Cytat:
2017-03-16 17:43:19, Googhaz napisał(a):
Kocham euroentuzjastow i ich czarno-biały świat: albo lewacka unia z idiotami u sterów, których nikt nawet nie wybiera albo nie będzie niczego, trzecia wojna światowa i Putin w Warszawie.
W głowę zachodzę jak to się stało, że przez pół wieku, połowa Europy nie była w Unii a wojen nie było.
Przecież jak Unia upadnie to Wilders najedzie Belgię, Le Pen zaatakuje UK a Kaczor wypowie wojnę Merkelowej, koledzy i rodzina będą na froncie ginąć a my zostaniemy kalekami.
Tylko Unia może nam pomóc, centralne planowanie, przydziały imigrantów i w Europie nastanie pokój pod znakiem półksiężyca. Przecież muslimy nie będą napadać swoich braci w wierze w sąsiednich kalifatach.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Googhaz</i> 16-03-2017 17:44 ]
teraz to zapodales i mnie rozbawiles

ale to typowe

akurat czarno bialy swiat to prezentuja przeciwnicy uni, nigdy nie mozna sie dowiedziec co zamiast uni, uklad zero jedynkowy, unia ma sie skonczyc i wszystko bedzie lepiej, oczywiscie to tez naduzycie ale w ramach bycia obiektywnym trzeba to napisac ze bardziej taki opis pasuje i tu nie wiem jak nazwac, bo ani to reformatorzy, ani budowniczy nowego ladu a jak napisze narzekacze to polowa tutaj sie obrazi.
najlepsze jest to ze ludzie nie dostrzegaja ze zawsze byli i beda w jakies "uni" takiej albo innej ale beda, ale wyzyc mozna sie zawsze i podleczyc swoje ego, ale co tam to tak jak z bialym czlowiekiem, obrzucaj bialego wyzwiskami bo napchales sobie do glowy ze wszystko co zle na swiecie to wina bialych, powiesz cos na czarnych to od razu jestes rasista i kara cie czeka.
sprowadzcie dyskusje do wlasnych propozycji, opini, alternatyw a nie kolejny raz wtykanie jednej czy drugiej stornie co oni niby nie mysla bo wy wiecie lepiej. i to lewactwo, ja czytam to juz ktorys raz i sie zastanawiam kto to jest jaka jest tego definicja, pochodzi od lewicy? moge sprawdzic oczywiscie ale w polskiej noworzytnej kulturze znaczenia sie zmieniaja/przeinaczaja, kiedys juz gdzies pisalem ze w polsce glowne partie sa lewicowe, pisze o PIS/PO kazda z domieszka czegos tam wiecej ale to wciaz lewica. Unia tez jest lewicowa, mimo wszystko, rozbuchana biurokracja i rozdawnictwo, zamiast dzialac jak dobre przedsiebiorstwo to rozdaje na prawo i na lewo. ale mimo wszystko w takiej lub innej formie "unia" w mojej ocenia daje wieksze szanse na konkurowanie z reszta swiata i tylko po to "unia" taka lub inna jest potrzebna. jak juz kiedys pisalem powinny byc relacje tylko czysto gospodarcze, polityka socjalna, migracyjna, kulturalna, zdrowotna niech zostanie niezalezna. ktos chce sie dogadac niech sie dogaduje. a wracajac do glownego watku dyskusjii czyli brexitu to szkoda ze UK wychodzi, ale z niewolnika nie ma pracownika, przewinol sie watek tez o prawach dla emigrantow, ja uwazam ze dobrze ze nie zapenili niczego bo do negocjacji trzeba usiasc do stolu wolnym od obietnic, zacznie sie brexit wtedy niech zaczna negocjowac.
zgodze sie tez z wypowiedzia ze brexit zostal zapoczatkowany prze tutejsze "elity" bo tracili wladze nad ludzmi a te wladze unia przejmowala, jaka by ta unia nie byla. a jak czesto w zyciu bywa jak jest balagan to latwiej ukryc wlasne bledy. dla mnei osobiscie szkoda straconego czasu ze jeszcze dom nie zostal dokonczony a juz go burza. szkoda ze bedzie trzeba budowac nastpny i srodki i czas tracic. oczywiscie co dla jednych jest strata dla innych jest "wyzwaniem" czyms czym moga sie w zyciu zajac z braku pradziwych wyzwan zyciowych. jeszcze nic z zyciu nie zbudowali ale burzyc to potrafia. czlowiek z linijka generalnie jest na pozycji przegranej z czlowiekiem z mlotem. konczac temat, przed smiercia nie uciekniesz, przed podatkami nie uciekniesz a takze przed unia nie uciekniesz, i nazwij ja jak sobie chcesz bo i tak wciaz ci sami ludzie beda w okolo ciebie a ty wciaz bediesz patrzyl rano w lustro i bedziesz nienawidzil tego swiata.