PO otrzymaniu tej wiadomosci zaczalem sie troche martwic. Nie tyle o moje konto Skrill, ale o to ze Brexit moze naprawde "pozamiatac".
Str 138 z 193 |
|
---|---|
krisgomula | Post #1 Ocena: 0 2019-09-08 21:34:28 (6 lat temu) |
Z nami od: 19-08-2014 Skąd: Bournemouth |
A ja kilka dni dostalem informacje ze firma, u ktorej mam moje konto Skrill (portfel online, ktory uzywam w Europie gdy jade na wakacje do placenia w Euro) z powodu Brexit'u zmienia miejsce swiadczenia uslug na Irlandie...
PO otrzymaniu tej wiadomosci zaczalem sie troche martwic. Nie tyle o moje konto Skrill, ale o to ze Brexit moze naprawde "pozamiatac". Krzysztof
|
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2019-09-09 08:24:33 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-08 21:09:03, galadriel napisał(a): Ja wole Polsce drogi budowac niz Jacobowi Rees-Mogowi sponsorowac 7 mln owy remoncik posiadlosci rodzinnej.l ![]() Bo w Polsce masz rodzine podczas gdy przecietny Brytyjczyk nie ma. |
Soltys | Post #3 Ocena: 0 2019-09-09 08:34:45 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2005 Skąd: Gillingham |
Ciekawie czy to moze miec zwiazek z brexitem?
![]() Police advice about having an emergency bag prepared "Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
|
galadriel | Post #4 Ocena: +1 2019-09-09 11:37:31 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2019-09-09 08:24:33, PannaZMokraGlowa napisał(a): Cytat: 2019-09-08 21:09:03, galadriel napisał(a): Ja wole Polsce drogi budowac niz Jacobowi Rees-Mogowi sponsorowac 7 mln owy remoncik posiadlosci rodzinnej.l ![]() Bo w Polsce masz rodzine podczas gdy przecietny Brytyjczyk nie ma. A to fakt. Przecietny Brytyjczyk ma rodzine w Pakistanie ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Soltys | Post #5 Ocena: 0 2019-09-09 17:28:55 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2005 Skąd: Gillingham |
Spiker brytyjskiej Izby Gmin John Bercow zapowiedział w poniedziałek, że ustąpi ze stanowiska 31 października albo z dniem nowych wyborów parlamentarnych, w zależności od tego, co będzie wcześniej.
Spiker brytyjskiej Izby Gmin zapowiada rezygnację Commons Speaker John Bercow to stand down Szkoda, osobiscie lubilem jego wystapienia. Jego sarkazm i poczucie humoru "Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2019-09-09 18:10:37 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
”Nie ma przesłanek, by odsuwać termin bezumownego wyjścia Wielkiej Brytanii ze struktur Unii Europejskiej – uważa Jean-Yves Le Drian. Szef francuskiego MSZ sprzeciwił się pomysłom, by po raz kolejny zmienić datę brexitu. Podobne stanowisko już w czerwcu zajął prezydent Francji Emmanuel Macron. Sprzeciwiał się on dacie wyjścia (31 października), ale zgodził się na nią pod naciskiem Niemiec. Także wielu publicystów wspiera szefa MSZ wskazując, że w Wielkiej Brytanii nastąpił konflikt „legitymacji między narodem, który powiedział w referendum, że chce wyjść z UE, a parlamentem, będącym również wyrazem woli ludu, ale który nie wie, jak wyjść”. Warto dodać, że Macron w sierpniu ocenił, że odłożenie brexitu byłoby dopuszczalne tylko gdyby pojawiły się nowe, konkretne pomysły Londynu. A takich nie ma. Zaś renegocjacja umowy z UE, jaką proponuje premier Wielkiej Brytanii Boris Johnson, jest nie do przyjęcia. Politolodzy oceniają jednak, że Londyn nie powiedział tu jeszcze ostatniego słowa.
Może i nie powiedział, ale chyba nie zamierza z tym czekać do końca października? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2019-09-09 18:16:34 (6 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
soltys, z ta torba, to odnosie pozarow..
co do speakera.. to szok.. to byl wlasciwy czlowiek, na wlasciwym miejscu..szkoda.. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
NightFury | Post #8 Ocena: 0 2019-09-09 19:47:07 (6 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2019-09-09 11:37:31, galadriel napisał(a): Cytat: 2019-09-09 08:24:33, PannaZMokraGlowa napisał(a): Cytat: 2019-09-08 21:09:03, galadriel napisał(a): Ja wole Polsce drogi budowac niz Jacobowi Rees-Mogowi sponsorowac 7 mln owy remoncik posiadlosci rodzinnej.l ![]() Bo w Polsce masz rodzine podczas gdy przecietny Brytyjczyk nie ma. A to fakt. Przecietny Brytyjczyk ma rodzine w Pakistanie ![]() Gdyby był tutaj guzik „Like” to bym go wcisnęła. Music leads me through my life
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2019-09-09 21:53:09 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Mnie tylko martwi ta niewiadoma co dalej. W sensie, ze bedzie jakich krach jak w 2008. W sensie, ze np kupi sie dom teraz, ceny spadna, wszystko sie posypie i bedzie jeden wielki chaos. I szaraczek taki jak ja, bedzie mial przerabane.
Nie kupi sie, czekajac na ten chaos (zeby ceny spadly) a bedzie ok i jeszcze moze zamiast spasc pojda w gore. A potem do tego jakas recesja, bezrobocie i wogole jakies nastroje jak z francuskiej rewoulcji. Tylko nie politykom beda scinac glowy a imigrantom (gdzies to juz zreszta chyba bylo: / ) Moze warto sie zaprzyjaznic z nowo poznanym inwestorem bankowym. Oni zawsze jakos wiedza co i jak i wychodza na prosta. Hmm. @NF, tak a'propos brytyjskich Pakistanczykow, to przynajmniej ci tu u mnie, miejscowi wlasiciele retsauracji, firm taxi itp to glosowali za pozostaniem w Unii, i oni ogolnie tzrymaja sie laburzystowskiej lini. Moze pamietliwi sa; ) [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 09-09-2019 22:02 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
NightFury | Post #10 Ocena: 0 2019-09-09 22:03:52 (6 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Zapytaj go jak dasz radę o ceny domów. Będą spadać czy rosnąć..?
Music leads me through my life
|