reformy.. ale wolalabym zeby sie nei rozpadla..
" Nie zawężaj tematu tylko do swojej lodówki bo to brzmi, żeby nie być złośliwą, jakimś ograniczeniem???" po pierwsze... jest to chyba dosyc istone, bo ja musze utrzymaj to wlasna lodowke..nikt mi za free raczej nie da... niektorzy wg tego zrobili sobei obywatelstwo? to nei jest dbanie o wlasna lodowke? chyba tak..
unia dziala troche na zasadzie, jak usa, maja swoje stany, kazdy ma swoje prawo, plus prawo federalne... niech tak ktorys stan zacznie sie buntowac, ze mu prawo federalne sie nie podoba..i chce sie odlaczyc...texas jest spory.. moze oni powinni wystapic o niepodleglosc..albo alaska... to dopiero byly hit..
pozatym w eu sa studenci, tak samo tutaj.. pracownicy.. nie bedzie to dla nich utrudnienie? i sadze, ze kazdy z nich tez mysli poniekad o sobie.. czy moze nie?
wlasnie co do przyszlosci dzieci... wlasnie o niej mysle...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kik1976</i> 12-09-2019 13:27 ]

Nie ma nic złego w myśleniu o swojej lodówce i dbaniu o jej dobrostan, niewłaściwe jest skupianie tylko i wyłącznie na tym.
Europa to nie Stany. Europa to różne kraje, narody, wszyscy mówimy różnymi językami, wszyscy mamy inną historie. A niektórzy chcieliby, żeby Europa właśnie w stronę Stanów ewaluowała.
Z jednej strony piszesz, że UE potrzebuje reform, a z drugiej zdajesz się kompletnie nie rozumieć na czym ta reforma miałaby polegać. Bo raczej nie na tym ma polegać, żeby Warszawa, Rzym, Lizbona oraz inne stolice państw były rządzone z Brukseli czyli de facto z Berlina. Niestety w tą stronę coraz bardziej to zmierza i popycha taką UE ku upadkowi, a tego wszyscy zgodnie nie chcemy bo nie wróży to nic dobrego naszym lodówkom, ani lodówkom naszych dzieci, jeśli pozostać przy tym przykładzie

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2019-09-12 13:53:05 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

coz... kazdy ma swoj punkt widzenia...pewnie wg wlasnych circumstances...czasu i miejsca..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 12-09-2019 14:19 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2019-09-12 14:59:17 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no dla Polakow w uk na pewno jest to gorsza opcja ale mnie brexit interesuje bardziej pod katem czy anglia i jej obywatele na tym skorzystaja w perspektywie kolejnych 5lat czy tez bedzie zupelnie odwrotnie

jestesmy tu mala grupa ludzi bez wplywu na tak wazne decyzje dla kraju dlatego patrze na to z dystansem i troche pod innym katem niz ty kik

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2019-09-12 15:30:02 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

hmm, bo moze nie az tak ciebie to dotyczy, jak mnie w tej chwili..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2019-09-12 15:40:03 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

W sumie kik, parafrazując Twoją wcześniejszą wypowiedz, zawsze możesz wyjechać do innego kraju UE. W końcu będziesz ich miała do wyboru aż 27

Do góry stronyOffline

Strona 141 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 140 | 141 | 142 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,