MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 131 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 130 | 131 | 132 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 131 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: +1

2019-09-06 12:56:21 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

a ja sie czasem zastanawiam, czemu niekotrzy sa tak przeciwni uni, w koncu dzieki temu tu przyjechali i moga sobie swobodnie pracowac itp..
ja jestem za pozostaniem w uni,dla swojego wlasnego interesu..
fakt , ze uni potrzebuej reformy..ale to nie znaczy, ze trzeba w ten sposob walnac focha i wyjsc....
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2019-09-06 13:01:58 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

bo to zabrzmialo dokladnie jak retoryka platformy w Polsce oodosnie dobrych wynikow pisu na wsiach : )

mam nadzieje ze dojedzie do tego referendum jestem ciekaw wyniku : )

fakt ze unia potrzebuje reformy ktora nie nadchodzi i nie nadejdzie : )
czasami liczy sie cos wiecej niz indywidualny interes
a mowiac o szerszych interesach gdzies ostatnio zaslyszalem ze export uk do ue to jedynie 12% to gdzie jest ten mega biznes?moze sa ciekawsze perspektywy
tylko pytam : P

ja rozumiem ze dla nas rzeczy moga wygladac inaczej ale myslac o brexicie zastanawiam sie jak wyjdzie na tym anglia z perspektywy anglikow
w koncu malo kto z nas mogl wziac udzial w referendum jestesmy tylko goscmi jakby nie patrzec mieszkajac tu 10lat wiecej posiadajac dom placac podatki nie mozemy nawet wziac udzialu w referendum ogolnokrajowym oto dowod: )

p.s sorry za kolejnego posta ; (

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 06-09-2019 13:18 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2019-09-06 13:05:17 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

import zdaje sie jest wiekszy.. koszty transportu, czas?
poki co interesuje mnei moj interes, bo nikt za mnie nic nie zrobi i za darmo mi nikt nie da..

kupuje po swiecie.. najtaniej oprocz chin.. z europy..bylo.. bo funt spadl i juz nie jest taniej.. ale koszty po swiecie tez urosly..niestety.. taki efekt domina..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 06-09-2019 13:07 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2019-09-06 13:06:12 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2019-09-06 12:56:21, kik1976 napisał(a):
a ja sie czasem zastanawiam, czemu niekotrzy sa tak przeciwni uni, w koncu dzieki temu tu przyjechali i moga sobie swobodnie pracowac itp..
ja jestem za pozostaniem w uni,dla swojego wlasnego interesu..
fakt , ze uni potrzebuej reformy..ale to nie znaczy, ze trzeba w ten sposob walnac focha i wyjsc....

Bo UE się bardzo zmieniła odkąd do niej przystąpiliśmy i odkąd tu przyjechaliśmy. Unia potrzebuje reformy, ale nie da się jej zreformować wbrew jej własnej woli. 15-20 lat temu nikt fochów nie strzelał, a teraz nastroje antyunijne są wszędzie i nie wzięły się one znikąd. Jak to mówią... nie ma dymu bez ognia

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: +1

2019-09-06 13:08:16 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

to moze cos zrobic z tym ogniem, zeby chata nie runela..

co do anglikow,zwlaszcza tych starszych.. spora czesc nigdy nigdzie sie nie ruszyla z wlasnego miasta.. nie interesuja sie niczym, co jest ciut dalej , mlodzi sa juz inni..

tak swiat sie zmienil i to bardzo.. nie znaczy to, ze mam sobie zycie utrudniac dla zasady..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 06-09-2019 13:10 ]

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2019-09-06 13:18:01 (6 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2019-09-06 12:36:59, cris82 napisał(a):
skonczona? i dlatego borys chce wyborow a corbyn nie?
bo sa skonczeni ? haha a to dobre : )

jakbym przeniosl sie w czasie i czytal o trumpie ta sama retoryka wstretny/oblesny i nic poza tym a jaka krzywda sie dzieje w stanach po 3 latach?

unia sama robi teraz problem wszystko jest dogadane tylko hskas pi...a jak granica irlandzka stoi na drodze porozumienia to jest pstryczek w nos dla anglikow

Nie wiem nawet jak odpowiedzieć na to co tu napisałeś. Ja naprawdę serdecznie przepraszam ale nie moge marnować czasu na tłumaczenie rzeczy które nie tylko były już tu bardzo ładnie wytlumaczone przez paru mądrych forumowiczów ale o których również można przeczytać w brytyjskiej prasie.
PS: osobiście uważam, że Borys jest obleśnym kłamca, nie przeszkadza mi to śledzić na bieżąco jego poczynań i sytuacji politycznej w UK, w czym problem?
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #7 Ocena: +1

2019-09-06 13:32:07 (6 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Podpisuje sie pod tym so napisala @Severance_

A Tobie @Cris82 szczerze polecam zaznajomic sie moze nieco blizej z ta "jakas pi...a jak granica irlandzka".....
Warto.
Wzbogaci to wydatnie Twoja wiedze na temat Kraju, ktory wybrales na swoje miejsce do zycia.

Opinia moderatora: Post wykropokowany z wulgaryzmu. Konefka

A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: -1

2019-09-06 13:39:31 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

kolego ja bardzo dobrze wiem o co chodzi z ta granica i konflikcie zdalem liuk ; )

jak ue chce to niech sobie postawi tam granice lub nie jesli chce bronic wspolnego rynku to jest typowe robienie z igly widly
borys mowil ze sa rozwiazania blef z no deal mial miec pewnie dzialanie motywujace na wspolne ustepstwa a corbyn chce ten koszmar przeciagac o kolejny rok ten czlowiek nie moze sie pogodzic z tym ze stana sie suwerennym narodem : )

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 06-09-2019 13:44 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2019-09-06 14:02:11 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

A ja wam pisze o geopolityce i wojnach handlowych w tle. Teraz ten obleśny rasista Trump (wskaźniki gospodarcze już dawno nie były w USA tak dobre a bezrobocie wśród kolorowych jest najniższe od dekad) jest skupiony na osłabianiu Chin i narzuca kolejne cła na tanie chińskie wyroby. Jak skończy z Chińczykami zajmie się UE bo przecież stary obleśny biznesmen, co się nie zna na ekonomii i biznesie wie, że to ie jest fair gdy jego poprzednik daje ulgi i niskie cła np. iektórym niemieckim firmom i produktom gdy tymczasem amerykańskie są walone takim cłem, że ludziom nie opłaca się kupować. Gospodarka UE oparta na 2-3 krajach i strefie euro nie ma szans w starciu z machiną USA. O to ta cała rozgrywka, BoJo (też typa nie lubię) liczy na kryzys w strefie euro, nastroje antyunijne i jej ewentualny rozpad więc z tego punktu widzenia uk będzie już zdeczko do przodu.

UE wymaga reform, koniec tych światopoglądowych pierdół, udawanych embargo gdzie były kanclerz niemiec jest prezesm rosyjskiej spółki łamiącej wszelkie normy europejskie (karmienie Putina, którego gospodarka to większość gaz, ropa i inne surowce). UE to powrót do swobodnej, bezcłowej wymiany handlowej i przepływu ludzi a nie atakowaniu jakiegoś kraju, bo chce pomóc stoczniom, kopalniom albo coś reformować co nie podoba się komunistom w Brukseli. Najbliższe lata to America great again vs. reszta świata o dominację handlową - czy to nowoczesne technologie, produkty czy surowce. Im dłużej ci w Brukseli zajmują się krzywizną banana (by importować go tylko z wybranych krajów pod kontrolą francuskich firm) tym gorzej dla ue a nie dla banana. hue hue
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2019-09-06 14:02:42 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

cris, i co z tego, ze zdales jakis tam egzamin.. powiedz to ludziom, co tam mieszkaja.. "wiece zdalem egzamin, wiem o co biega.. mam gdzies ta granice.." ciekawe jak dlugo postoisz w pionie..

mialam napisac wiecej, ale mi sie odechcialo..

tak, Putin to pewnie siedzi i ma niezly ubaw z tego bajzlu..

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 06-09-2019 14:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 131 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 130 | 131 | 132 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,