MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 135 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 134 | 135 | 136 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 135 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: 0

2019-09-07 14:45:04 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Tak, NHS to jest niejako ryzyko. Już leży na plecach i kwiczy.
Jest to dla mnie jedyny argument, który przemawia za moim wyjazdem z tego kraju. Prywatyzacja NHS i prywatne polisy ubezpieczeniowe.
Wiem, ze w Stanach na takie polisy nie każdego stać bo są bardzo drogie. Jaki to będzie koszt dla rodziny 2+2? I co oni tu wtedy zrobią z tymi całymi tabunami beneficiarzy, którzy maja po dwa trzy schorzenia i ich jedyna radością i okresem socjalizacji są wizyty lekarza czy w szpitalu? Już nie mówiąc o tym, ze pewnie niewielu z nich będzie stać na prywatne polisy. Co wtedy?
Sorki nie ma pani polisy? Tutaj mamy katalog wszelkiego typu trumien...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Zygmunt_Merytor

Post #2 Ocena: 0

2019-09-07 14:53:01 (6 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Cytat:

2019-09-07 14:45:04, NightFury napisał(a):
Jest to dla mnie jedyny argument, który przemawia za moim wyjazdem z tego kraju. Prywatyzacja NHS i prywatne polisy ubezpieczeniowe.
Wiem, ze w Stanach na takie polisy nie każdego stać bo są bardzo drogie. Jaki to będzie koszt dla rodziny 2+2? I co oni tu wtedy zrobią z tymi całymi tabunami beneficiarzy, którzy maja po dwa trzy schorzenia i ich jedyna radością i okresem socjalizacji są wizyty lekarza czy w szpitalu? Już nie mówiąc o tym, ze pewnie niewielu z nich będzie stać na prywatne polisy. Co wtedy?

Zapraszamy do Szkocji @NightFury :)

Gwarancji nie ma - ale jesli uda sie tejze oderwac od Anglii, to z cala pewnoscia podazy bardzo odmiennym szlakiem.
Mysle, ze bardziej atrakcyjnym.
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2019-09-07 16:52:40 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Nie kuś nie kuś bo przyjadę.
;)
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2019-09-07 17:17:39 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Cytat:

2019-09-07 14:45:04, NightFury napisał(a):

i to jest duzy problem w uk.. poprostu wyladuja na szybciej w trumnach..moze na to ci na gorze licza..
teraz koszty sa duze, a jelsi dojdzie prywatne ubez , jak w stanach, to cienko to widze.. czlowiek bedzie tyle wart ile kartka papieru z polisa, reszta zrob sobei sam, albo kup se deski i zacznij zbijac domek na wieczna droge..

jesli do tego dojdzie, to sie stad wynosze..

a juz nie wspomne o tych co maja dzieci sen...

swoja droga anypole jest w usa, moze cos powie..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 07-09-2019 17:32 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #5 Ocena: 0

2019-09-07 18:23:36 (6 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Cytat:

2019-09-07 16:52:40, NightFury napisał(a):
Nie kuś nie kuś bo przyjadę.
;)

Kusze, kusze :)

I chetnie pomoge w miare swych - not so superpowers :)

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2019-09-07 18:27:39 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Właściwie dodam, gdyż umknęło mi to we wcześniejszym wpisie, jeśli ktoś czytał. Nie będę już powracał do tego co obecnie dzieje się w brytyjskiej polityce, bo film Patryka Vegi i polskie "podwórko", to naprawdę zaścianek - pytanie czy dobrze czy nie...? - do oceny każdego z Forumowiczów.

Myślę, że gdyby jakimś sposobem list sygnowany przez brytyjskiego Premiera trafił do Przewodniczącego Rady Europejskiej, w sprawie przedłużenia opuszczenia Wspólnot, zgodnie z Artykułem 50, to wielką niespodzianką na Wyspach byłoby:
* odrzucenie wniosku Wielkiej Brytanii przez Radę Europejską, a więc szczyt przywódców pozostałych 27 państw członkowskich :)

Obrazek

Wiem, że niby o takiej możliwości się mówi w mediach, ale poczucie bycia "pępkiem" cywilizacji Zachodu nadal za La Manche jest żywe. Nie zmieniło się od czasów Królowej Wiktorii. To"nie" z Brukseli mogłoby być ogólnonarodowym "The Hangover".

Nie dla upokarzania Londynu przez Unię, a z powodów pragmatycznych. Podział społeczny i polityczny jest już tak zaawansowany, że kolejne przedłużenie - obejmujące Boże Narodzenie/dni wolne w ogóle - nie przyniosą rozwiązania kwestii Brexitu, a wręcz przeciwnie.

Rozpoczynać będzie pracę nowa Komisja Europejska Von der Leyen, będzie planowany budżet na kolejne lata. Po cóż sztuczny udział Brytyjczyków? Szkodliwy dla jednych, ale dla drugiej strony również niezdrowy. Żabę/ żaby (nie łabędzie tym razem) powinni zjeść Brytyjczycy skoro pięknie wyhodowali w 2016 roku i wypaśli na prawdziwe monstrum. Smacznego...

Obrazek

:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-09-2019 18:40 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2019-09-07 18:34:37 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-09-07 18:27:39, Kanonier30 napisał(a):
- odrzucenie wniosku Wielkiej Brytanii przez Radę Europejską, a więc szczyt przywódców pozostałych 27 państw członkowskich :)

O tym samym pomyślałam. Nikt o tym nie mówi oficjalnie, a UK zdaje się nie brać takiej możliwości wogóle pod uwagę. Jak na razie UE starała się sprawiać wrażenie wielce wyrozumiałego wujka dla jeszcze bardziej rozkapryszonego dziecka. Ale słowa Tuska ”nie zmarnujcie tego czasu” jakoś głośno brzmią mi w uszach

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #8 Ocena: 0

2019-09-07 19:01:44 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Cytat:

2019-09-07 18:34:37, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

- odrzucenie wniosku Wielkiej Brytanii przez Radę Europejską, a więc szczyt przywódców pozostałych 27 państw członkowskich :)

O tym samym pomyślałam. Nikt o tym nie mówi oficjalnie, a UK zdaje się nie brać takiej możliwości wogóle pod uwagę. Jak na razie UE starała się sprawiać wrażenie wielce wyrozumiałego wujka dla jeszcze bardziej rozkapryszonego dziecka. Ale słowa Tuska ”nie zmarnujcie tego czasu” jakoś głośno brzmią mi w uszach

*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #9 Ocena: 0

2019-09-07 19:10:01 (6 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Cytat:

2019-09-07 18:34:37, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

i jeszcze precyzyjniejsze okreslenie ram czasowych przez Merkel - 30 dni....

tik, tok, tik, tok .....

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2019-09-07 22:02:20 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

Powszechne oczekiwanie, ze kochajac sie rodzina Commonwealth bedzie sie garnac do obsypywania swojego bylego okupanta niezliczona iloscia intratnych umow handlowych, jest - delikatnie mowiac, dosc naiwne....
Indie juz podczas wizyty T.May, daly wyrazny sygnal, ze nie bedzie mowy o umowie handlowej dopoki UK nie rozluzni przepisow emigracyjnych dotyczacych obywateli tego kraju (calego miliarda)
A jak to koresponduje z haslem "control our borders"?
Raczej nienajlepiej.....

Tutaj artykul z g_wnianego telegrafu na temat stanowiska Indii:

"India using immigration 'as a stick to beat us with' in Brexit trade talks"

https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/04/13/india-using-immigration-stick-beat-us-brexit-trade-talks/

UE jako duży twór twardo negocjuje umowy handlowe. Oczekiwanie, że UK będzie miało lepsze umowy jest bardzo naiwne i nie wierzę, że brytyjscy decydenci o tym nie wiedzą. Ewentualna umowa z USA będzie dobra dla Trumpa, ale czy oby na pewno będzie korzystna dla UK? Czy duże kraje typu Indie, Chiny, Rosja, USA, ale też UE, nie wiedzą, że UK bez umów nic nie wskóra i będzie musieć podpisać wszystko co im ktoś położy na biurku?

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 07-09-2019 22:03 ]

Do góry stronyOffline

Strona 135 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 134 | 135 | 136 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,