MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 137 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 136 | 137 | 138 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 137 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: +1

2019-09-08 15:57:08 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

No właśnie najgorsze jest to, że z tymi raczej teoretycznie wykształconymi. W innym przypadku brak podstaw w podstawowych sprawach nikogo by nie dziwił
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2019-09-08 16:51:32 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2019-09-08 15:14:45, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-09-08 15:07:03, daavid napisał(a):
Przepraszam, ale co niby wydarzenia z meczu piłkarskiego mają tłumaczyć? Na podstawie tego, że ktoś z organizatorów czegoś nie przypilnował chcesz sformować opinię o systemie edukacji we Francji?

Między innymi bo to wydarzenie z ostatnich dni, ale przykłady można mnożyć tylko, że to nie o tym wątek

Sporo jest niekonsekwencji w tym co piszesz. Z jednej strony uczelnie są wysoko w te rankingach, z drugiej strony ludzie są słabo wykształceni....

Obawiam się, że jesteśmy trochę stronniczy bo jako emigranci częściej spotykamy się z ludźmi, którzy uniwersytetów nigdy na oczy nie widzieli a jeśli mają w domu jakieś książki to co najwyżej telefoniczne.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2019-09-08 17:09:53 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2019-09-08 16:51:32, daavid napisał(a):
Sporo jest niekonsekwencji w tym co piszesz. Z jednej strony uczelnie są wysoko w te rankingach, z drugiej strony ludzie są słabo wykształceni....

Bo tam jest sarkazm

Cytat:
Obawiam się, że jesteśmy trochę stronniczy bo jako emigranci częściej spotykamy się z ludźmi, którzy uniwersytetów nigdy na oczy nie widzieli a jeśli mają w domu jakieś książki to co najwyżej telefoniczne.

Może i częściej, ale nie jest tak, że wyłącznie takich spotykamy (przynajmniej nie wszyscy). Zresztą porównując wiedzę posiadaczy książek telefonicznych tych tutaj i tych w Polsce ci pierwsi wypadają wręcz tragicznie.
A w referendum głosować mogli wszyscy niezależnie od wykształcenia

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 08-09-2019 17:16 ]

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #4 Ocena: +1

2019-09-08 17:35:49 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2019-09-08 14:20:19, SweetLiar napisał(a):
Jak wy tak możecie?
Przecież ich uczelnie są tak wysoko w światowych rankingach. To napewno my czegoś tu nie rozumiemy...

Ja mówię o osobach, które edukacje zakończyły gdzieś w połowie primary school. W niektórych rodzinach już trzecie pokolenie tak rośnie. Bez edukacji bez głębszej świadomości, pełne ignorancji na rzeczy, które się dzieją chociażby w sąsiednim miasteczku.
Tacy ludzie nie maja bladego pojęcia o Unii ale głosują...
Ja wiem, ze spotykam na swojej drodze specyficzna grupę społeczna ale wiem, ze jeśli nie jest się kompletnym ignorantem to nie trzeba mieć trzech fakultetów z Oxfordu.
Przykład...w zeszłym tygodniu w jakichś wiadomościach (już nie pamietam czy to były BBC czy Channel 4) reporter pytał ludzi z ulicy co sadza o BoJo jako o premierze...dwie z zaczepionych osób zareagowały „a to on jest premierem?”.....
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2019-09-08 17:55:15 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

I o to chodzi. Wyborca nieuczony, wyborca latwiejszym do urobienia:-8

Wtedy jeden z drugim wlasciciel firmy w raju podatkowym na takich np Caymanach moze zacierac rece, ze "podatnicy/ wyborcy" zapewnili mu, ze unia mu sie do tych jego podatkow nie dobierze...

:-)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #6 Ocena: 0

2019-09-08 18:20:06 (6 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2019-09-07 23:13:08, NightFury napisał(a):
Miałam niedawno krótka dyskusje z jednym przedstawicielem frakcji Leave. W sumie to nawet nie dyskusje tylko monolog z jego strony. Ja się mało odzywałam, bo ta cała retorykę już znam na pamięć...
Doszło do stwierdzenia, ze „powinnismy już dawno z tej Unii wyjść, za tym głosowało społeczeństwo i rząd nie potrafi się wywiązać z tej obietnicy, powinnismy już dawno wyjść...”.
Nie mogłam się powstrzymać i się zapytałam „I co dalej? Wyjdziecie i co dalej?” Otrzymałam spojrzenie śnietej ryby i żadnej odpowiedzi. Brexiterzy chcą wyjścia z UE ale nie potrafią umysłem wyjść poza ten punkt. Wyjdą, odzyskają ta swoją „niepodległość” ale co dalej to już nie maja pomysłu...

Odwrocmy pytanie: zostac, i co dalej? Ilu kolejnym krajom czlonkowskim finansowac nowe drogi i odnawianie miast, jak w Polsce? Bo u mnie w miescie nawet autobusy byly unijne. Szwajcaria jeszcze funkcjonuje a przeciez sierota nieunijna w srodku Unii.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2019-09-08 18:53:58 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

oj niepotrzebnie zadalas to pytanie elity elit za chwile udowodnia ci ze jestes w bledzie i kraj czeka katastrofa ; )

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2019-09-08 18:56:34 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Katastrofa to będzie, ale raczej krótkoterminowa.
I to nie jest tak, że nam fundują autostrady. Brytyjskie firmy także dostały nieograniczony dostęp do polskiego rynku (dużego rynku, Polska to nie Litwa czy Chorwacją), a podatki płacą u siebie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2019-09-08 21:09:03 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja wole Polsce drogi budowac niz Jacobowi Rees-Mogowi sponsorowac 7 mln owy remoncik posiadlosci rodzinnej.l;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #10 Ocena: +1

2019-09-08 21:18:16 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

I tak każdy im coś tam sponsoruje.
Większość z nich zasiada we wszelkiego typu spółkach z których czerpią lukratywne korzyści. Jak nie z udziałów w Social care to z udziałów w banku albo organizacji dostarczającej sprzęt dla armii.
Na tym polega ich oderwanie od rzeczywistości. Dla nich 30% wzrost cen żywności będzie mało odczuwalny. Dla każdego kto jest pozbawiony fortuny przodków to już będzie kolejny plotek do przeskoczenia. Miesiąc w miesiąc..
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Strona 137 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 136 | 137 | 138 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,