MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 12 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AlmostFamous

Post #1 Ocena: +1

2017-03-16 19:04:51 (8 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-16 13:21:31, cris82 napisał(a):
Porazka zdecydowanie zwazywszy na to ze drugi wynik w wyborach to efekt polityki unijnej nie rozumiesz tego? To tak jakby platforma chwalila sie wygrana z onr-em ktory w normalnym panstwie nie zaistnialby na scenie politycznej
Widzisz to co jest dzisiaj brak ci wyobrazni zeby dostrzec skutki niemieckiej polityki za nastepne 20lat bo ze tusk jest pionkiem od wykonywania rozkazow to wiedza nawet ci co nienawidza pisu

W ogole tusk to dalby rade w jakims kabarecie bo to sa jakies zarty zeby gosc z angielskim na poziomie magazyniera w tesco wypowiadal sie w tak istotnych kestiach ja rozumiem ze angielski nie jest tam potrzebny ale dlaczego nue korzysta z tlumacza tylko robi sobie 5letni kurs z anglika I jeszcze mu placa 100k miesiecznie... to jakies kpiny zamiast sie skupic na istocie problemu to on sie zastanawia jak wypadl I uczy sie nowych slowek ; D
Nie dziwne ze turcja juz zaczyna grac imigrantami

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 16-03-2017 13:31 ]

No i nadal się z Ciebie śmieje.

Czy rozumiesz, ze ja tez się z taka polityka nie zgadzam? Ze to była w większości ironia? Ale wkurwia mnie za przeproszeniem rozwalanie kolejnego tematu, który miał być o Brexicie. A najbardziej mnie WKURWIA jak czytam WINA TUSKA.

Na szczęście w końcu doszedłeś do tego, ze on jest pionkiem. Zatem to nie on jest winien. Choć swoim nazwiskiem te wszystkie czyny jakby reklamuje.

I choćby sam papież był na czele Unii to i tak Brytyjczycy by z niej wyszli.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2017-03-16 19:31:53 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

wyluzuj troche bo niby masz ubaw po pachy a jakis przewrazliwiony jestes bardzo panikujesz chyba najwiecej na forum kazdemu wyjezdzajacemu z pl odpisujac ze moze byc za pozno z wyjazdem do anglii bo koniec marca za rogiem...

w tamtym temacie byly w wiekszosci wpisy na temat linki do artykulow itd niestety przez ten nowy watek tamten odszedl w zapomnienie

a tutaj juz od samego poczatku pisze sie o wszystkim i niczym bo niby co konkretnego mozna byloby napisac skoro brexit sie jeszcze nie zaczal? wiekszosc z nas obchodzi odpowiedz na jedno pytanie

wina tuska dlatego ze gdyby znalazl sie tam ktos z jajami to moze mialby odwaga zeby podjac ten temat zamiast tylko stac biernie i czekac na rozkazy od merkelowej

swoja droga zabawne jest to ze w calej europie nie bylo lepszego kandydata od naszego wybitnego donalda ok ja rozumiem ze moglby wygrac ale zeby byl tak bezkonkurencyjny zeby nawet nie mial kontrkandydata wysunietego przez inne kraje? ; D
naprawde to brzydko pachnie tak jak dzisiaj musimy sie tlumaczyc za "pl obozy" moze kilka dekad trzeba bedzie sie tlumaczyc ze rozpad unii to nie nasza wina ; )))

Do góry stronyOffline

vlade

Post #3 Ocena: 0

2017-03-16 19:34:45 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-03-16 17:43:19, Googhaz napisał(a):
Kocham euroentuzjastow i ich czarno-biały świat: albo lewacka unia z idiotami u sterów, których nikt nawet nie wybiera albo nie będzie niczego, trzecia wojna światowa i Putin w Warszawie.

W głowę zachodzę jak to się stało, że przez pół wieku, połowa Europy nie była w Unii a wojen nie było.
Przecież jak Unia upadnie to Wilders najedzie Belgię, Le Pen zaatakuje UK a Kaczor wypowie wojnę Merkelowej, koledzy i rodzina będą na froncie ginąć a my zostaniemy kalekami.
Tylko Unia może nam pomóc, centralne planowanie, przydziały imigrantów i w Europie nastanie pokój pod znakiem półksiężyca. Przecież muslimy nie będą napadać swoich braci w wierze w sąsiednich kalifatach.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Googhaz</i> 16-03-2017 17:44 ]

teraz to zapodales i mnie rozbawiles:) ale to typowe :) akurat czarno bialy swiat to prezentuja przeciwnicy uni, nigdy nie mozna sie dowiedziec co zamiast uni, uklad zero jedynkowy, unia ma sie skonczyc i wszystko bedzie lepiej, oczywiscie to tez naduzycie ale w ramach bycia obiektywnym trzeba to napisac ze bardziej taki opis pasuje i tu nie wiem jak nazwac, bo ani to reformatorzy, ani budowniczy nowego ladu a jak napisze narzekacze to polowa tutaj sie obrazi.
najlepsze jest to ze ludzie nie dostrzegaja ze zawsze byli i beda w jakies "uni" takiej albo innej ale beda, ale wyzyc mozna sie zawsze i podleczyc swoje ego, ale co tam to tak jak z bialym czlowiekiem, obrzucaj bialego wyzwiskami bo napchales sobie do glowy ze wszystko co zle na swiecie to wina bialych, powiesz cos na czarnych to od razu jestes rasista i kara cie czeka.
sprowadzcie dyskusje do wlasnych propozycji, opini, alternatyw a nie kolejny raz wtykanie jednej czy drugiej stornie co oni niby nie mysla bo wy wiecie lepiej. i to lewactwo, ja czytam to juz ktorys raz i sie zastanawiam kto to jest jaka jest tego definicja, pochodzi od lewicy? moge sprawdzic oczywiscie ale w polskiej noworzytnej kulturze znaczenia sie zmieniaja/przeinaczaja, kiedys juz gdzies pisalem ze w polsce glowne partie sa lewicowe, pisze o PIS/PO kazda z domieszka czegos tam wiecej ale to wciaz lewica. Unia tez jest lewicowa, mimo wszystko, rozbuchana biurokracja i rozdawnictwo, zamiast dzialac jak dobre przedsiebiorstwo to rozdaje na prawo i na lewo. ale mimo wszystko w takiej lub innej formie "unia" w mojej ocenia daje wieksze szanse na konkurowanie z reszta swiata i tylko po to "unia" taka lub inna jest potrzebna. jak juz kiedys pisalem powinny byc relacje tylko czysto gospodarcze, polityka socjalna, migracyjna, kulturalna, zdrowotna niech zostanie niezalezna. ktos chce sie dogadac niech sie dogaduje. a wracajac do glownego watku dyskusjii czyli brexitu to szkoda ze UK wychodzi, ale z niewolnika nie ma pracownika, przewinol sie watek tez o prawach dla emigrantow, ja uwazam ze dobrze ze nie zapenili niczego bo do negocjacji trzeba usiasc do stolu wolnym od obietnic, zacznie sie brexit wtedy niech zaczna negocjowac.
zgodze sie tez z wypowiedzia ze brexit zostal zapoczatkowany prze tutejsze "elity" bo tracili wladze nad ludzmi a te wladze unia przejmowala, jaka by ta unia nie byla. a jak czesto w zyciu bywa jak jest balagan to latwiej ukryc wlasne bledy. dla mnei osobiscie szkoda straconego czasu ze jeszcze dom nie zostal dokonczony a juz go burza. szkoda ze bedzie trzeba budowac nastpny i srodki i czas tracic. oczywiscie co dla jednych jest strata dla innych jest "wyzwaniem" czyms czym moga sie w zyciu zajac z braku pradziwych wyzwan zyciowych. jeszcze nic z zyciu nie zbudowali ale burzyc to potrafia. czlowiek z linijka generalnie jest na pozycji przegranej z czlowiekiem z mlotem. konczac temat, przed smiercia nie uciekniesz, przed podatkami nie uciekniesz a takze przed unia nie uciekniesz, i nazwij ja jak sobie chcesz bo i tak wciaz ci sami ludzie beda w okolo ciebie a ty wciaz bediesz patrzyl rano w lustro i bedziesz nienawidzil tego swiata.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2017-03-16 19:50:27 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

z wiekszoascia sie zgadzam niech sobie dogaduja na spokojnie umowy handlowe jakos nie widze tego zeby anglia tak bardzo miala ucierpiec na wyjsciu z unii przekalkulowali to juz pewnie wczesniej wystarczy spojrzec na ulice co 2-3 samochod to niemiec lub francuz

ale jezeli chodzi o ludzi to nie powinni trzymac wszystkich w takiej niepewnosci przez tyle miesiecy chyba ze mozna nas traktowac jak towar

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2017-03-16 20:10:42 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Co do tego, że przekalkulowali - nie byłbym tego taki pewien.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Googhaz

Post #6 Ocena: 0

2017-03-16 20:36:48 (8 lat temu)

Googhaz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-02-2016

Cytat:

2017-03-16 19:34:45, vlade napisał(a):
kiedys juz gdzies pisalem ze w polsce glowne partie sa lewicowe, pisze o PIS/PO kazda z domieszka czegos tam wiecej ale to wciaz lewica. Unia tez jest lewicowa, mimo wszystko, rozbuchana biurokracja i rozdawnictwo, zamiast dzialac jak dobre przedsiebiorstwo to rozdaje na prawo i na lewo. ale mimo wszystko w takiej lub innej formie "unia" w mojej ocenia daje wieksze szanse na konkurowanie z reszta swiata i tylko po to "unia" taka lub inna jest potrzebna.

W większości się zgadzamy.
Unia gospodarcza - tak, po to żeby Europa była mocniejszym graczem w świecie.
Niestety rządzą nią lewacy i w gospodarce więcej szkodzą niż pomagają - czyli zbierają centralnie składki od państw a później je rozdają przejadając znaczną jej część na biurokrację i dotując często idiotyczne projekty. Do tego doszło narzucanie lewicowego światopoglądu i próba pozbycia się państw przez ograniczanie ich suwerenności i mamy tę piękną katastrofę.
Jakie wnioski wyciągnęła Bruksela z niezadowolenia UK i Brexitu? Żadne. Ci idioci chcą się jeszcze bardziej integrować i jeszcze bardziej narzucać swoje myślenie. Oni są niereformowalni a opór w Europie robi się zbyt duży żeby to nie pierdykło.

"unia" taka lub inna jest potrzebna. - tu się zgadzam w 50%. Inna. Nie taka.

[ Ostatnio edytowany przez: Googhaz 16-03-2017 20:37 ]

Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. - Baptiste Beaulieu

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #7 Ocena: 0

2017-03-16 22:04:38 (8 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-16 19:31:53, cris82 napisał(a):
wyluzuj troche bo niby masz ubaw po pachy a jakis przewrazliwiony jestes bardzo panikujesz chyba najwiecej na forum kazdemu wyjezdzajacemu z pl odpisujac ze moze byc za pozno z wyjazdem do anglii bo koniec marca za rogiem...)

*ROFL*

*HELP* Poprosze o pokazanie gdzie komukolwiek tak napisałem.
Choć może tak było. Ale to wina Tuska nie moja :-8

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2017-03-16 22:33:47 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

wybacz sprawdzilem i blad jest po mojej stronie pomylilem cie z innym forumowiczem
ale nie ma tego zlego przynajmniej spaliles kilka kalorii ; )

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2017-03-16 23:09:24 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Jakoś jednak większość znalazła z nas wspólny mianownik, że unia gospodarcza, to korzyść dla wszystkich. Co po części mamy, jako Europejski Obszar Gospodarczy (EEA). Nie sugeruję, że Le Pen wypowie wojnę Niemcom czy Belgii, ale nic pozytywnego z prezydentury tej Pani się nie "urodzi". Choćby to, że w samej Francji doprowadzi do ogromnych napięć społecznych z weźmy masą Algierczyków, którzy mają francuskie obywatelstwo. Oczywiście daję, jako przykład.

Problemem są panowie, jak Schulz (!) czy Tusk a również Junckier. Gdybyśmy (oczywiście gdybanie) mieli w Brukseli polityków miary Churilla czy Adenauera, to i Unia wyglądałaby inaczej. Dla jasności jestem za stanowczym zatrzymaniem fali muzułmanów walących na Europę dzięki Makreli, ale Wilders czy Le Pen nie są remedium. Przynajmniej nie dla mnie, choć lewackich poglądów tutaj nigdy nie głosiłem. Więc chyba jakaś nadinterpretacja ze strony niektórych kolegów.

W polityce ciężko jest znaleźć wspólne stanowiska, ale na Boga...jeśli nie popieram prymitywnych populistów (jak Wilders, że ponownie przypomnę strony dla Holendrów nakłaniające do donoszenia na Polaków), to nie jestem chyba z automatu lewakiem. Ale może się mylę. Pozdro.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 16-03-2017 23:13 ]

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2017-03-16 23:33:31 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Populiści są tu i tu. A najwięcej ich chyba na pozycjach skrajnych spektrum politycznego. Które - dla przypomnienia - ma kształt niedomkniętego okręgu. Dlatego ekstremiści z obu końców są w rzeczywistości tak blisko siebie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 12 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,